Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο Σύμβουλος της επιτροπής εκπροσώπησης της Εκκλησίας της Ελλάδος στη 10η γενική συνέλευση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών και γραμματέας της επιτροπής διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης μίλησε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί κατάργησης του αβάτου του Αγίου Ορους που υποτίθεται αποφάσισε στη παραπάνω συνέλευση το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών.
Και διευκρινίζει :
'' Το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών δεν έχει αρμοδιότητα για ένα τέτοιο θέμα και εάν είχε τεθεί θέμα κατάργησης του αβάτου στο Αγιο Ορος θα είχαμε αντιδράσει και το θέμα θα το είχαμε φέρει άμεσα στην επιτροπή διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων τονίσει π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.
Γιατί ανακινούν ένα ανύπαρκτο θέμα που υποτίθεται συζυτήθηκε στην 10η γενική συνελεύση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών που έγινε πέρυσι στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου με θέμα ''Θεέ της ζωής οδήγησε μας στη διακαιοσύνη και στν ειρήνη''.
Αποροίας άξιον είναι από που προέρχεται αυτή η παραπληροφόρηση και σε τι στιχεύει την στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έχει κλείσει και δεν μπορεί να απαντήσει επίσημα σε αυτό το θέμα''

2 comments:

  1. Σε αυτό το παιδάριο ανατέθηκε να είναι Σύμβουλος της Επιτροπής εκπροσώπησης της Εκκλησίας της Ελλάδος στη 10η Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ και (είναι) Γραμματέας της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών σχέσεων ;

    Αν είναι "παρελθόντων ετών" η φωτογραφία παίρνω πίσω το σχόλιο. Οι σχέσεις, πάντως, απαιτούν νέα άτομα, νεαρά πρόσωπα. Οπότε ... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ5 Αυγούστου 2014 στις 6:33 μ.μ.

    Οι Οσιομάρτυρες Αγιορείτες Πατέρες όπως ο Όσιος Κοσμάς ο Πρωτοεπιστάτης, έκοψαν το μνημόσυνο του λατινόφρονα πατριάρχη Βέκκου και δεν τον μνημόνευαν στις Ιερές τους Ακολουθίες. Έχουμε το Άγιο Λείψανό του στις Καρυές στο Πρωτάτο και από τον ναό του Άξιον Εστί το πήρανε και το τοποθέτησαν στο σκευοφυλάκιο. Όταν έκαναν την ανακομιδή του Αγίου Λειψάνου του, γύρω στα 1983 μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έβγαλε κήρυγμα ο π. Γεώργιος Καψάνης και είπε ότι εμείς οι αγιορείτες ακολουθούμε πιστά την ομολογία των αγιορειτών οσιομαρτύρων Πατέρων και του Οσίου Κοσμά του Πρωτοεπιστάτη όπου κάναμε και την ανακομιδή του Αγίου του Λειψάνου. Έλεγε αυτά τα λόγια ενώ ο ίδιος και πολλοί αγιορείτες Ηγούμενοι μνημόνευαν τότε τον οικουμενιστή πατριάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top