Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος λοιπόν φαντασιώνεται αποκρυφιστικά-οικουμενιστικά σύμβολα σε έργα τέχνης, όπως μας πληροφορεί το άρθρο του κ. Ανδριόπουλου! Μα είναι δυνατόν έργα τέχνης εμπνεόμενα από Ορθόδοξα Γεροντικά να είναι Οικουμενιστικά; Τέτοια ''απολαυστικά'' έργα τέχνης είναι δυνατόν να τα ανάγουμε σε Οικουμενιστικής προέλευσης αποκρυφιστικά σύμβολα; Τι και αν εις την συνομιλία του αββά Μακαρίου δεν υπάρχει λόγος για ουράνια τόξα, γι΄ άστρα του Δαυίδ ή για ημισελήνους; Βέβαια ο Καλλιτέχνης γι΄ αυτό είναι Καλλιτέχνης διότι με την φαντασία του δημιουργεί έργα τέχνης, άσχετα εάν θυμίζουν λίγο τόσο δα....... Οικουμενισμό!

Οπότε και εμείς σας παρουσιάζουμε άλλο ένα εξαίσιο έργο τέχνης και μην πείτε κάτι για Οικουμενισμό!! Τι και αν υπάρχει μαύρος ήλιος, τι και αν υπάρχει τοτέμ, μιναρές με ημισέληνο, Εκκλησία, βουδιστική παγόδα, επτάφωτος λυχνία και ένας ξέφρενος χορός κ.λπ.! Ίσως να μας πληροφορήσουν και να μας πουν ότι και αυτό ανάγεται σε κάποια Ορθόδοξη ιστορία του Γεροντικού οπότε θα ησυχάσετε και ας θυμίζει κάτι το Οικουμενιστικό! Το θέμα είναι ότι είναι έργο τέχνης!

Ακραίοι!




Αλλά και στον ιερό ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης στο Wesseling υποδέχθηκαν οι κληρικοί της ενορίας μαζί με εκπροσώπους άλλων εκκλησιών, Εβραίους και Μουσουλμάνους (στις ανάλογες φωτογραφίες στο Ίντερνετ διακρίνεται ο Μουφτής καθαρά) τον άγγελο των πολιτισμών.
Πρόκειται περί ενός κύκλου μέσα στον οποίον υπάρχουν τα σύμβολα του σταυρού, του άστρου του Δαβίδ και της ημισελήνου, τα οποία σχηματίζουν έναν άγγελο. Αν βγάλεις ένα από αυτά τα σύμβολα ο άγγελος καταστρέφεται Μετά την υποδοχή έγινε συμπροσευχή των παρευρισκομένων. Ως κείμενο προτιμήθηκε από τους ιερείς μας το laudato si από την εγκύκλιο του πάπα Φραγκίσκου. Πρόκειται για μία προσευχή του Φραγκίσκου της Ασσίζης στην οποία ο λεγόμενος καθολικός άγιος, εδώ εν συντομία, δοξάζει τον Θεό και τον κύριο αδελφό τον ήλιο, και την αδελφή την σελήνη, και τον αδελφό τον άνεμο και τον αδελφό το νερό, που είναι ταπεινό και πολύτιμο, και τον αδελφό την φωτιά».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top