Θετική ήταν η απάντηση του Βατικανού στην πρόταση του Δημάρχου της Ρώμης για την αφιέρωση μιας πλατείας προς τιμή του Λουθήρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Religius News Service​. Ο Μαρτίνος Λούθηρος, ήταν γερμανός πάστορας και θεολόγος που έφερε την Μεταρρύθμιση ως αντίδραση και αμφισβήτηση της Παπικής εξουσίας και της διαφθοράς του κλήρου.
Η πρόταση για την αφιέρωση μιας πλατείας στους λόφους της Ρώμης, στην τοποθεσία ‘’Oppian Hill’’, απέναντι από το Κολοσσαίο, ήρθε ως αίτημα πριν λίγα χρόνια από τους Αντβεντιστές, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η αρχική πρόταση ήταν να εγκαινιαστεί η πλατεία αυτή το 2010, έτος της συμπληρώσεως 500 ετών από το ιστορικό ταξίδι του Λουθήρου στη Ρώμη. Η αφιέρωση της πλατείας για τον Λούθηρο δεν είναι και τόσο απλή πράξη, αν θυμηθούμε ότι ο ίδιος είχε πει, «αν υπάρχει κόλαση, αυτή είναι πάνω από την Ρώμη». 
Το Βατικανό, όπως αναφέρει ο π. Ciro Benedettini, αναπληρωτής της Διευθύνσεως του Γραφείου Τύπου, η πράξη αυτή είναι μια απόφαση του Δημάρχου της Ρώμης και είναι δεκτή ως στοιχείο που αφορά τον θεολογικό διάλογο, μια που και ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ανοικτός σε κάθε είδους σύσφιξης των περαιτέρω σχέσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Θεολογικός Διάλογος μεταξύ των Προτεσταντών και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με βάση την διδασκαλία του Λουθήρου, αποτέλεσε ένα κοινό κείμενο το 2013.




ΠΗΓΗ ''ΑΜΕΝ.GR''

1 comments:

  1. Καιρός ήταν ! Η αίρεση, που τίκτει τα έκγονα αυτής, να τα αναγνωρίσει ως γνήσια τέκνα της. Άλλωστε, "μαμά υπάρχει μόνο μια", κατά την λαϊκή ρήση, ο δε πατέρας ... "λεγεών το όνομά μου". Καλά πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top