Αναγνώσαμε και το άρθρο-σχόλιο ενός αποτειχισμένου ονόματι ''Παναγιώτης'' επίσης στο ιστολόγιο ''Πατερική Παράδοση'', πνευματικό παιδί του αποτειχισμένου παλαιοημερολογίτη π. Γεώργιου Αγγελακάκη ο οποίος π. Γεώργιος πολλάκις δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορεί τους Γ.Ο.Χ. όπως είχαμε σημειώσει και εδώ: 

Αναφέρει:

«1) Πως μπορεί ένας άνθρωπος με το προσωνύμιο ΔΑΣΚΑΛΟΣ, δηλαδή κάτι σαν ραββί, γκουρού, να σας κατηγορεί για περηφάνια επειδή δήθεν παρουσιάζετε τον πνευματικό σας πατέρα ως ιατρό και σωτήρα της ορθοδοξίας; Και μόνο το ότι θέλει να τον γνωρίζουμε ως ΔΑΣΚΑΛΟ, μας φανερώνει ποιος πραγματικά έχει πέσει στη δαιμονική πλάνη της υπερηφάνιας».

Από δω και στο εξής όσοι συνομιλούν με τους ''αποτειχισμένους'' θα πρέπει να απωλέσουν την ιδιότητά τους δια να μην τους θεωρήσουν ως υπερήφανους οι κάθε λογής αποτειχισμένοι! Μάλλον λησμονεί ο κ. Παναγιώτης ότι ο εν λόγω κ. Μάννης είναι όντως δάσκαλος-εκπαιδευτικός οπότε δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης ή όχι, εφ΄ όσον αυτό είναι το επάγγελμά του! Επίσης εμείς αγαπητοί δεν γνωρίζουμε κανέναν ''σωτήρα της ορθοδοξίας'' διότι ο μόνος Σωτήρας μας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός!

«2) Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΡΑΒΒΙ είναι ψάλτης σε ναό των κυπριανιτών και πολύ πιθανό πληρώνεται γι αυτό (έτσι έχω ακούσει). ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ δλδ, γι αυτό και συνέχισε να τους ακολουθεί μετά την γιγαντιαία και κακόδοξη κωλοτούμπα τους (ένωση με Καλλινικούς επί τη βάσει της κακοδοξίας ότι αυτοί είναι η τελευταία Εκκλησία επί της γής, και εμείς με άκυρα μυστήρια κτλ κτλ)».

Ο Δάσκαλος δεν είναι ψάλτης των Κυπριανιτών αλλά ανέκαθεν ψάλτης που ανήκει εις την Σύνοδο του Καλλινίκου, οπότε πάλι ανεπιτυχές το επιχείρημα! Όμως να τονίσουμε δια τα χτυπήματα ''κάτω από την μέση'', ότι και αν λαμβάνει χρήματα, που γνωρίζει ο κυρ Παναγιώτης αν ο άνθρωπος λαμβάνει κάποιο βοήθημα που θέλει να του δώσει η ενορία του, που μάλιστα μπορεί να έχει και ανάγκη ως πατήρ τέκνων πολυμελούς οικογενείας; Θα δώσουμε και λογαριασμό στους κάθε λογής αποτειχισμένους ή μήπως θα τους βάλουμε και εντός του οίκου μας δια να μας κάνουν έλεγχο; Είπαμε η έλλειψη επιχειρημάτων δημιουργεί «επιχειρήματα» δια χαρακτηρισμών!!!

Όσο δια τα άκυρα μυστήρια, τι εννοεί ''εμείς''; Ανήκει εις την ''επίσημη Εκκλησία'' ο κ. Παναγιώτης; Όχι! Ο εν λόγω κ. Παναγιώτης ανήκει εις τους αποτειχισμένους που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.  Μάλλον θα πρέπει να ερωτήσει τους Τρικαμηνικούς δια να μάθει τι γνὠμη έχουν οι ίδιοι για τα Μυστήρια των Οικουμενιστών όπως έχουν δημοσιεύσει, αλλά ας τους κάνει και μια ερώτηση δια το ζήτημα του ημερολογίου!!! 

Η Σύνοδος του κ.κ. Καλλινίκου έχει αποφανθεί δια το ζήτημα και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα όσα γράφει και υπαινίσσεται ο κυρ Παναγιώτης!

Επίσης μας ομιλεί δια ''κακόδοξη κωλοτούμπα'' των Κυπριανιτών, εννοώντας την ένωση με την Σύνοδο του Καλλινίκου! Θαυμάστε επιχειρήματα!!! Ενώ μας κατηγορούν οι αποτειχισμένοι δια τις διασπάσεις, όταν επιτυγχάνονται ενώσεις μας κατηγορούν πάλι δια ''κακόδοξες κωλοτούμπες''!!! Θυμάσθε λοιπόν που σας λέγαμε σε προηγούμενα άρθρα ότι και όλοι ενωμένοι να ήσαν οι παλ/τες και πάλι θα έβρισκαν κάτι να πούν;

«3) Ο ΡΑΒΒΙ/ΔΑΣΚΑΛΟΣ θεωρεί άκυρη και πλανεμένη την αποτείχιση και των πατέρων Σταύρου Β. και Γεωργίου Α. Εγώ πολλές φορές αναγκάστηκα να τον πολεμήσω δημόσια γιατί εξύβριζε την αποτείχισή μας (π. Γεωργίου Α. και πνευματικών τέκνων) ως δήθεν ατελή επειδή δεν ενωθήκαμε με το κατά την άποψή του ακαινοτόμητο πλήρωμα της Εκκλησίας (δηλαδή τα σχίσματα των Γ.Ο.Χ.). Εξεπλάγην όταν είδα ότι ανέφερε τα ονόματα αυτών των γερόντων, λέγοντας ότι αυτοί έκαναν κανονική Αποτείχιση ενώ ο πάτερ Ευθύμιος όχι. Σας εγγυώμαι ότι αυτό το έκανε μόνο και μόνο γιατί ήλπιζε να προκαλέσει διχασμό μεταξύ ημών (νεοημερολογητών και παλαιοημερολογητών αποτειχισμένων). Δαιμονική πραγματικά η ιδέα του, αλλά μην λυπάστε αδελφοί».

Η φαντασίωση σε όλο της το μεγαλείο! Ουδέποτε εξύβρισε κάποιος παλ/της την αποτείχισή τους, το αντίθετο μάλιστα, η μόνη ένσταση που υπήρξε και υπάρχει είναι δια τους υβρισμούς των κάθε λογής αποτειχισμένων, ομιλώντας περί ''σχισματικών'', περί ''αντιχρίστων παραταξιακών'' και λοιπές συκοφαντίες όπως βεβαίως πράττει και ο ίδιος ο Γέροντάς του π. Γεώργιος Αγγελακάκης! Δηλαδή αυτοί να μας υβρίζουν δημόσια, και όταν εμείς απαντούμε απολογούμενοι μας κατηγορούν ως ''υβριστές''!!! Πλήρης διαστροφή και πάλι!!! 

Τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις και παραποίηση της αληθείας! Ανέκαθεν τιμούσαμε τους αποτειχισμένους εν αντιθέσει με αυτούς, όμως δεν θα αφήναμε και αναπάντητες τις κατηγορίες τους!

«4) Έχω έλθει σε επαφή με πολλές απλές ψυχές ΓΟΧ και όλοι, κατά κοινή ομολογία, σέβονται τους πατέρες μας Ευθύμιο, Σταύρο και Γεώργιο. Ο ΡΑΒΒΙ εκφράζει μόνο τον εργοδότη του και ελαχίστους άλλους...»

Η τέχνη της διαστροφής και της συκοφαντίας και πάλι εις το προσκήνιο!

«5) Είναι να απορεί κανείς με τον φιλοσοφικό στοχασμό του ΡΑΒΒΙ. Δεν έχει καμία λογική συνέπεια και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να βρεις κάποιο λογικό επιχείρημα να του απαντήσεις».

Φυσικά και είναι δύσκολο, διότι για να απαντήσεις πρέπει να έχεις επιχειρήματα και όχι να απαντάς δια μέσω χαρακτηρισμών!

«Δηλαδή, χρησιμοποίησε ένα κείμενο του πατρός Ευθυμίου του έτους 1991 και το κρίνει βασισμένος στην εκ των υστέρων γνώση δύο και βάλε δεκαετιών, βγάζοντας απ έξω όλη τη μεταγενέστερη πορεία του ανδρός»

Πάλι καλά που ο εν λόγω κ. Παναγιώτης δέχεται ότι το κείμενο υπάρχει, διότι οι υπόλοιποι αποτειχισμένοι ομίλησαν για ''ψευδές'' κείμενο!!!

«Μπορεί κανείς να απαντήσει λογικά σε τέτοιο παραλογισμό; Είναι σαν να κατηγορεί ένας Έλλην του 1990 τον Μεταξά επειδή είπε όχι, τη στιγμή που γνώριζε (;;;;) ότι θα ακολουθήσει η κατοχή, ο εμφύλιος σπαραγμός κτλ!»

Άσχετος τελείως ο παραλληλισμός!

«Το 1991 ο Οικουμενισμός ήταν ένα κρυμμένο φίδι που μόνο λίγο την ουρά του μπορούσαμε να δούμε. Όταν είδε ο γέροντας ότι η αίρεση άρχισε να γίνεται επίσημη γραμμή της Εκκλησίας (γυμνή τη κεφαλή...) αποτειχίσθηκε (τι σημασία έχει αν ήταν το 1991 ή λίγο αργότερα. Σημασία έχει ότι το έκανε)».

Το 1991 ο Οικουμενισμός ήταν κρυμμένο φίδι; Κύριε ελέησον!!! Ο εν λόγω κ. Παναγιώτης μάλλον ανακάλυψε τον Οικουμενισμό ή την ''ουρά'' του τα τελευταία έτη, όπως και οι σύγχρονοι αποτειχισμένοι, ή μάλλον καλύτερα ΞΥΠΝΗΣΑΝ τα τελευταία έτη, και επειδή ξύπνησαν έστω και αργά νομίζουν ότι ο Οικουμενισμός ενεφανίσθη την τελευταία ίσως γι΄ αυτούς δεκαετία και βάλε!!!! Τι να πρωτοθυμίσουμε την εποχή προ του ΄91 αλλά και του ΄91;  

Επίσης αυτό λέμε! ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ αλλά ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ! Εκ των υστέρων χρησιμοποίησε τα περι αποτείχισης αναγκαστικά δια να δικαιολογήσει την στάση του και μάλιστα δια λόγους μη πίστεως!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την ''ομολογία'' του π. Σάββα που μάλιστα είδαμε και σε προηγούμενο σχόλιο αποτειχισμένων ότι στέλνουν και ανθρώπους να μεταβούν στον ίδιο ο οποίος αφού και αυτός εκδιώχθηκε (ή πιο σωστά ούτε εκδιώχθηκε αλλά τον έβγαλαν από την θέση του Προισταμένου),  χρησιμοποίησε εκ των υστέρων την ''αποτείχιση''! Δείτε εδώ: 

Βέβαια ο π. Σάββας δεν έχει διακόψει καμία κοινωνία με τους ομόφρονές του Συντάκτες της Συνάξεως Κληρικών και Μοναχών, και ας κοινωνούν και μνημονεύουν οι ίδιοι τους Οικουμενιστές όπως επίσης και ο Γέροντάς του! και σημειώστε ότι τους εν λόγω αναφερομένους τους κατηγορούν οι ίδιοι οι αποτειχισμένοι δια την μη διακοπή κοινωνίας, δια διγλωσσία κ.λπ.!!!!

«Επίσης, γιατί ΡΑΒΒΙ τον κατηγορείτε που αποτειχίσθηκε λόγω μοιχεπιβασίας; Αυτό ίσα ίσα δείχνει το ευαίσθητο αισθητήριο του ανδρός για τα της πίστεως θέματα, ευαισθησία που συναντάμε και στους επί Ιωάννου Χρυσοστόμου αποτειχισθέντες, αλλά και στους επί Θεοδώρου Στουδίτη κατά την περίοδο της μοιχιανικής αίρεσης αγωνισθέντες».

Μάλλον οι αποτειχισμένοι δεν θέλουν να εννοήσουν την αλήθεια όταν λέμε ότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΚΕ! Και αυτονόητο είναι ότι αδυνατούν να δεχθούν την αλήθεια, διότι αν την δεχθούν καταρρίπτεται όλη η θεωρία και το οικοδόμημα που έχουν κτίσει γύρω από έναν η δύο ανθρώπους! 

Αυτή είναι η ΜΟΝΗ αιτία της ''εξεγέρσεώς'' τους!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top