Επιμένει στις θέσεις του και στις απόψεις του το Πατριαρχείο Μόσχας. Έτσι παρά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία καλούσε τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι η προετοιμασία «της Μεγάλης Συνόδου διήρκεσε 50 χρόνια και δεν έχει ολοκληρωθεί διότι κάποιες Εκκλησίες δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για κάποια κείμενα.

»Και ήδη μία Ορθόδοξη Εκκλησία, η βουλγαρική, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει, ενώ αναμένεται το ίδιο να πράξουν και άλλες δύο Εκκλησίες. Εάν επιλυθούν τα ζητήματα θα προχωρήσουμε, εάν δεν επιλυθούν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε...»

«...Υπάρχουν θέματα νομιμότητας, καθώς απαιτείται ομοφωνία στη λήψη των αποφάσεων στη Σύνοδο. Τι ομοφωνία θα υπάρξει αν λείπουν Εκκλησίες;» κατέληξε.



ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=805809

1 comments:

  1. "Επιμένει στις θέσεις του και στις απόψεις του το Πατριαρχείο Μόσχας. Έτσι παρά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία καλούσε τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι η προετοιμασία «της Μεγάλης Συνόδου διήρκεσε 50 χρόνια και δεν έχει ολοκληρωθεί διότι κάποιες Εκκλησίες δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για κάποια κείμενα."

    κχ
    Δεν υπάρχει πρόβλημα για τον οικουμενικό Βαρθολομαίο. No problem, όπως λένε οι επίδοξοι παγκοσμιοκράτες. Ο οικουμενικός Βαρθολομαίος θα ονομάσει σχισματοαιρετικούς όσους αντισταθούν στην "αγία" (sic) μεγάλη πανορθόδοξη σύνοδο. Όλοι θα τεθούν "εκτός εκκλησίας" ! Ποιάς "εκκλησίας" ; Μα, εκείνης που εκπροσωπεί - με διαφορετική λατρευτική έκφραση - μη το ξεχνάμε. Εκπροσωπεί ή αντιπροσωπεύει τον ένα θεό των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Τον Γιαχβέ θεό, τον Αλλάχ θεό και τον Jesus θεό των αντιτριαδιστών ή προσχηματικά τριαδιστών.

    Όποιος, λοιπόν, απειλεί την ορατή ενότητα των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και την κοινή πίστη της Ορθοδοξίας μας στον ένα θεό, αντιμάχεται την ενότητα στον θεό του Ισλάμ (άγιο Κοράνι), στον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού (κοινοί πατέρες) και στον προσωπικό θεό της Δύσης. Είναι φανατικός, είναι σχισματικός και αιρετικός, είναι επικίνδυνος, συλλάβετέ τον !

    Για την υπογραφή
    Επίσκοπος Σεραφείμ Κυκκώτης
    (Σερίφης Ζιμπάμπουε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top