Αναγνώσαμε το άρθρο του κ. Λιβανού που απευθύνεται προς τους αποτειχισμένους, συγκεκριμένα προς τον θεολόγο κ. Παναγιώτη Σημάτη. Δεν περίμεναμε κάτι διαφορετικό, όσον αφορά τα επιχειρήματα. Ειναι πάγια θέση των Αντιοικουμενιστών.  Όλοι θυμόμαστε την τραγική ημερίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς που είχε ως κύριο θέμα την Αποτείχιση. Εκεί διαπιστώσαμε ότι ακολουθούν έναν δρόμο δίχως επιστροφή, διότι παγιώθηκαν οι θέσεις τους δια μέσω παρερμηνειών Πατερικών κειμένων, στάσεως των  Αγίων κ.λπ. Το αποτέλεσμα των θέσεών τους το βλέπουμε ειδικά σήμερα, αλλά και την δικαίωση όσων οι ίδιοι υποτιμούσαν και συνεχίζουν να υποτιμούν.

Αναφέρει ο κ. Λιβανός ως επιχείρημα οτι δεν ανήκουν στην «εκκλησία των πονηρευομένων» αλλά εις την Εκκλησία του Χριστού. «Εκκλησία πονηρευομένων» αποτελούν οι Οικουμενιστές. Ο κ. Λιβανός ισχυρίζεται ότι δεν εβαπτίσθη εις το όνομα του Δημητριάδος, του Μεσσηνίας ή του Τορόντο, αλλά εις το όνομα της Αγίας Τριάδος. Και εμείς αγαπητέ, οι  παλαιοημερολογίτες, εις το όνομα της Αγίας Τριάδος βαπτισθήκαμε, είμαστε Εκκλησία δια εσάς; Για τους αντιοικουμενιστές συντηρητικούς θεολόγους και κληρικούς, η συγκοινωνία με τους Οικουμενιστές, η διακοπή δηλαδή του μνημοσύνου του ονόματος αυτών κ.λπ.  είναι θέση που δεν υποδεικνύουν οι Πατέρες αλλά ο Σατανάς!!! 

Αναφέρει ο κ. Λιβανός:

«εφόσον όλοι οι Ορθόδοξοι ιερείς της γης μνημονεύουν κάποιον από τους προαναφερθέντες επισκόπους στους ναούς των, να παύσουμε να εκκλησιαζόμαστε, να εξομολογούμαστε, να κοινωνούμε, και να παραμένουμε σε κατ’ οίκον (πνευματικό) περιορισμό (μόνο το βραχιολάκι θα μας λείπει!), για να μη ριφθούμε στην γέενα του πυρός, ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζουμε οικειοθελώς εαυτούς γι’ αυτήν την γέενα, αλλά μέσω άλλης οδού, την οποία δεν υποδεικνύουν οι Πατέρες, αλλά ο Σατανάς δια του εκ δεξιών λογισμού της άκαιρης και εγωιστικής αποτειχίσεως, αφού προηγουμένως μας έχει πείσει, ότι όλοι οι επίσκοποι είναι ανάξιοι, είτε επειδή είναι οικουμενιστές, είτε διότι διστάζουν να παύσουν το μνημόσυνο των οικουμενιστών!».

Κέρδος λοιπόν του Σατανά (κατά τους αντιοικουμενιστές) είναι η αποτείχιση απο τους αιρετικούς και κακοδόξους Επισκόπους και η διακοπή του μνημοσύνου αυτών, και κέρδος του Χριστού η παραμονή και η κοινωνία με αυτούς!

«Αυτό όμως, που μας προτείνετε, δεν είναι αποτείχιση από κάποιον αιρετικό ή αιρετίζοντα επίσκοπο, όπως συμβουλεύει ο Μ. Αθανάσιος, αλλά αποτείχιση από την Εκκλησία»!

Αγαπητοί αντιοικουμενιστές, δυστυχώς το πλήθος των Οικουμενιστών είναι τόσο μεγάλο που η αποτείχιση από αυτούς σας φαίνεται ως αποτείχιση από την Εκκλησία! Δι΄ αυτήν την κατάσταση οι φταίχτες είστε εσείς, διότι με τα τοιαύτα επιχειρήματα αφήσατε τους Οικουμενιστές να εισέλθουν και να διαβρώσουν  το φρόνημα και των ολίγων ίσως εκλεκτών!

Δεν θα γράψουμε περισσότερα, υπάρχουν αρκετά άρθρα (και θα συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε) που αναιρούν όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα, και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Ο χρόνος έχει δείξει ξεκάθαρα ποιοί δικαιώθηκαν και δικαιώνονται δια μέσω γεγονότων συνταρακτικών, όσο εσείς επιχειρηματολογείτε δια να αποδείξετε ότι δεν είστε ''ελέφαντες''!

Εσείς όσο θα περιμένετε αυτούς τους δύο τρείς Επισκόπους όπως αναφέρετε:

«δεν θα βρει ο Θεός έναν ή δύο ή τρεις αξίους επισκόπους να σταματήσουν την νέαν αυτή πτώση στην πλάνη και στην αίρεση και να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν τον λαό του;»

εμείς θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε να σας αποκαλύψει ο Θεός ότι Επίσκοποι υπήρξαν και θα υπάρξουν, αλλά δυστυχώς εσείς δεν τους αναγνωρίσατε και ούτε τους αναγνωρίζετε έως σήμερον. Διότι τους θεωρήσατε, όπως εθεώρησαν και οι Ιουδαίοι τον Κύριον! Τους χλευάσατε όπως εχλεύασαν και οι Ιουδαίοι τον Κύριον. Τους υβρίσατε, όπως υβρίσαν και οι Ιουδαίοι τον Κύριον. Τους διώξατε, όπως εδίωξαν και οι Ιουδαίοι τον Κύριον. Τους κτυπήσατε, όπως εκτύπησαν και οι Ιουδαίοι τον Κύριον. Και τέλος δεν τους αναγνωρίσατε, όπως δεν αναγνώρισαν έως και σήμερον οι Ιουδαίοι τον Κύριον!

Ευχόμαστε καλή φώτιση και μετάνοια σε όλους μας.

1 comments:

  1. Αυτό το σχόλιο δεν δημοσιεύθηκε και ένα άλλο βρίσκετε σε αναμονή και μάλλον, δεν θα το δημοσιεύσουν
    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html

    Σχετικό επίσης, που φανερώνει την ποιότητα των αντιοικουμενιστών και το παρακάτω - βλέπε σχόλια.

    https://averoph.wordpress.com/2015/05/03/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top