ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά του αντισημιτισμού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του Μωϋσή Κωνσταντίνη, Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, του Γεωργίου  Πετράκου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μαρσέλ Σολομών, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, ενώ, θα παρέμβουν με σύντομες ομιλίες τους οι Ηλίας Σαμπετάι, Ραββίνος Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας,  Κώστας Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και  Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θα ακολουθήσει η απονομή της τιμητικού Διπλώματος και Τιμητικής Πλακέτας και η Ομιλία του Τιμώμενου ιεράρχη με θέμα «Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός: Εναύσματα από την ιστορία, τη θεολογία και την πράξη  της Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα: «Μουσικές Διαδρομές στη Μεσόγειο του Θεού και των Ανθρώπων» από την χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης που θα τη διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».



ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ

1 comments:

  1. Το σχόλιο κατατίθεται εδώ και όχι αλλού, όπου παραπέμπει η πηγή της ανάρτησης. Δεν πρόκειται να δημοσιευθεί εκεί, από λάθος δικό μου ή μάλλον, εσκεμμένη ενέργεια κάποιου υψηλόβαθμου στελέχους της διαδικτυακής λογοκρισίας.

    Από την ανακοίνωση της εκδήλωσης του ΚΙΣ :
    Όπως σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του (σημ. Μητροπολίτη Δημητριάδος) υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά του αντισημιτισμού.

    κχ
    Δεν νομίζετε ότι κάτι παρέλειψαν ; Γράφουν ότι "η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του υπέρ τού διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά τού αντισημιτισμού" και αφήνουν εκτός, τους αγώνες του ειρημένου και τιμώμενου Μητροπολίτη Δημητριάδος (σημ. προκάτοχος ο Χριστόδουλος) υπέρ του Σιωνισμού. Δηλαδή, της αυτοκρατορίας που μας ετοιμάζει η Μία Παγκόσμια Τράπεζα. Οι προδιαγραφές της είναι προφανώς ιουδαιοχριστιανικές, αλλά με αναμενόμενο μεσσία.

    Τώρα, ποια είναι τα "εναύσματα από την ιστορία, τη θεολογία και την πράξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας" θα τα μάθουμε εν καιρώ. Όταν θα έχει διεκπεραιώσει το έργο της η Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδος στην μεταπατερική κολυμβήθρα της Κρήτης. Οι μεταϊστορικοί σύγχρονοι νεοορθόδοξοι "πατέρες" προσδοκούν αποτελέσματα όπως εκείνα της κολυμβήθρας του Σιλωάμ, αλλά δεν θα τους βγει σε καλό : 6 ταῦτα εἰπὼν ἔπτυσε χαμαὶ καὶ ἐποίησε πηλὸν ἐκ τοῦ πτύσματος, καὶ ἐπέχρισε τὸν πηλὸν ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς τοῦ τυφλοῦ 7 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ὕπαγε νίψαι εἰς τὴν κολυμβήθραν τοῦ Σιλωάμ, ὃ ἑρμηνεύεται ἀπεσταλμένος. ἀπῆλθεν οὖν καὶ ἐνίψατο, καὶ ἦλθε βλέπων. (Ιν. θ΄)

    39 καὶ εἶπεν ὁ ᾿Ιησοῦς· εἰς κρῖμα ἐγὼ εἰς τὸν κόσμον τοῦτον ἦλθον, ἵνα οἱ μὴ βλέποντες βλέπωσι καὶ οἱ βλέποντες τυφλοὶ γένωνται. 40 καὶ ἤκουσαν ἐκ τῶν Φαρισαίων ταῦτα οἱ ὄντες μετ' αὐτοῦ, καὶ εἶπον αὐτῷ· μὴ καὶ ἡμεῖς τυφλοί ἐσμεν; 41 εἶπεν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· εἰ τυφλοὶ ἦτε, οὐκ ἂν εἴχετε ἁμαρτίαν· νῦν δὲ λέγετε ὅτι βλέπομεν· ἡ οὖν ἁμαρτία ὑμῶν μένει. (Ιν. θ΄)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top