Με εγκωμιαστικά σχόλια μίλησαν σχεδόν όλοι οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στην «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών Κοινοτήτων και των Ενώσεών τους στην Ελλάδα», το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Το νομοσχέδιο είχε τη θετική αποδοχή των εκπροσώπων των θρησκευτικών κοινοτήτων και ομάδων που είναι στην Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισαν, λύνει επιτέλους χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα, από την άρνηση της ελληνικής πολιτείας, αλλά και της ελληνικής εκκλησίας να αναγνωριστεί η νομική τους οντότητα.
Παράλληλα, εξήραν τόσο τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, όσο και τη στάση που κράτησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας πλέον την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου.
Μίλησαν ακόμα για ιστορική στιγμή και αναφέρθηκαν στη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο για τη νομική μορφή των θρησκευτικών κοινοτήτων και ενώσεών τους, τονίζοντας ότι αίρει έτσι τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες και βοηθά στο να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος.
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως σημαντική ευκαιρία για την επίλυση προβλημάτων που εκκρεμούσαν από την ίδρυση του ελληνικού κράτος και τα οποία, όπως είπε, αίρει σήμερα η ελληνική Βουλή και έκανε λόγο για ιστορική στιγμή.
Για την επίλυση πολλών χρόνιων προβλημάτων και την άρση μεγάλων αδικιών, έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών, Νικόλας.
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας να προστατεύσει την διαφορετική θρησκευτική οντότητα και πεποίθηση», σημείωσε εξάλλου, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Παπαγεωργίου.


ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top