Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 

Οι κληρικοί της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ζήσης και Νικόλαος Μανώλης – για τους οποίους εδώ και καιρό έχουμε γράψει ότι τους πρέπει η καθαίρεση για την όλη αντιεκκλησιαστική δράση τους - ανακοίνωσαν ότι «αποτειχίζονται», ότι δηλαδή διακόπτουν το μνημόσυνο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, επειδή τον θεωρούν «οικουμενιστή» (sic), δηλαδή κοινωνό «αιρέσεως» κατ’ αυτούς. 
Οι εν λόγω κληρικοί, καθώς και οι …ουρές τους (ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο κληρικός της Μητροπόλεως Ιερισσού Πέτρος Χιρς κ.α.), απαιτούν εδώ και καιρό την αποκήρυξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας ως «ψευδοσυνόδου» και «ληστρικής». Και επειδή αυτό δεν συμβαίνει από τους επισκόπους, προχωρούν σε «αποτείχιση». 


Αν κάποιος είχε μέχρι τώρα την όποια αντίρρηση ή επιφύλαξη για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, τώρα νομίζω πως πρέπει να αναθεωρήσει ριζικά, διότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος προσφέρει στην καθόλου Εκκλησία μία πολύτιμη υπηρεσία: Την απαλλάσσει από τους αυτόκλητους σωτήρες της, από τους αυτοαποκαλούμενους «ομολογητές», από τα βαρίδια, που την κρατούν σε ομηρεία. Τώρα το τοπίο ξεκαθαρίζει. Οι «άτλαντες» της Ορθοδοξίας μας αδειάζουν την γωνιά, θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας – κι ας φωνασκούν για το αντίθετο – κι έτσι δεν θα απολογείται πλέον η Εκκλησία για τους οικτρούς φονταμενταλισμούς τους. 
Ελπίζω ότι θα ακολουθήσει και η διαδικασία της καθαίρεσής τους, ώστε τα πράγματα να έχουν την κανονική υπόστασή τους. Και ελπίζω πως αυτούς τους «ταγούς του αντικοικουμενιστικού αγώνα» θα ακολουθήσουν και οι Γκοτσόπουλοι και οι Χιρς και οι παραθρησκευτικοί του Πειραιά – ελπίζω να διαθέτουν την ανδρεία – οι οποίοι όμνυαν μέχρι χθες στο όνομα του Ζήση. 

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας καθίσταται πλέον Μεγίστη και Αγιωτάτη, καθώς μας προσφέρει την χαρά της «αποτείχισης» όσων δυσφημούν την Ορθοδοξία τοις έθνεσι. Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, επέφανε όντως «ημέρα χαρμόσυνος και ευφροσύνης ανάπλεως». ΠΗΓΗ: http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_5.html

1 comments:

  1. Τό ἄρθρον τοῦ κ. Ἀνδριοπούλου εἶναι ἄκρως ἀντορθόδοξον, ἀντιεκκλησιαστικόν καί διαστροφικόν! Λέγει τό ἄσπρον μαῦρον καί τό μαῦρον ἄσπρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top