Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας!

«Θέλει προσοχή, γιατί αυτός ο παπάς θα σου πει δεν απομόνωσα ένα κομμάτι, σας παραπέμπω στην ομιλία. Ποιός θα κάτσει να ακούσει μια ομιλία, μια συζήτηση, ούτε ξέρω πόση ώρα κρατάει, μία ώρα και παραπάνω; Δεν κάθονται να ακούσουνε την συζήτηση, δέχονται αυτό που τους λέει ο παπάς τους! Και πάνε μαζί με τον παπά κατά διαβόλου! Αυτό το απομονωμένο κομμάτι. Είναι δυνατόν ο παπάς μου να μου πει ψέμματα; Τον εμπιστεύεσαι! Μην απομακρύνεστε από την Εκκλησία!»

Είπε κανείς στον π. Νίκωνα ότι δεν είδε κανένας την περιβόητη ομιλία αλλά ακούσανε μόνο τον ''ταλαίπωρο παπά'';  Και η κατάκριση συνεχίζεται!! Στον διάβολο παπάς και ποίμνιο!

«Ο νταλικέρης θα είναι νταλικέρης. Θέλει να βοηθήσει την Εκκλησία; Να γίνει άγιος! Δεν θα θεολογήσει η νοικοκυρά και η συμπεθέρα και η κουμπάρα! Γι΄ αυτά είναι ο παπα γιώργης ο Μεταλληνός, ο π. Ιερόθεος Βλάχος ο Σεβασμιώτατος.. έχει η Εκκλησία θεολόγους και αγίους, δεν περιμένει από τον μανάβη της λαικής να θεολογήσει!»

Μάλιστα! Άραγε αν ο νταλικέρης είναι άγιος, μήπως θα πρέπει να το διατυμπανίσει στον κόσμο; Πως το γνωρίζει ο π. Νίκωνας αν το τάδε είναι άγιος ή δεν είναι; Θα μας πει το μυστικό για να τους αναγνωρίζουμε και εμείς η όχι;
Επίσης αναφέρει τον παπα γιώργη τον Μεταλληνό! Μα καλά δεν γνωρίζει ο π. Νίκωνας ότι ο παπαγιώργης είναι κατά του Οικουμενισμού και των Οικουμενιστών Πατριαρχών; Δεν έχει αναγνώσει τις Ομολογίες Πίστεως; στην ομιλία στο μανχάιμ τις κατακρίνει λόγω υπογραφών κ.λπ.! Δεν γνωρίζει ότι στις Ομολογίες Πίστεως που συνυπογράφει κλήρος και λαός τις εκδίδει η Σύναξη Κληρικών και Μοναχών όπου και ανήκει και ο παπαγιώργης; Αλλά γιατί μόνο ο παπαγιώργης και ο Σεβασμιώτατος Ιερόθεος μπορούν να μιλήσουν; Ο Θεσσαλονικιός παπάς που είναι και θεολόγος δεν μπορεί;

«και η σιωπή λέει σημαίνει ότι συμφωνείς! Όχι! η σιωπή σημαίνει ότι ξέρεις ότι είσαι αγράμματος και που είναι τα όριά σου και δεν μιλάς! και είναι προς τιμήν σου! ποιός σας είπε ότι αυτοί που μιλάνε ωφελούν πάντα; ωφέλησε ο παπάς που βρίζει; κατασκανδάλισε κόσμο και κοσμάκη! και συνεχίζει να βρίζει! δεν έχει αποσύρει τις βρισιές!»

Μα ποιός του είπε του π. Νίκωνα ότι οι πάντες είναι αγράμματοι; Και ο νταλικέρης, και η νοικοκυρά, και η κουμπάρα κ.λπ. μπορεί να γνωρίζουν γράμματα πάτερ μου, δεν σημαίνει ότι επειδή ο τάδε κάνει την τάδε δουλειά είναι και αγράμματος!!! Και η κουμπάρα μπορεί να είναι νυμφευμένη και να μην εργάζεται αλλά να γνωρίζει και γράμματα! Εμείς που βγάλαμε 19.2 στο λύκειο μπορούμε να ομιλούμε; αποκτήσαμε και τρία 20άρια στα θρησκευτικά!! Ο παπάς που γνωρίζει γράμματα και έχει πτυχίο θεολογίας μπορεί να ομιλεί; αυτός γιατί δεν μπορεί;

Επίσης θέλουμε να δούμε τους υβρισμούς του παπά ειδάλλως δεν είναι λίγος ο χαρακτηρισμός που θα προσάψουμε δηλαδή ''συκοφάντης''!

«Οικουμενιστής ο Γέροντας Νίκωνας, Οικουμενισμός στο Άγιον Όρος, άρες μάρες κουκουνάρες!.... υπάρχουν άλλοι που για να φανούνε υψηλότεροι κόβουν τα κεφάλια των γύρω τους! Ποιός θα ήξερε αυτόν τον παπά; Κανένας! Τον ξέρανε εκατό! Τώρα όμως που βρίζει τον Γέροντα Νίκωνα τον ακούσανε χίλιοι! ε δεν θα καμαρώσει; προσφέρω και εγώ έργο στην Εκκλησία! ήμουν άγνωστος τώρα έγινα γνωστός!»

Την αλήθεια ο Γέροντας Νίκωνας δεν την δέχεται, αλλά τα φαντασιόπληκτα που μας λέγει περί του τι σκέφτεται ο παπάς τα δέχεται και τα κηρύττει κιόλας!!! Επίσης αυτοί είναι οι υβρισμοί που μας λέγει; Δηλαδή οι όροι Οικουμενιστής και Οικουμενισμός; Μα εμείς νομίζαμε ότι Οικουμενισμός υπάρχει ως ορολογία! Κάναμε λάθος; Εμείς διαβάζουμε ότι: 

Ο Οικουμενισμός είναι μια κίνηση, που διακηρύσσει ότι έχει ως σκοπό την ενότητα του διαιρεμένου χριστιανικού κόσμου (Ορθοδόξων, Παπικών, Προτεσταντών, κ.ά.). Ή ιδέα της ενότητας συγκινεί κάθε ευαίσθητη χριστιανική ψυχή και ανταποκρίνεται στους μύχιους πόθους της. Την ιδέα αυτή οικειοποιείται και ό Οικουμενισμός. ΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2004)

γιατί αισθάνεται ο Γέροντας Νίκωνας ως «υβρισμένος»; Ας μας πεί· συμφωνεί με την κίνηση αυτή ή διαφωνεί; Συμφωνεί με την συμμετοχή και μάλιστα ως ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της Ορθοδόξης Εκκλησίας εις το Παγκόσμιο συνονθύλευμα των αιρέσεων που ονομάζεται Π.Σ.Ε. που μάλιστα είναι και ΙΣΟΤΙΜΗ μετά των άλλων «Εκκλησιών»=αιρέσεων;


«και έρχεται ένας και μου λέει ''υπέγραψα Γέροντα! καλά έκανα που υπέγραψα; δεν ήξερα τι υπέγραψα! ο ίδιος δεν ήξερε γιατί υπόγραψε αλλά αυτοί που μαζέψανε τις υπογραφές αισθάνονται χαρούμενοι ότι κάνανε έργο Θεού! επειδή εξαπατάνε απλούς ανθρώπους!»

Δεν μας λέγει ότι προβληματικός ήταν αυτός που δεν ήξερε τι υπέγραψε, αλλά οι άλλοι που «εξαπατούν» έχουν το πρόβλημα!!! Και η κατάκριση συνεχίζεται ακάθεκτη!!!! Εξαπατούν; Δηλαδή ο π. Γ. Μεταλληνός, που ο π. Νίκωνας τον δέχεται, και είναι πρωτοστάτης της Σύναξης Κληρικών και Μοναχών η οποία μαζεύει τις υπογραφές, εξαπατά και αυτός τον κόσμο;

«Και δεν τους εξαπατάμε. Τους μιλήσαμε, τους εξηγήσαμε. Τι εξήγησες; αυτός τι κατάλαβε; που δεν είναι θεολόγος! που δεν είναι η δουλειά του να τα ξέρει αυτά!που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά! Εδώ εγώ δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ!»

Το ''μαζεύει'' λίγο τώρα ο π. Νίκωνας (για τα περί εξαπατήσεως) και μας λέγει τι κατάλαβε ή δεν κατάλαβε ο τάδε!! Πρόβλημά του λοιπόν! Ας μην υπέγραφε! Επίσης ''δουλειά'' ονομάζεται η ασχολία με την Ορθόδοξη θεολογία της Εκκλησίας; Εμείς νομίζαμε ότι κάθε Ορθόδοξος θα έπρεπε να γνωρίζει! Μάλλον πάλι λάθος κάναμε! Εσείς Γέροντα αν δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε τότε καλό θα είναι να μην κάνετε κηρύγματα στο μανχάιμ περί Πατριάρχου και Οικουμενισμού!!! Σιωπή δεν ζητήσατε από τον ''ταλαίπωρο παπά''; Τουλάχιστον αυτός ασχολείται με αυτά και έχει και πτυχίο!! Εσείς που δεν ασχολείστε τι κάνετε τέτοια κηρύγματα;

«Έγραψε ένας... π. Σάββας από την Μονή της Μεγίστης Λαύρας κάτι για τον Πατριάρχη και τον επέπληξε η κοινότητα. Και απαντάει αυτός ο π. Σάββας, το κοινοποίησε το γράμμα, γι΄ αυτό το είδα και εγώ, και είπε..... αυτός ο π. Σάββας μπορεί να ασχοληθεί με αυτά και να έχει και γνώμη. Θα κάτσω εγώ να ασχοληθώ με τα ταξίδια του Πατριάρχη, και τα ραντεβού του Πατριάρχη, και με ποιούς συναντιέται ο Πατριάρχης; δεν έχουμε θεολόγους και Αρχιμανδρίτες να ασχοληθούν με αυτά; εγώ θα ασχοληθώ; εγώ και δεν ξέρω, θα ξέρει η νοικοκυρά; θα ξέρει ο μανάβης; και όμως ξεσηκώνουν τον απλό κόσμο εναντίον του Πατριάρχη και αισθάνονται ότι κάνουν έργο Χριστού και ότι υπερασπίζονται την Ορθοδοξία! Και δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν ξέρεις τι λές για την Ορθοδοξία ντροπιάζεις την Ορθοδοξία!»

Μα δεν σας λέγει κανένας πάτερ μου να ασχοληθείτε με το ζόρι! Καθίστε στο κελί σας! Εμείς σας λέγουμε ότι εφ΄ όσον δεν ασχολείστε, να μην κάνετε και κηρύγματα υπέρ του Οικουμενισμού και των Οικουμενιστών!!! 
Επίσης δεν καταλάβαμε το γιατί ο π. Σάββας έχει το δικαίωμα να ασχολείται, αλλά ο ''ταλαίπωρος παπάς'' από την Θεσσαλονίκη, αν και θεολόγος, δεν έχει το δικαίωμα!
Επίσης πάλι ένα είναι σίγουρο πάτερ! Αν ένας μανάβης και μία νοικοκυρά καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο, τότε μήπως αυτό θυμίζει λιγάκι και κάποιους απλοϊκούς ψαράδες που ξεσήκωσαν ολόκληρη την Οικουμένη; πλανεμένους τους έλεγαν και αυτούς, και όλοι την εποχή εκείνη ερωτούσαν το πως γνωρίζουν και λέγουν αυτά που λέγουν! Νομίζουμε ότι ξέρετε για ποιούς ομιλούμε..... !!

 «Ευτυχώς μόνο το δικό του ποίμνιο επηρεάζει (εννοεί τον παπά) και δυστυχώς επηρεάζει. Γιατί χαίρονται αυτοί που ακούνε ότι πετιέται λάσπη σε κάποιον! Αισθάνονται λίγο καλύτεροι! Ο νάνος που έχουμε μέσα μας, που χαίρεται όταν κόβουμε τα κεφάλια των γύρω του γιατί δεν έχει δικό του ανάστημα! Υπάρχουν τέτοιοι νάνοι μέσα μας!»

Σε τι το επηρεάζει; Ο π. Σάββας δεν το επηρεάζει με όσα γράφει και λέγει; μόνο ο ''ταλαίπωρος'' παπάς επηρεάζει;
Οι άλλοι πετούν λάσπη ενώ ο πάτερ Νίκων κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα όπως βλέπετε!! 

«Εγώ δεν έχω χρόνο ούτε σάιτ να κοιτάω, ούτε καν τις βρισιές που μου λένε δεν έχω μάθει. Από άλλους τα μαθαίνω, από κόσμο που έχει σκανδαλισθεί.»

Μας πείσατε!!!

«Αυτός ο πατήρ που σας είπα πιο μπροστά (εννοεί τον π. Σάββα), είναι αγιορείτης, φαίνεται να είναι μόνος του, μπορεί να μην έχει συνοδεία και ασχολείται με τον Πατριάρχη, παρακολουθεί τον Πατριάρχη, παρακολουθεί τι κάνει ο Πατριάρχης. Αυτός μπορεί να έχει γνώμη, ο κόσμος που δεν παρακολουθεί τον Πατριάρχη, εγώ που δεν παρακολουθώ τον Πατριάρχη, τα ραντεβού και τα πέρα δώθε του Πατριάρχη πως θα έχω γνώμη;»

Ε μην έχετε λοιπόν!! Αλλά στο μανχάιμ άλλα είδαμε.....Αλλά ποιός του είπε του π. Νίκωνα ότι ο κόσμος δεν παρακολουθεί τι κάνει ο Πατριάρχης; Μα καλά, δεχθήκαμε όλους τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς περί μανάβηδων, νταλικέρηδων κ.λπ. αλλά να μας θεωρεί και βλάκες τότε......

«Εμείς είμαστε το πρόβλημα, ούτε ο Πατριάρχης, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Και χωρίς τον Πατριάρχη με την αδιαφορία που έχουμε με την αμέλεια που έχουμε κατά διαβόλου θα πηγαίναμε! Και άγιος να γίνει ο Πατριάρχης εγώ δεν θα σωθώ»

Πάτερ μου, πείτε και κανέναν καλό λόγο και για εμάς!! Όλο για τον Πατριάρχη λέτε μόνο καλούς λόγους! Εμείς είμαστε μανάβηδες, νταλικέρηδες, νοικοκυρές, αγράμματοι, βλάκες αλλά μας στέλνετε και από τώρα στην κόλαση!!! Ε ήμαρτον!!!

«Εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! φταίει ο άνθρωπος που λέγαμε πιο μπροστά; όταν παίρνει τα λεφτά σας; καλά κάνει και να σας τα πάρει! όταν δεχόσαστε τέτοια κομμάτια!»

Μα για ποιόν ομιλεί; Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε από το βίντεο ποιόν εννοεί.

«Ο παπανικόλας αυτός που λέω της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα πιο επικίνδυνος, γιατί σε παραπέμπει στην ομιλία μου ξέροντας ότι θα προτιμήσεις να ακούσεις την κρίση του και εκεί που καταστάλαξε αυτός και είναι πέντε λεπτά, παρά να κάτσεις να ακούσεις μια συζήτηση που είναι μιάμισις ώρας! Γι΄ αυτό είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που αποσπάει ένα κομμάτι. Σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι σωστό αυτό που λέει! δεν θα κάτσει να ακούσω σου λέει ο άλλος μιάμιση ώρα συζήτηση-κουβέντα! Θα εμπιστευτεί αυτό που του λέω! και  αυτό είναι πιο επικίνδυνο!»

Α! να ποιός είναι ο ''ταλαίπωρος'' παπάς επιτέλους!!! Ε λοιπόν π. Νίκωνα εμείς δεν θα βάλουμε το βίντεο (δεν θα παραπέμψουμε) που σχολιάζουμε σήμερα δια να μην νομίζετε ότι είμαστε τόσο επικίνδυνοι όπως ο παπάς! Θα γίνουμε λιγότερο επικίνδυνοι! 

Η φαντασία πάντως ''καλπάζει''!!

Αυτή ήταν η ομιλία του π. Νίκωνα αγαπητοί φίλοι και φίλες! Διδαχθήκαμε το πνεύμα της αληθινής αγάπης όταν ο άλλος σε κατηγορεί, αλλά και τον τρόπο αντιμετωπίσεως αυτού που σε κατηγορεί (όπως ο π. Νίκωνας τον ''ταλαίπωρο παπά'')

Εμείς πάντως θα ακολουθήσουμε αυτήν την τακτική αντιμέτωπισης αντιφρονούντων (όπως του π. Νίκωνα),  η οποία μόνο εις την κόλαση δεν θα μας πάει!!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top