Αρκετές φορές έχουμε δει πολλούς να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα περί εσχάτων αλλά και να αποκαλύψουν ποιός μπορεί να είναι ο Αντίχριστος. Δυστυχώς όμως όλοι έχουν αποτύχει! Μια προφητεία ερμηνεύεται ΜΟΝΟΝ όταν πραγματοποιηθεί, και πόσο μάλλον όσα αφορούν το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης που ονομάζεται ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ''. Τι σημαίνει αποκάλυψις; Αυτό που ''αποκαλύπτεται'' τον κατάλληλο καιρό και χρόνο και τότε μόνο μπορεί και να ερμηνευθεί!

Τον τελευταίο καιρό συνεχίζουν μερικοί να ερμηνεύουν εμμέσως το ποιός μπορεί να είναι ο Αντίχριστος. Έτσι τελευταία είδαμε να παρουσιάζουν εμμέσως ως Αντίχριστο κάποιον ο οποίος είναι 46 ετών!!! (Δεν εννοούμε μόνο τους τίτλους των εφημερίδων που παραθέσαμε, αυτές απλά είναι ενδεικτικές των ποικιλιών περί του ποιός μπορεί να είναι ο Αντίχριστος). Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο να μας παρουσιάσουν (όταν αποτύχουν και με αυτόν), κάποιον ή μάλλον κάποιους που μπορεί να είναι και 50, 60, 70 ή έως και 80 χρόνων!!!! Αυτές είναι οι συνέπειες της πλάνης! Όμως γιατί ομιλούμε περί ηλικίας;

Οι Πατέρες αναφέρουν:

«Κατά πάντα γάρ ἐξομοιούσθαι βούλεται ο πλάνος τῶ Υἱῶ του Θεοῦ....» (Αγ. Ιππολύτου, ΒΕΠΕΣ 6, 199).

Ο Αντίχριστος θα επιθυμεί την εξομοίωση, δηλαδή έναν πιθηκισμό δια να ομοιάζει προς τον Χριστό! Έτσι μερικοί Πατέρες έθεσαν το 30ο έτος του Αντιχρίστου ως πιθανή ηλικία επίσημης εμφάνισις αυτού (όπως και του Χριστού). Η Αγία Γραφή δεν μας πληροφορεί περί της ηλικίας και εδώ θέλει πολύ προσοχή! Σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο για να κηρύξει κάποιος πρέπει να έχει συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του. Και εδώ είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα που δίνουν ορισμένοι που προσπαθούν ανεπιτυχώς να ερμηνεύσουν! Λένε οι ίδιοι ότι μπορεί να είναι 30, 40, 50 και γενικά ότι τον βολεύει τον καθένα κατά το ποσό της πλάνης που διαθέτει! Τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα και με αυτήν την τακτική μπορείς να προσθέσεις αρκετούς τέτοιους «Αντίχριστους» ανάλογα την ποικιλία των ηλικιών!!!!

Το ιστολόγιό μας αποφεύγει τις ερμηνείες και ίσως από τις πιο λίγες αναρτήσεις που έχουμε κάνει είναι δια τα εσχατολογικά ζητήματα διότι οι ερμηνείες αυτών περιέχουν πολύ μεγάλη πλάνη, και φυσικά αυτό το αποδεικνύει η αποτυχία όσων έχουν προσπαθήσει να ερμηνεύσουν τα εσχατολογικά ζητήματα με συνέπεια (βλ. π.χ. Νάκο) να τρέχουν έως και εις τα βουνά δια να σωθούν από το χάραγμα και τον Αντίχριστο!

Βλ. επίσης κάποιους Προτεστάντες και Πεντηκοστιάνους οι οποίοι με τις «ερμηνείες» τους (διαφόρων χρονολογιών) τώρα πια ο Αντίχριστος είναι μπάρμπας και μάλλον …συνταξιούχος! Οι οπαδοί της πεντηκοστιανής αίρεσης της Ε.Α.Ε.Π (Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής) κινδυνεύουν να μείνουν εκτός «αρπαγής»!

Τελευταία λέγανε ότι ο Αντίχριστος είχε γεννηθεί το 1982 ήταν 30 ετών και ήταν Έλληνας!

Ας προσέχουμε λοιπόν και εμείς οι Ορθόδοξοι να μην ομοιάσουμε με αυτούς!!!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top