Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και παράλληλα να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος, υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη σημερινή συνάντησή τους, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συζήτησαν για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και παράλληλα να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος.


Για τη ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκιά μίλησε ο Αλ. Τσίπρας , ειδικότερα σε θέματα μετανάστευσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Με στεναχωρεί το γεγονός ότι χάνονται άνθρωποι, κυρίως μικρά παιδιά λίγα μέτρα από τις ακτές είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι ανθρωπιστικό καθήκον να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε και να σταματήσουμε αυτό το δράμα.

Παράλληλα, εξέφρασε στον Πατριάρχη την ανησυχία του για την έξαρση της θρησκευτικής βίας, αλλά εκθείασε τις πρωτοβουλίες του κ.κ. Βαρθολομαίου, τονίζοντας τις «ακάματες προσπάθειές του στην ανάδειξη του διαθρησκευτικού διαλόγου» σε μια εποχή, που, όπως είπε, αντί να αναδειχθεί η αξία του διαλόγου, αναδεικνύεται δυστυχώς, με πρόσχημα τη θρησκεία, η βία και οι συκρούσεις.

Ο διάλογος είναι αναγκαίος για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, τόνισε ο κ. Τσίπρας και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι εκπρόσωποι των θρησκειών.




ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr/839004/article/epikairothta/politikh/thn-a3ia-toy-dia8rhskeytikoy-dialogoy-tonisan-tsipras---var8olomaios

1 comments:

  1. Τι μπορεί να περιμένει κανείς, όταν οι διάλογοι γίνονται μέσα στο κοσμικό πνεύμα της ψευτιάς, της υποκρισίας, της ιδιοτέλειας και απουσιάζει εντελώς η αλήθεια ; Αυτοί είναι διάλογοι ... δια λόγου δαιμόνων και όχι λόγου αγίων.

    19 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν ( ... ) δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ. (1Κρ. ς΄)

    13 καὶ λέγει αὐτοῖς· γέγραπται, ὁ οἶκός μου οἶκος προσευχῆς κληθήσεται· ὑμεῖς δὲ αὐτὸν ἐποιήσατε σπήλαιον λῃστῶν. (Μτ. κα΄)

    16 καὶ τοῖς τὰς περιστερὰς πωλοῦσιν εἶπεν· ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν· μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου. 17 ἐμνήσθησαν δὲ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι γεγραμμένον ἐστίν, ὁ ζῆλος τοῦ οἴκου σου καταφάγεταί με (Ιν, β΄)

    Οι έμποροι του λόγου, οι περιστερές των λόγων της ειρήνης και των διαλόγων της αγάπης, αυτά δεν τα ξέρουν ; Αυτά τα άλογα σώματα δεν τα έχουν διαβάσει ποτέ; Οίκος του πατρός είναι μόνο τα τούβλα, τα τσιμέντα και ο ασβέστης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top