Προ μίας εβδομάδος, αναρτήθηκε εις το διαδίκτυο η ανακοίνωση των αποφάσεων της τακτικής Συνεδρίας της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Εκεί αναφέρεται τo εξής: 

16. Συνεζητήθη τὸ πρόβλημα τοῦ τρόπου διδασκαλίας καὶ τῆς νέας διδακτέας ὕλης τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν εἰς τάξεις τῆς πρωτοβαθμίου καὶ δευτεροβαθμίου ἐκπαιδεύσεως ἐμπεριεχούσης πλέον στοιχεῖα Διαθρησκειακοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ Συγκρητισμοῦ. Ἀπεφασίσθη ἡ ἔκδοσις Ἀνακοινώσεως πρὸς τὰς ἐν Ἑλλάδι Ἐνορίας, προτρεπούσης τοὺς γονεῖς ὅπως ἀφ’ ἑνὸς αἰτηθοῦν νομίμως τὴν ἀπαλλαγὴν τῶν τέκνων των ἀπὸ τὴν παρακολούθησιν τοιούτων μαθημάτων καὶ ἀφ’ ἑτέρου φροντίζουν διὰ τὴν συμμετοχὴν τῶν τέκνων των εἰς τὰ μαθήματα τῶν Κατηχητικῶν Σχολείων τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν.


Παρήλθε η μία αυτή εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση ώστε κλήρος, και ειδικά ο λαός, να λάβει καθοδήγηση εις το τι και πως πρέπει να πράξει.

Αναμένουμε λίαν συντόμως την απόφαση-ανακοίνωση της Εκκλησίας μας, διότι το θέμα είναι μείζων και δεν χωρεί άλλη καθυστέρηση. Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ελάσσονα ζητήματα όπως π.χ. περί θρησκευτικών κοινοτήτων, (που μάλιστα πλήθος λαού διαφωνεί), 
εορτές δια πανηγύρεων, προσκυνήματα. και άλλα πολλά..... (αυτά ισχύουν και δια τους ιερείς μας), και ας ασχοληθούμε επιτέλους με φλέγοντα ζητήματα που μας βρίσκουν σύμφωνους όλους μας και δεν δημιουργούν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

Αναμένουμε......

8 comments:


  1. Δίνουν όμως συγκεκριμένη κατεύθυνση στην απόφασή τους :

    ἀφ’ ἑνὸς αἰτηθοῦν νομίμως τὴν ἀπαλλαγὴν τῶν τέκνων των ἀπὸ τὴν παρακολούθησιν τοιούτων μαθημάτων καὶ ἀφ’ ἑτέρου φροντίζουν διὰ τὴν συμμετοχὴν τῶν τέκνων των εἰς τὰ μαθήματα τῶν Κατηχητικῶν Σχολείων τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατεύθυνση δίνεται, όμως χρειαζόμαστε την αιγίδα της Εκκλησίας μας. Το τι πρέπει να κάνει ο καθένας προσωπικά γνωρίζουμε πολύ καλά, όμως η αντίδραση δεν πρέπει να είναι μεμονωμένη αλλά καθ΄ όλη, και επαναλαμβάνω, προστατευμένη από την Εκκλησία μας. Τα κατηχητικά μόνον δεν μπορούν να αναπληρώσουν την διδασκαλία του εν λόγω μαθήματος.

      Διαγραφή
    2. Με λίγα λόγια: Η εκκλησία μας πρέπει να αντιδράσει στεντορείως δια των πράξεων, και μεις να ακολουθήσουμε, ειδάλλως.... ΟΥΑΙ ΤΩ ΕΝΙ

      Έτσι απλά.....

      Διαγραφή

    3. Αγαπητέ μου Ιωάννη, επίτρεψε μου να εκφράσω τη γνώμη μου:

      Tο μάθημα των θρησκευτικών, και ομολογιακό που ήταν κάποτε, δεν βοηθούσε στην ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση των παιδιών (εγώ προσωπικά, αν και διδάχθηκα τα θρησκευτικά με το ομολογιακό εγχειρίδιο, έφτασα σε κατάσταση πλήρους αθεΐας και υπήρξα χυδαίος υβριστής του Κυρίου).

      Ο αγώνας πρέπει να γίνει πρωτίστως στην οικογένεια αλλά και οι ανάδοχοι (καθώς εκείνοι είναι που δίδουν υποσχέσεις ενώπιον του Θεού για λογαριασμό του νηπίου)πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού κατηχήσουν ορθόδοξα οι ίδιοι τον εαυτό τους διαβάζοντας ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και τα ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

      Όσες εγκυκλίους και να εκδώσει η Εκκλησία μας, αν δεν υπάρχει συνειδητή αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία Του από τους πιστούς θα ισχύει το παρακάτω :

      Ψαλμός ΡΚΣΤ΄. 126

      Εάν μη Κύριος οικοδομήση οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες. Εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων.

      Από προσωπική εμπειρία λοιπόν πιστεύω ακράδαντα ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να μελετώνται καθημερινώς και από όλη την οικογένεια η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και τα ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (Φιλοκαλία, Ευεργετινός, Γεροντικό κτλ.)

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Κε ιστολόγε, έχει πολύ ενδιαφέρον η άποψή σας, ότι οι θρησκευτικές κοινότητες είναι θέματα ελάσσονος σημασίας, όμως θα ήθελα να ακούσω την επιχειρηματολογία σας, τους λόγους που σας καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα μήπως και έχετε δίκιο, και άδικα κοπιάζω με Καθηγητές, με δικηγόρους, με εισαγγελία Αρείου Πάγου, με Υπουργείο Παιδείας, κλπ.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με αντιληφθήκατε. Το ζήτημα των θρησκευτικών κοινοτήτων είναι ελάσσων έως εντελώς αδιάφορον δια εμάς τους πιστούς, διότι η Εκκλησία μας πορευόταν μια χαρά ήδη εδώ και έτη, κερδίζοντας όλους τους αγώνες εις τα δικαστήρια, είτε αφορούσε την δήθεν «αντιποίηση αρχής», ανέγερσεως Ναών, μυστηρίων, κ.λπ. άλλα που δεν είναι επί του παρόντος....

      Με λίγα λόγια: Δεν έχουμε ανάγκη εντάξεως στο νομοσχέδιο δια τις θρησκευτικές κοινότητες.

      Διαφωνείτε;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κε Ιστολόγε, το θέμα είναι μείζον και γιά έμάς τους Πιστούς και για τους Εκκλησιαστικούς των ΓΟΧ, καί ο λόγος είναι ότι έχουν πλέον ενταχτεί αλλάζοντας την Πίστη των πατέρων τους, καθώς με την εθελούσια υπογραφή τους έχουν γίνει μία νομική Εκκλησία εκ των ετεροδόξων και ετεροθρήσκων του Συντάγματος, αντικείμενη του άρθρο 13.
      Από αυτή την άποψη σημαίνει ότι όλοι οι αγώνες των ΓΟΧ στα Ελληνικά δικαστήρια τον τελευταίο αιώνα για την καταξίωση ως την αληθή Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, πήγαν στο βρόντο γιατί εγκατέλειψαν αυτή την πορεία και ίδρυσαν κρατική νομική Εκκλησία στα Πρωτοδικεία, για την εύνοια του Κράτους και τον φθηνότερο καταλογισμό στον Ενφια της περιουσίας ΓΟΧ.
      Αυτή η κρατική πλέον νομική Εκκλησία της οποίας καταχρηστικά και παράνομα υιοθέτησε τις διατάξεις για τους αντιχρίστους για τους παραπάνω λόγους, καταλογίζεται πλέον μίας άλλης δημοσιουπαλλικης μορφής, στενά συνδεμένη με το Κράτος, και όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι ουδέποτε πάνε ισχυρά κόντρα στο αντίχριστο ρεύμα έτσι και οι ΓΟΧ μίλησαν για "νόμιμη" απαλλαγή την απαλλαγή των ετεροδόξων και ετεροθρήσκων. Ήτοι την εφαρμογή της εγκυκλίου για τους ετεροδόξους, μόνο που εδώ οι του Υπουργείου απαιτούν να αρνηθούν την Ορθόδοξη Πίστη, ρητά και απερίφραστα.
      Το "ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε " που γράφετε σε πρώτο πληθυντικό, αφορά εμάς τους Πιστούς και σημαίνει πως ότι έγινε έγινε, τώρα σταματήστε. Όμως έχει γίνει ήδη η ζημιά, ήτοι της αλλαγής του πιστεύω των, ως η νομική Εκκλησία των ΓΟΧ μία εκ τών θρησκειών των ετεροδόξων και ετεροθρήσκων στην Ελλάδα, κατά το Σύνταγμα.
      Είναι προδοσία ολικής, και πρέπει να ξεσηκωθούμε να αντιδράσουμε και να ενημερωθεί ο κόσμος, για την ποιότητα της υπογραφής του. Το άλλο παράνομο θέμα που θα ερευνηθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς, είναι το κατά πόσο είναι νόμιμο το καταστατικό των ΘΝΠ, καθώς πουθενά δεν ενημερώνουν τους υπογράφοντες ότι η υπογραφές τους θα βρίσκονται στο τμήμα των αντιχρίστων του Υπουργείου.
      Είναι το σημαντικότερο θέμα καθώς η Αγία Εκκλησία υφίσταται για την σωτηρία των ψυχών, και οι δηλώσεις στο ανωτέρω τμήμα δεν είναι συμβατό με τους Ιερούς κανόνες της Αγιας Εκκλησίας.
      Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Γράφει η ανακοίνωση, "απεφασίσθη η έκδοσις ανακοινώσεως πρὸς τὰς εν Ελλάδι ενορίας, προτρεπούσης τοὺς γονείς όπως υφ’ ανὸς αιτηθούν νομίμως τὴν απαλλαγὴν των τέκνων των απὸ τὴν παρακολούθησιν τοιούτων μαθημάτων..."

    Και συμπληρώνω, ότι η μόνη "νόμιμη" απαλλαγή σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι για τους ετεροδόξους ήτοι τους όχι Χριστιανούς, αρκεί βέβαια να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις του κηδεμόνα τους, ότι ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και επιθυμούν να απέχουν του μαθήματος των θρησκευτικών.
    .
    .
    https://www.esos.gr/arthra/36743/apallagi-apo-mathima-ton-thriskeytikon-nea-egkyklios

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top