Αναγνώσαμε σχόλιο-άρθρο του ιστολογίου ''Πατερική Παράδοση'' το οποίον τρόπον τινά παραπονείται αναφέροντας το διατί δεν δημοσιεύσαμε την απάντηση του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά προς το ιστολόγιο ''Κρυφό Σχολειό''.

Εμείς αναφέραμε ότι:

«Λάβαμε χθες ένα email που περιλαμβάνει την απάντηση του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά προς το ιστολόγιο ''Κρυφό Σχολειό''. Αν και δεν μας αφορά η εν λόγω απάντηση εφ΄ όσον δεν απευθύνεται προς το ιστολόγιό μας για την συνέχιση του διαλόγου που είχαμε ξεκινήσει και που ο ίδιος είχε ζητήσει, θα κάνουμε όμως μια πρώτη παρατήρηση σε κάποια σημεία.....» (http://entoytwnika1.blogspot.gr/2016/09/blog-post_8.html)

Η ''Πατερική Παράδοση'' παραπονείται, αλλά εμείς ουδέποτε παραπονεθήκαμε όταν η ίδια όχι μόνον δεν δημοσίευσε την απάντησή μας προς τον π. Ευθύμιο αλλά ούτε και ο ίδιος απάντησε! Η απάντηση ΕΔΩ

Οπότε όταν ομιλούν για ''εντιμότητα'', καλό θα είναι να τηρούν οι ίδιοι πρωτίστως ότι ζητούν από τους άλλους!

Επίσης αναφέραμε ότι:

«Δια όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρει ο π. Ευθύμιος θα τα μελετήσουμε προσεκτικά λόγω μεγέθους αλλά και λόγω γεγονότων εκ της  εκκλ. ιστορίας τα οποία πρέπει να μελετηθούν.»

Ο κ. Σημάτης μπορεί να έχει αρκετό χρόνο για να μπορεί να ασχοληθεί με τα ζητήματα που μας απασχολούν όλους, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι και εμείς έχουμε τον ίδιο χρόνο ώστε να απαντούμε όποτε οι ίδιοι θελήσουν! 

Τα πράγματα όμως έχουν μία αρχή· ας απαντήσει πρωτίστως ο π. Ευθύμιος στον διάλογο που Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ, και όταν αυτός κλείσει οριστικά, τότε θα ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα!

Επίσης όταν θα δημοσιεύει η ''Πατερική Παράδοση'' τις απαντήσεις που κατά καιρούς δίνουμε στους ίδιους αλλά και στον π. Ευθύμιο (δεν τις βλέπει;) τότε θα αναρτούμε και εμείς τις δικές της απαντήσεις. 

Προς το παρόν θα αναμένουμε την απάντηση του π. Ευθυμίου (όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει) στην δεύτερη απάντησή μας στον διάλογο που είχαμε ξεκινήσει διότι ο ίδιος τον έκλεισε και αποσύρθηκε δίχως καμία απάντηση!

Λοιπόν όταν γράφουν:

«Ἑνάμιση μήνας πέρασε ἀπὸ τότε καὶ ὁ κ. Μάνης δὲν βρῆκε τὴν εὐκαιρία, ἂν ὄχι νὰ ἀνταπαντήσει, τουλάχιστον νὰ δημοσιεύσει τὴν ἀπάντηση τοῦ π. Εὐθυμίου, ὅπως ἦταν ἔντιμο. Τὸ ἴδιο ἔκαναν καὶ ἄλλα ἱστολόγια, ὅπως τὸ «Ἐν τούτῳ Νίκᾳ»

έχουμε να τους πούμε ότι:

«Τρία χρόνια πέρασαν ἀπὸ τότε καὶ ὁ π. Εύθύμιος δὲν βρῆκε τὴν εὐκαιρία νὰ ἀνταπαντήσει;  ἡ ἔστω το  ἱστολόγιο ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ νὰ δημοσιεύσει τὴν ἀπάντησή μας ὅπως ἦταν ἔντιμο».

Οπότε ποιός ομιλεί περί εντιμότητος;




2 comments:

  1. Είναι, νομίζουμε, άλλο να σταματήσει κάποιος έναν άκαρπο διάλογο, κι άλλο να μη δημοσιεύσει την απάντηση σε ένα άρθρο που συκοφαντεί συγκεκριμένο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε χαιρετώ αγαπητέ Παναγιώτη!

      Όταν ζητάς έναν διάλογο και θέλεις έπειτα να τον κλείσεις διότι τον θεωρείς ''άκαρπο'', τότε το λέγεις ανοικτά.

      Προσωπικά δεν είδα καμία συκοφαντία, και τους λόγους τους εξηγώ εδώ: http://entoytwnika1.blogspot.gr/2016/09/blog-post_8.html

      Διαγραφή

 
Top