1 comments:

  1. Κατά την Συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Προκαθημένων, στις 21/6/2016, συζητήθηκε το σχετικό κείμενο «Ἡ ἀποστολή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐν τῷ συγχρόνω κόσμω». Πρόταση τροποποίησης είχε καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία αναφερόταν σε τρία σημεία. Η πρώτη τροποποίηση εκ των τριών σημείων που εγκρίθηκε είναι η ακόλουθη :

    «Ὡς προϋπόθεσις μιᾶς εὐρυτέρας ἐν προκειμένῳ συνεργασίας δύναται νά χρησιμεύσῃ ἡ κοινή ἀποδοχή τῆς ὑψίστης ἀξίας τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Αἱ κατά τόπους Ὀρθόδοξοι Ἐκκλησίαι είναι δυνατόν νά συμβάλουν εἰς τήν διαθρησκειακήν συνεννόησιν καί συνεργασίαν, δια την ειρήνική συνύπαρξη και κοινωνικήν συμβίωσιν των λαών, χωρίς τούτο να συνεπάγεται οιανδήποτε θρησκευτικόν συγκρητισμόν». Η πρόταση αυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε αποδεκτή.

    Και συμπληρώνουμε εμείς τα ευκόλως εννούμενα που, ως συνήθως, παραλείπονται.
    Όταν οι ήδη αδελφές εκκλησίες (Ρ/Κ και Ορθόδοξη) ενωθούν πλήρως, τότε δεν θα υπάρχει ο διαχωρισμός σε εκκλησία ορθόδοξη και εκκλησία ρωμαιοκαθολική. Από την τροποποίηση που έγινε δεκτή, "κατά τόπους ορθόδοξοι εκκλησίαι" θα πάψουν να υφίστανται για να μείνει σκέτο το "εκκλησία". Θα συνοδεύεται με το βίντεο του έτους (2016) ελέους : Creo en el Amor. Τέλος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top