Σὲ παλαιότερη ἀνάρτηση μᾶς εἴχαμε στιγματίσει τὸ ἀντιζηλωτικὸ παραλήρημα!  

Ἀφοροῦσε τὸ γεγονός, πάλι μὲ τοὺς ἴδιους πρωταγωνιστές, ὅτι


ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΑΣΜΟ
ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!

καὶ μάλιστα μὲ σχόλιο τύπου:

«Και μη χειρότερα! Η κατάπτωση όσων φεύγουν από την Εκκλησία αποκαλύπτεται συνεχώς! Παλαιοημερολογίτες της μονής Μυρελαίου κάνουν …αγιασμό σε άσραμ. Κατά τ’άλλα τους ενόχλησε ο Οικουμενισμός! Άλλη μια απόδειξη περί της λανθασμένης εκκλησιολογίας τους αλλά και της μονολιθικής ερμηνείας των Ιερών Κανόνων. Την άγνοια της Δημοτικής αρχής ελπίζουμε να την διαφωτίσει με ανάλογες ενέργειες η Ιερά Σύνοδος και οι αρμόδιες επιτροπές της».

«Δεν είναι δε τυχαίο το γεγονός ότι μετά από την εκούσια αποκοπή τους από την Εκκλησία Του Χριστού κατέληξαν μέχρι στιγμής σε 10-12 «εκκλησίες» αλληλοαναθεματιζόμενες οι περισσότερες μεταξύ τους».


Φυσικὰ τότε, ὅπως καὶ τώρα, ἦταν 
ἄστοχη ἡ ἀνάρτηση.

 Τότε εἴχαμε σχολιάσει:

«Στα σχόλια της σελίδος ερωτά ένας αναγνώστης σε ποιά παράταξη ανήκουν οι εν λόγω «παλαιοημερολογίτες» και ο διαχειριστής αναφέρει μια διεύθυνση που έχει ως εξής: sites.google.com/site/ieramonepanagiasmyrelaiou/home (KAI ME ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΕΣΕ!)
Όταν ο αναγνώστης ανοίξει την σελίδα, στο ''Βιογραφικό σημείωμα'' θα δεί τον Επίσκοπο Μαραθώνος Φώτιο!!!! και βεβαίως και τα άρθρα του, όμως δεν έχει εντελώς καμμία σχέση με τους εν λόγω ''αδέσποτους'' όπως μας είπε ο ίδιος τηλεφωνικώς.
Δια του λόγου το αληθές η προσωπική σελίδα του Επισκόπου Φωτίου έχει ως εξής http://sites.google.com/site/bishopphotios/. Συγκρίνετε τις σελίδες και δείτε μόνοι σας
Δια τούτο τον λόγο να είστε προσεκτικοί διότι υπάρχουν αρκετοί επιτήδειοι που προσπαθούν να σπιλώσουν ονόματα και πράγματα!!!
Οι εν λόγω κύριοι δεν έχουν καμμία σχέση με τον Επίσκοπο Μαραθώνος Φώτιο και ούτε με την Σύνοδο που ανήκει ο ίδιος».

Φυσικὰ μὴν νομίζετε ὅτι ὅσοι δημοσίευσαν τὴν ἀνάρτηση, κατὰ τὸ κοινῶς λεγόμενο, ''ἔβαλαν μυαλό''! συνέχισαν και συνεχίζουν ἀκάθεκτοι τὸ παραλήρημά τους!


Κλείνοντας ἔχουμε νὰ ποῦμε ὅτι εὔκολο εἶναι νὰ περιμένεις τὴν πτώση τοῦ τάδε διὰ νὰ ἐκβάλλεις ἀπὸ τὴν καρδία σου αὐτὸ ποὺ ἔχεις, εἴτε ἀφορᾶ τοὺς παλαιοημερολογίτες εἴτε τὸ ἀντίθετο!


ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Ο π. Ποιμένας, ο οποίος είναι ο ηγούμενος της Μονής Μυρελαίου, όμως, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.

2) Παλαιότερα, οἱ ἴδιοι ποὺ ἀνήκουν εἰς τὴν ἐν λόγω Μονὴ εἶχαν ἀναφέρει:

Ἀριθ.Πρώτ.: 59/11-11-2011
Πρὸς τὸν Δντὴ τῆς Ἐφημερίδας Ὀρθόδοξος Τύπος

«..... ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΜΕΤΟΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ Γ.Ο.Χ.»

3) Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα τους ( http://www.myrelaiou.gr/ ):

"ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣOΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΟΦΟΡΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΗΜΩΝ κ.κ.ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ".

4) Και το κερασάκι στην τούρτα 

"Από 9 ετών ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Μυρελαίου π.Ποιμένας εξομολογείτο είς τον Γέροντα Πορφύριο. Ήταν ο πνευματικός του οδηγός καί συχνά τού έλεγε ο Γέρων, εσύ παιδί μου θα κάνεις ένα μεγάλο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ αλλά θα περάσεις πολλά βάσανα από τούς ανθρώπους, αλλά θα αντέξεις, ήλπιζε εις τον Χριστόν".

1 comments:

  1. Όποιος βλέπει και την εκπομπή έχει μάθει και άλλα ωραία, όπως ότι ο π. Ποιμένας έχει ράψει άμφια για τον Χριστόδουλο και για πολλούς νεοημερολογίτες αρχιερείς. Προς αποφυγή παρεξήγησης δεν κρίνω τον άνθρωπο για την επιλογή του να παραστεί σε εκπομπή, αλλά κατακρίνω τους υποκριτές που έσπευσαν να χτυπήσουν τους Παλαιοημερολογίτες εξαιτίας αυτού. Ουαί Φαρισαίοι υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top