Απέδωσαν καρπούς οι ολονύκτιες διαβουλεύσεις της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία νωρίτερα σήμερα το πρωί πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες,  στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο να υιοθετηθεί η διατύπωση ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία «αποδέχεται την ιστορική ονομασία άλλων ετεροδόξων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών».
Την πρόταση κατά πληροφορίες αποδέχθηκαν όλες οι αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων  Εκκλησιών.
Υπενθυμίζεται ότι κατά χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση επικράτησαν υψηλοί τόνοι με την Εκκλησία της Ελλάδος να δέχεται την έντονη κριτίκη της Εκκλησίας της Κύπρου για την απόφασή της να χαρακτηρίζει τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες σαν "χριστιανικές κοινότητες".
Πάντως η συζήτηση πάνω στο κείμενο "Σχέσεις Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο" συνεχίζεται.




ΠΗΓΗ: AMEN.GR

1 comments:

  1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ25 Ιουνίου 2016 στις 7:53 μ.μ.

    Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης, αποδεχόμενοι στην "Μεγάλη Σύνοδο" την Ιστορική ονομασία των Αιρετικών , τους τίτλους αυτοπροσδιορισμού τους δηλαδή, όπου σαφώς αναφέρεται ότι θεωρούν τους εαυτούς τους Χριστιανική ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στην πραγματικότητα μαζί με το όνομα, τον τίτλο δηλαδή, αποδέχονται και την ουσία, το Εκκλησία δηλαδή. Καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα δι άλλης οδού. Οι φιλοοικουμενιστές τελικά πέτυχαν αυτό που ζητούσαν μέσω του επίμαχου κειμένου, την "Συνοδική" αναγνώριση της μέχρι τώρα πορείας τους. Αυτή είναι η ουσία και τα λογοπαίγνια δεν οφελούν, απλώς προσπαθούν να καμουφλάρουν την αλήθεια για τους απλούστερους αδελφούς μας. Έκαστος ας πράξει πλέον ότι Ο Θεός και η συνείδησή του τον πληροφορεί, τα λόγια δεν σώζουν αλλά τα έργα, τα όποια όρια καλοπροαίρετης Οικονομίας έχουν ήδη ξεπεραστεί με τις αποφάσεις αυτής της " Συνόδου "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top