Αναγνώσαμε από το ιστολόγιο ''Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση''ένα σχόλιο-άρθρο υπό τον τίτλο: 

''Όταν και οι "αντι-Οικουμενιστές" επίσκοποι ...διώχνουν τους πιστούς από την Εκκλησία''.

Και εκεί που προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποιά η Εκκλησία απ΄ όπου διώχνουν τους πιστούς οι ''αντι-Οικουμενιστές'' Επίσκοποι, αλλά και που τους στέλνουν, διαβάζουμε το εξής σχόλιο από τον διαχειριστή του ιστολογίου:

«Ἕνα σχόλιο στὸ ἱστολόγιο «Κατάνυξις» ἀποκαλύπτει τὸν ὑπόγειο ρόλο ποὺ παίζουν οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστές, στρέφοντας πιστούς (ποὺ δὲν ἀντέχουν ἄλλο αὐτὴν τὴν προδοσία τῶν ψευδοποιμένων τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας) νὰ βροῦν καταφύγιο στὸ Παλαιὸ Ἡμερολόγιο».

Θεωρεί ο διαχειριστής του ιστολογίου ''Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση'' ότι οι πιστοί αυτοί όντως διώχνονται από την αληθινή Εκκλησία με τον τίτλο που έχει παραθέσει στο άρθρο; Οι ίδιοι οι Αποτειχισμένοι τότε έχουν φύγει από την αυτή Εκκλησία; Και αν θεωρούν ότι όντως είναι εκείνη η Εκκλησία, τότε οι ίδιοι που ανήκουν εφ΄ όσον έχουν απομακρυνθεί από αυτήν ως Αποτειχισμένοι;

Το πρόβλημα όμως για αυτούς δεν είναι τόσο το ότι αναγνωρίζουν ως  κανονική Εκκλησία αυτήν που ποιμαίνουν οι εν λόγω "αντι-Οικουμενιστές" που μας αναφέρει το άρθρο και ο τίτλος αυτού, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στρέφονται οι πιστοί προς το Παλαιό Ημερολόγιο!!!

Και συνεχίζει ο διαχειριστής του ιστολογίου:

«Εἶναι τόσο ἐξωφρενικὴ καὶ προκλητικὴ ἡ διγλωσσία Ἐπισκόπων (ὅπως ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ) ποὺ διερωτᾶται κανείς, μήπως εἶναι σκόπιμη, καθὼς μάλιστα κι ὁ ἀρχηγέτης τῆς Παναιρέσεως πατριάρχης Βαρθολομαῖος φέρεται νὰ εἶπε: Ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ἀντιδροῦν, σὲ λίγο θὰ γίνουν Γ.Ο.Χ.!»

Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε; Ότι οι "αντι-Οικουμενιστές" σκόπιμα στέλνουν τους πιστούς να γίνουν Γ.Ο.Χ.; Μα αυτό είναι ανέκδοτο!!!

Καλά θα κάνει ο διαχειριστής του ιστολογίου να συνέλθει από την ζάλη της μισαδελφίας και της εμπάθειας που τον διακατέχει κατά των παλαιοημερολογιτών, διότι αρχίζει και παρανοεί φανταζόμενος ένα τρίπτυχο συνεργασίας Γ.Ο.Χ.-Αντιοικουμενιστών αλλά έως και Οικουμενιστών!!!

Πράγμα όχι μόνο παρανοϊκό αλλά και φανταστικό έως γέλωτος!!!

2 comments:

  1. Χαρά στο κουράγιο σου, αδελφέ, που ασχολείσαι με τα φληναφήματα του ιστολογίου "Πατερική Παραχάραξη και Αποπλάνηση"!
    Με τιμή
    Πρώην νεοημερολογίτης, νυν Γνήσιος Ορθόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγη υπομονή και τα πράγματα σύντομα θα ξεκαθαρίσουν, όσον αφορά το πώς εννοούν την Αποτείχιση, οι νεώτεροι Αποτειχισμένοι και επίσης οι άρτι Αποτειχισμένοι. Εμείς οι Ορθόδοξοι που ακολουθούμε το Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο-Ημερολόγιο ( Πάτριο ) δείξαμε από την πρώτη στιγμή της διακοπής μνημοσύνου των αδελφών αυτών την συμπάθεια και συμπαράστασή μας και ελπίζουμε και στην δική τους καλή προαίρεση απέναντί μας, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα που βιώνουν και όχι τι όποιες ιδεοληψίες κάποτε διδάχθηκαν εναντίον μας. Ελπίζουμε, αλλά ο καιρός σύντομα θα δείξει το βάθος της καρδίας εκάστου. Στην μεγάλη αυτή Εκκλησιαστικη κρίση που ζούμε, με την εμφάνιση και ανάπτυξη της Παναίρεσης από δεκαετίες και ιδιαίτερα πρόσφατα μετά την " Σύνοδο της Κρήτης ", ότι δεν στηρίζεται,ως αντίσταση, στην Πατερική Γραμμή και Παράδοση θα καταρρεύσει, έστω και αν εντυπωσιάσει πρόσκαιρα. Ελπίζουμε στην ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων, μακρυά και ενάντια από τους Φιλοοικουμενιστές. Ελπίζουμε, για το συμφέρον Της Εκκλησίας, να εισακουσθούν οι αδελφικοί μας λόγοι. Ευχαριστούμε τον Θεό μας, που μας χάρισε, με τους κόπους και τους διωγμούς εναντίον των Πατέρων μας, μία σημαντική Εκκλησιαστική υποδομή για να συνεχίσουμε την Μαρτυρία της Ορθοδοξίας ενώπιον του θλιβομένου πνευματικά Κόσμου. Εμείς αυτές τις δωρεές και τις ζούμε και τις εκτιμούμε και γνωρίζουμε έμπρακτα πόσο σημαντικές και αναγκαίες είναι για τη υπεράσπιση της Πίστεώς μας. Καλή Ανάσταση αδέλφια και οι εγγύς και οι μακράν. Καλή Ανάσταση, όσοι αγαπάμε ειλικρινά Τον Χριστό και Την Εκκλησία Του θα βρούμε τον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top