Το έργο «House of One» (μτφρ Σπίτι του Ενός) στο Βερολίνο αφορά μια εκκλησία, ένα τζαμί και μια συναγωγή σε ένα ενιαίο χώρο στο κέντρο του Βερολίνου και έχει ως στόχο να δείξει ότι οι τρεις θρησκείες είναι δυνατόν να συνυπάρχουν και να διατηρουν τις θρησκευτικές παραδόσεις ταυτόχρονα…

«Θα ήθελα να το θέσω έτσι: αυτοί οι τρεις εταίροι – Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι – διατηρούν μια σχέση με τις παραδόσεις τους. Δεν έχουμε καμία οικουμενική αποστολή, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ενιαία θρησκεία. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τις διαφορές» είπε ο ένας εκ των εμπνευστών ιμάμης Kadir Sanci και συμπλήρωσε «η ιδέα από μόνη της δεν είναι θεολογική ή θρησκευτική προοπτική συγκεκριμένων εταίρων, αλλά ένα είδος μορφής διαλόγου»

Ο Sancı δήλωσε πρόθυμος να καθησυχάσει τους φόβους από ορισμένους κύκλους ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάμειξη των θρησκειών, και είπε ότι η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη διατήρηση και τον σεβασμό στις διαφορετικές θρησκευτικές ταυτότητες.

«Αν ο Θεός ήθελε , θα τα είχε κάνει όλα ίδια.Πρέπει να εκτιμήσουμε ότι ένα άλλο άτομο μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά» ανέφερε.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα € 43.500.000 (47.700.000 $) μέσω crowdfunding για την κατασκευή του κτιρίου, στο κέντρο του Βερολίνου, στην περιοχή όπου υπήρχε η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου πριν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του Β “ Παγκόσμιο Πόλεμο και τελικά κατεδαφιστεί το 1964.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια έχουν καταρτιστεί μέχρι στιγμής και προβλέπουν ένα ξεχωριστό χώρο για κάθε θρησκεία που θα είναι ενωμένοι μεταξύ τους με ένα κοινό χώρο.

«Στη μέση του κτιρίου θα υπάρχει κάποιος χώρος που θα ενώνει αυτές τις αίθουσες προσευχής. Επιπλέον, θα υπάρξουν συναυλίες, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις σε αυτή την κεντρική αίθουσα. Θα είναι ένα σημείο συνάντησης. » είπε ο ιμάμης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top