Στις 13 Ιουλίου 2016 ιδρύθηκε στο Μόναχο το Συμβούλιο των Θρησκειών Μονάχου με τη συμμετοχή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, της ευαγγελικής εκκλησίας, της Ορθοδοξου εκκλησίας, της κοπτικής εκκλησίας, του ισλάμ, του ιουδαισμού και του βουδισμού.
Σκοπός της ίδρυσης του συμβουλίου είναι η από κοινού αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων της βαυαρικής κοινωνίας, που έχουν σχέση με ρατσισμό, προσφυγιά και γενικώτερα με την ενσωμάτωση των μεταναστών.
Δημιουργεί ένα χώρο της ανταλλαγής απόψεων και της αναζήτησης των μεταξύ τους διαφορών και κοινών τόπων.
Η αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών συμβάλλει ουσιαστικά στην αγαστή συμβίωση λαών και πολιτισμών στη βαυαρική κοινωνία και αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη μελλοντική απρόσκοπτη, ειρηνική και δημιουργική συμμετοχή όλων στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της βαυαρικής πρωτεύουσας.
Το Συμβούλιο των Θρησκειών Μονάχου διοικείται από 9-μελή επιτροπή στην οποία μετέχουν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι των μεγάλων θρησκειών.
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Μονάχου και Φράισινγκ, αιδ. Ρούπερτ φον Στόλμπεργκ
Ευαγγελική Εκκλησία: Η Αρχιερατική Επίτροπος στη πόλη Μονάχου, πάστορας Μπάρμπαρα Κιττελμπέργκερ
Ορθόδοξη Εκκλησία: Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης
Κοπτική Εκκλησία: Ο Αμπούνα Διόσκορος ελ Άντονυ
Ισραηλιτική Κοινότητα: Ο Ραββίνος Στέβεν Λάνγνας
Ισλάμ: Ο Ιμάμης Μπένιαμιν Ίντριτς και Άικαν Ιναν
Αλεβίτες: Ο Έργκιν Καράκος
Βουδδιστές: Ο Τόμας Μπαρτ
Το Συμβούλιο των Θρησκειών Μονάχου θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο και είναι ανοικτό για την εισδοχή και άλλων ενδιαφερομένων θρησκευτικών ομάδων ή μεμονωμένων προσωπικοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦAIA.GR

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top