Αναλυτικά η βουλγαρική εκκλησία αναφέρει: 
Σε σχέση με την εξάπλωση ψευδών και παραπλανητικών δηλώσεων στο διαδίκτυο σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που θα πραγματοποιηθεί 16 με 26 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη η καγκελαρία της Ιεράς Συνόδου ορίζει η εξής:
1. Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ιερά Σύνοδο, υπεγράφη επίσημα από το Βούλγαρο Πατριάρχη και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες - μέλη της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
2. Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι κατηγορηματική: η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο για λόγους που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
3. Η απόφαση εστάλη στους Προκαθήμενους της κάθε Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
4. Η πτήση της αντιπροσωπείας της βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη με κυβερνητικό αεροπλάνο ακυρώθηκε.
5. H εξουσιοδότηση της βουλγαρικής αντιπροσωπείας έχει ακυρωθεί και διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την ευνοϊκή κατάληξη.
Είθε τα μέλη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που εμφανίζουν υψηλή εκκλησιαστική συνείδηση ​​ως προς την εμπιστοσύνη στους ιεράρχες τους και, μαζί με το βουλγαρικό λαό, να μην υποκύψουν σε περιττή και ανάξια χειραγώγηση.
ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!

ΠΗΓΗ: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=205771

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top