Ὅπως εἴχαμε ἀναφέρει εἰς τὸ ἄρθρο διὰ τὴν Θεολογικὴ Ἡμερίδα τῆς Μητρόπολης Πειραιῶς, θὰ μᾶς μείνει εἰς τὴν μνήμη ἡ ὁμιλία τοῦ π. Βασιλείου Παπαδάκη!

 Ἀπολαῦστε τὴν «ὁμολογία πίστεως» ποῦ κάνει μὲ χαρά, καὶ συγκεκριμένα εἴς τὸ 0.20.

ΚΑΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ! ΚΑΜΙΑ!!!

Εὖγε!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 comments:

  1. Αδελφέ Ιωάννη, ο π. Βασίλειος είπε και άλλα φαιδρά στην ημερίδα, όπως ότι η μοιχειανική αίρεση που πολέμησε ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης είναι εφεύρεση του π. Θεοδωρήτου Μαύρου και των Ενισταμένων!
    Όταν τον είχα γνωρίσει την δεκαετία του '90 σε ζηλωτικό κελί, είχαμε στην παρέα μας και έναν αδελφό με το νέο. Τον είχε πιάσει τότε ο π. Βασίλειος και του έλεγε για το παλαιό, για τον οικουμενισμό και του σύστηνε και βιβλία. Ο αδελφός αυτός γύρισε με το παλαιό και αποτειχίστηκε. Σήμερα λέει τα αντίθετα. Πότε έλεγε αλήθεια; Κι αν τότε έκανε λάθος, ποιος μας εγγυάται ότι και σήμερα δεν κάνει λάθος; Αναξιόπιστος και διαστρεβλωτής. Μην σου κάνει εντύπωση αν τον δεις και δεσπότη. Θυμήσου το αυτό. Ο Κύριος να του δώσει μετάνοια εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ αγαπητέ δάσκαλε. Κι εγώ τον γνώριζα όταν ήταν ακόμα ζηλωτής. Μου είχαν κάνει εντύπωση τα λόγια του ένα βράδυ μετά την ακολουθία εκεί που καθόμασταν "πως περνάνε τόσα χρόνια εδώ μέσα;".
    Ήταν νέος και μέσα στην ανησυχία. Ο γέροντάς του βλέποντας τις φιλοδοξίες του δεν ήθελε να τον χειροτονήσει. Έτσι μετά από 1-2 μήνες έφυγε στη μονή Γρηγορίου όπου και άρχισε τις συγγραφές κατά του παλαιού με αντάλλαγμα την χειροτονία του σε διάκονο. Επειδή όμως ο ηγούμενος τότε π. Γεώργιος Καψάνης δεν τον έκανε ιερέα έφυγε και από εκεί καταλήγοντας στην πατρίδα του Κρήτη όπου έγινε επιτέλους ιερέας και ηγούμενος δικής του μονής . Πιστεύω λοιπόν κι εγώ ότι όλες του οι κινήσεις δείχνουν τον επόμενο στόχο του , την επισκοποίηση . Ο Θεός να του χαρίζει χρόνια για μετάνοια.
    ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top