Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας συμμετείχε στην ετήσια διάσκεψη του τμήματος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στη Σουηδία, γνωστό με την επωνυμία “Χριστιανικό Συμβούλιο της Σουηδίας”, που πραγματοποιήθηκε στην Ουψάλα το διήμερο 30 και 31 Μαΐου 2017. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνομιλίες, συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις.
Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της δεύτερης ημέρας, την Τρίτη 31 Μαΐου 2017, στην οποία συμμετείχαν περίπου εξήντα άτομα, έγινε αναφορά στα οικονομικά του Χριστιανικού Συμβουλίου, καθώς και σε δραστηριότητες που αφορούν το έργο είκοσι τεσσάρων ομάδων εργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιμαντική μέριμνα για τη στήριξη των 80.000 μεταναστών που εισήλθαν στη Σουηδία τη διετία 2015-16 και τους νέους.
Στην εν λόγω συνέλευση ελήφθη ομόφωνη απόφαση και έγινε δεκτή ως μέλος η Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, 48 χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1969. Η ανακοίνωση της ένταξης καλωσορίστηκε με ενθουσιασμό από τους συνέδρους.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμότου, ο Μητροπολίτης Κλεόπας ανέφερε τα εξής: «Είναι τιμή για την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας η απόφαση αυτή. Ο όρος «οικογένεια», που χρησιμοποιείται για τα μέλη του συμβουλίου, είναι σημαντικός και αντιπροσωπευτικός. Η συνύπαρξη και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Χριστιανικών Ομολογιών είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια ή επιλογή, σε μια περίοδο όπου ο Χριστιανισμός βιώνει τον δεύτερο μεγαλύτερο διωγμό του, ιδιαίτερα στα εδάφη της Μ. Ανατολής.»
Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, προς υποστήριξη της Οικουμενικής Κίνησης και πληροφόρησε τους συνέδρους ότι ο πηδαλιούχος της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως είναι ο πνευματικός ηγέτης 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων ανά τον κόσμο.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με γεύμα στην αρχιεπισκοπική κατοικία της Σουηδικής Εκκλησίας.

Φωτογραφικό υλικό: Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και Mikael Stjernberg.



Ι. Μ. Σουηδίας



ΠΗΓΗ: http://arxon.gr/2017/06/%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top