Του Αιμίλιου Πολυγένη
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε πριν από λίγο ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην αρχή της συνάντησης μετέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο, τις αδελφικές ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των ορθοδόξων και καθολικών.
Ένα από τα θέματα επίσης που συζητήθηκε ήταν η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή, αλλά και τους διωγμούς που δέχονται εκεί οι Χριστιανοί.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μοιράστηκες με τον Πάπα τις εντυπώσεις του, από το ταξίδι στο Λίβανο και την ανησυχία του για το μέλλον των χριστιανών στη χώρα.
Επίσης ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ευχαρίστησε τον Πάπα για τις προσπάθειες του σχετικά με την προστασία των Χριστιανών στη Συρία.
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους τρόπους συνεργασίας των δύο Εκκλησιών, όπως σε θέματα υπεράσπισης των παραδοσιακών αξιών στην οικογένεια.
Τέλος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ προσέφερε ένα εγκόλπιο στον Πάπα Φραγκίσκο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε στα εργαστήρια του Πατριαρχείου Μόσχας, καθώς και τον πρώτο τόμο της ιταλικής έκδοσης του βιβλίου του “Ορθοδοξία”.
Ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε στον Μητροπολίτη και τα μέλη της συνοδείας του, ένα ειδκό μετάλλιο το οποίο φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν τους.



ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top