Τελετή αγιοποιήσεως δύο Παπών Ρώμης του Ιωάννου ΚΓ΄ (1881 – 1963) και του Ιωάννου Παύλου Β΄ (1920 – 2005), οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των χριστιανών, πραγματοποίηθηκε στις 27 Απριλίου 2014 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου Ρώμης. Της πανηγυρικής λειτουργίας η οποία ακολούθησε την ανακήρυξη αγίων προεξήρχε ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος πλαισιούμενος από τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣ΄ και τους 850 Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους από κάθε γωνιά του κόσμου, μεταξύ των οποίων και 150 Καρδινάλιους.
Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, του Πατριαρχείου Ρουμανίας και της Εκκλησίας της Αγγλίας. Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας εκπροσωπούσε ο Ιερέας Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.
Ακόμα την τελετή παρακολούθησαν αντιπροσωπείες από 22 χώρες με επικεφαλής Αρχηγούς κρατών, Κυβερνήσεων και διπλωματικά στελέχη, διαπιστευμένα στην Αγία Έδρα. Ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας Μπρονισλάβ Κομορόφσκυ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Α΄ με τη σύζυγό του Σοφία, ο πρώην βασιλιάς Βελγίου Άλμπερτ Α΄ με τη βασίλισσα Πάολα κα.
Πλήθος ενός και πλέον εκατομμυρίου προσκυνητών από όλο τον κόσμο έχει συρρεύσει στην τελετή αγιοποιήσεως στη Ρώμη και περίπου δυο δισεκατομμύρια άτομα την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση.

ΠΗΓΗ ''ΤΜΗΜΑ ΕΚΚΛ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top