Προσκυνηματική εκδρομή στον τόπο βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη, όπου ζήτησαν ευλογία του Θεού για τις επικείμενες εργασίες πραγματοποίησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 μέλη της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στο ευρισκόμενο σε αυτό τον ιερό για όλους τους χριστιανούς τόπο κέντρο του Πατραιρχείου Ιεροσολύμων τους προσκυνητές προσφώνησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄, ο οποίος φιλοξενεί αυτή την φορά τη συνεδρίαση ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής.
Εν συνεχείᾳ στη συνεδριακή αίθουσα πλησίον του τόπου Βαπτίσεως πραγματοποιήθηκε επίσημη έναρξη της συνεδριάσεως ολομέλειας. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απεύθυνε χαιρετιστήριο λόγο στους παρισταμένους, ευχόμενος ευόδωση των εργασιών προς επίτευξιν αλληλοκατανοήσεως μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
 Οι συμπρόεδροι της Μικτής Επιτροπής ο Πρόεδρος Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο για την εγκάρδια φιλοξενία και τόνισαν τον βαθύ συμβολισμό τελετής ενάρξεως της συνεδριάσεως ολομέλειας στον τόπο Βαπτίσεως του Κυρίου, ο οποίος τυγχάνει κοινή πηγή πίστεως και χριστιανικής ζωής για τους πιστούς και των δυο Εκκλησιών.
Αυθημερόν στο Αμμάν πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής.


ΠΗΓΗ ''ΤΜΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΚΛ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top