Τον έντονο προβληματισμό του για το σκοπό και τις προθέσεις της Πανορθόδοξης Συνόδου εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας,  Μητροπολίτης Mitrofan (YURCHUK) 
Μιλώντας για τις πρόσφατες προπαρασκευαστικές συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών έκανε λόγο για θεμελιώδεις διαφορές απόψεων σχετικά με τις αρχές που θα διέπουν την Πανορθόδοξη Σύνοδο και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτή.
"Βασικά είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει συναίνεση μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών για θέματα που σχετίζονται με το εορτολόγιο, την Ορθόδοξη Διασπορά, τα εμπόδια στην θρησκευτικών γάμων. Επίσης, περί του εγγράφου που συντάχθηκε και αφορά στην αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο. Το έγγραφο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά συναίνεση όσον αφορά το περιεχόμενό του δεν υπάρχει ακόμη", - είπε ο Μητροπολίτης Mitrofan.
Σύμφωνα με τον Επίσκοπο, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει και την ανησυχία της και για φήμες που διαδίδονται μεταξύ των πιστών ότι σε αυτή τη Πανορθόδοξη Σύνοδο θα εγκριθούν αλλαγές στο δόγμα.
"Πολλοί άνθρωποι αποστέλλουν στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο διάφορες ερωτήσεις του γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, η Σύνοδος θεώρησε καθήκον της να ηρεμήσει το ποίμνιο, και συνάμα απευθύνεται σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία του Συμβουλίου, ζητώντας να γίνουν όλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύμφωνα με το ορθόδοξο δόγμα", - δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC).

2 comments:

  1. Προετοιμάζουν αλλαγή στο Δόγμα

    Το Δόγμα, και οι Κανόνες που θα ακολουθήσουν, θα συντάσσεται με βάση την Βιοηθική. Προβλέπεται, αυτή θα είναι ο αντικαταστάτης της Θεολογίας. τὰ ἀρχαῖα παρῆλθεν, ἰδοὺ γέγονε καινὰ τὰ πάντα (δεν είναι λάθος το "κενά" = κούφια).

    Βαδίζουμε στο αρχέτυπο της ηθικής του Μωσαϊκού Νόμου. Τη θέση της περιτομής θα καταλάβουν σταδιακά ΑΜΚΑ, Κάρτα Πολίτη (πλαστικό χρήμα) και τέλος το τσιπάκι (RFD).

    Όλα θα γίνουν με νόμιμες διαδικασίες : δημοκρατία, ελευθερία και ψήφος. Όποιος δεν ψηφίζει - υπάρχει η σχετική πρόβλεψη στο Σύνταγμα - θα του στερούν το RFD, δεν θα έχει ΑΜΚΑ, Κάρτα Πολίτη και ... «πηγαίνετε στα βουνά».

    Ερώτημα : Το τσιπάκι φταίει ή η ψήφος ; Με την ψήφο άλλαξαν το ημερολόγιο, με την ψήφο μπήκαμε στην ΕΟΚ, με την ψήφο χάσαμε τη Δραχμή (εθνικό νόμισμα), με την ψήφο και τα Μνημόνια Και τέλος, ως είθισται, μετά τον εκκλησιασμό πάμε και ψηφίζουμε το Σύστημα, το οποίο ανεπαίσθητα και αόρατα πρώτα μας χάραξε το νου και επίκειται, αισθητά να μας χαράξει και το χέρι - που ρίχνει την ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ,Όπως χάλασαν το Σύνταγμα, έτσι θα χαλάσουν και το Δόγμα. Του οποίου Δόγματος η ελεγχόμενη κατεδάφιση έγινε βήμα-βήμα (ελεγχόμενη) από το 1924. Τώρα βλέπουμε την κατάρρευση αμφοτέρων : Και του Συντάγματος και του Δόγματος.

    Ας όψεται η Μνημοσύνη των αιρετικών Πατριαρχών και τύποις Οικουμενικών. Ακριβής κατάληξη αυτής είναι - οποία φραστική σύμπτωση - τα Μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top