Σε επιστολή πρόσκλησης προς τις εκκλησίες των μελών, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών κ. Olav Fykse Tveit και ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Κοινωνίας των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών κ. Chris Ferguson προσκάλεσαν ενορίες και άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο για να προσευχηθούν για τη συμφιλίωση και την επούλωση στην Διαιρεμένη κορεατική χερσόνησο στις 13 Αυγούστου 2017.



Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και η Παγκόσμια Κοινωνία Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών καλούν τις εκκλησίες μέλη τους να παρακολουθήσουν στις 13 Αυγούστου την «Κυριακή της Προσευχής για την ειρηνική επανένωση της Κορεατικής Χερσονήσου».
Κάθε χρόνο, οι χριστιανοί καλούνται να συμμετάσχουν σε μια προσευχή για την ειρήνη και την επανένωση της Κορεατικής Χερσονήσου. Ετοιμάστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών της Κορέας (NCCK) και την Κορεατική Χριστιανική Ομοσπονδία (KCF), η προσευχή χρησιμοποιείται παραδοσιακά την Κυριακή πριν από τις 15 Αυγούστου κάθε χρόνο.
Η 15η Αυγούστου, που γιορτάζεται ως Ημέρα της Απελευθέρωσης στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, σηματοδοτεί την ημερομηνία του 1945, όταν η Κορέα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την καταπίεση των Ιαπώνων στην αποικιοκρατία, αλλά ειρωνικά ήταν και η ημέρα που η χερσόνησος χωρίστηκε σε δύο χώρες.
Το Π.Σ.Ε. εντάσσεται στην προσευχή ως μέρος του «προσκυνήματος της δικαιοσύνης και της ειρήνης» - μια βασική ιδέα από την 10η συνέλευση του Π.Σ.Ε. στο Busan της Δημοκρατίας της Κορέας. Η συνέλευση ενέκρινε επίσημη δήλωση για την ειρήνη και την επανένωση της Κορεατικής Χερσονήσου δεσμεύοντας να συνοδεύσει τον λαό της Βόρειας και Νότιας Κορέας στον "αγώνα τους για δικαιοσύνη, ειρήνη και ζωή".
Το θέμα της φετινής προσευχής βασίζεται στο Προς Ρωμαίους 14:19: "ἄρα οὖν τὰ τῆς εἰρήνης διώκωμεν καὶ τὰ τῆς οἰκοδομῆς τῆς εἰς ἀλλήλους.".
Οι εκκλησίες ενθαρρύνονται να μεταφράσουν αυτήν την προσευχή στις εθνικές τους γλώσσες και να τις μοιραστούν με τις εκκλησίες τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top