Ασφυξία επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα και επικρατεί το αδιαχώρητο στην Ειδομένη με περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες ενώ περισσότερα από 3.500 άτομα, κυρίως οικογένειες και παιδιά, βρίσκονται στον Πειραιά, στους επιβατικούς σταθμούς.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μεταφέροντας ακόμη 1.810 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.
Το πλοίο παρέλαβε 1.360 άτομα από τη Μυτιλήνη και 450 από τη Χίο. Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.
Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά διέθεσε από χθες το απόγευμα και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ ήδη έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς.
Επίσης, ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό αλλά και συνεργεία καθαρισμού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων, που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.
Οι πρόσφυγες συνωστίζονται κατά χιλιάδες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα περιμένοντας το πότε θα καταφέρουν να περάσουν «απέναντι» και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2152423/ikones-apelpisias-me-egklovismenous-prosfiges-ke-metanastes-ston-pirea

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top