ΑΓ. ΙΠΠΟΛΥΤΟΥ ΒΕΠΕΣ. 6, 105



22 Ιουλίου 2017


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καλεί αύριο σε παγκόσμιες προσευχές για ειρήνη στους Αγίους Τόπους και για την άρση όλων των φραγμών στους τόπους λατρείας.
Το Π.Σ.Ε. ξανασυνδέεται με τους ηγέτες των εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, κάνοντας επείγουσα έκκληση για ειρήνη και διάλογο μεταξύ των ισραηλινών αρχών και των Παλαιστινίων. Η ένστασή τους έρχεται στο πλαίσιο της σπειροειδούς βίας ως απάντηση στα μέτρα ασφαλείας που επέβαλαν περιορισμούς στην πρόσβαση στους Ιερούς χώρους της πόλης, μετά από μια πρόσφατη επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί αξιωματικοί ασφαλείας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε., Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, είπε:

«Προσευχόμαστε και παρακαλούμε και τις δύο πλευρές σε αυτή την επισφαλής κατάσταση να προσπαθήσουν να μιλάνε μεταξύ τους και να βρουν μια λύση για απεριόριστη πρόσβαση στους τόπους λατρείας για όλους τους πιστούς στην πόλη και Περιοχή που μπορεί να επιτρέψει την επικράτηση της ειρήνης. 
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη βία και να προωθήσουμε τη συνύπαρξη σε μια περίοδο ιδιαίτερα έντονων εντάσεων».
"Το ΠΣΕ προειδοποίησε προηγουμένως ότι τα μέτρα που επηρεάζουν τη συνέχεια και την ακεραιότητα της πρόσβασης στους Ιερούς Τόπους θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε σοβαρές, απρόβλεπτες και ανεπιθύμητες συνέπειες στο παρόν επικίνδυνα τεταμένο κλίμα. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η ορθότητα αυτής της προειδοποίησης. Για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, οι ηλεκτρικές πύλες που παραβιάζουν τα δικαιώματα των πιστών να έχουν πρόσβαση στις Ιερές τοποθεσίες πρέπει να απομακρύνονται ", δήλωσε ο Tveit.
Το Π.Σ.Ε. προτρέπει τις εκκλησίες του κόσμου να ενωθούν σε μια παγκόσμια προσευχή αύριο για μια δίκαιη και ειρηνική λύση στην Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους. Ο Tveit κατέληξε: «Το Π.Σ.Ε. παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης με μεγάλη θλίψη και ανησυχία».
«Είμαστε αλληλέγγυοι με τους μουσουλμάνους, τους εβραίους και τους χριστιανούς και προσευχόμαστε ότι η δικαιοσύνη και η ειρήνη θα επικρατήσουν όχι μόνο αυτή την εβδομάδα αλλά και τις εβδομάδες, τους μήνες και τα επόμενα χρόνια».


ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top