Ένα από τα διάφορα «επιχειρήματα» των αντιφρονούντων είναι η απόφαση που αφορούσε την καθαίρεση των Παλ/των Αρχιερέων Δημητριάδος Γερμανού, πρ. Φλωρίνης Χρυσοστόμου και Ζακύνθου Χρυσοστόμου. Την  εποχή εκείνη όπως γνωρίζουμε Αρχιεπίσκοπος ήτο ο γνωστός σε όλους Χρυσόστομος Παπαδόπουλος!

Πριν ξεκινήσουμε, ενθυμούμαστε την ειλικρινέστατη ομολογία του μακαριστού Μητροπολίτου Αμβροσίου, η οποία περιέχει συν τοις άλλοις τα εξής σημαντικά:

''Οι ιεροί Κανόνες θέλουν και αξιούν όπως υπό πάντων των Επισκόπων εκάστης Εκκλησίας αναδεικνύεται ο Προκαθήμενος και όχι υπό μερίδος αυτών...
Σας ερωτώ, άγιοι Αδελφοί: Είμεθα όντως και απολύτως κανονικοί; Έχομεν άσπιλον κανονικότητα; Απαντώ στεντορείως: ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Είμεθα και ημείς αντικανονικοί, πρώτον, διότι όλοι φέρομεν εν εαυτοίς προπατορικόν αμάρτημα αντικανονικότητος, ως προελθόντες, αμέσως ή εμμέσως, εκ της Ιεραρχίας, την οποία εδημιούργησεν η αντικανονική πενταμελής Αριστίνδην Σύνοδος του 1922, η οποία ανέδειξεν Αρχιεπίσκοπον τον Χρυσόστομον Παπαδόπουλον, και μάλιστα διά τριών μόνο ψήφων...''

(Ορθόδοξος Τύπος" φύλλα 202 και 203)

Ενθυμούμαστε επίσης το πως επετεύχθη η απομάκρυνση του κανονικού Μητροπολίτου Αθηνών Θεόκλητου αλλά και πως πέτυχε η αναρρίχηση του Χρυσοστόμου Παπαδόπουλου εις τον θρόνο των Αθηνών.

Ένα ελάχιστο δείγμα:


(Στραγκά Θεοκλήτου, τομ. β΄ σελ. 1097)


(Στραγκά Θεοκλήτου, τομ. β΄ σελ. 1133)

Ας ρίξουμε μια ματιά στην υποσημείωση (4) ώστε να δούμε ποιοί στήριζαν τον Χρυσόστομο Παπαδόπουλο:


Πιστεύουμε ότι τους γνωρίζετε......!

Έπειτα από την ενθρόνιση του Χρυσόστομου Παπαδόπουλου, τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής του ημερολογίου (επίσημα πια εν Ελλάδι).


(Στραγκά Θεοκλήτου, τομ. β΄ σελ. 1163)


Δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε και την ''απολογία'' μερικών εκ των ''Χρυσοστομικών'' οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι:




Στην υποσημείωση (2) τονίζεται η ανάγκη ανάγνωσεως Εγκυκλίου για την Μασωνία.

Έπειτα απ΄ όσα θα σας παρουσιάσουμε μετά από αυτήν την μικρή εισαγωγή, όποιος επιμένει να σας παρουσιάζει την τότε απόφαση της Εκκλησίας του Χρυσοστόμου (και όχι της Ελλάδος), ως ''Κανονική'' και ''Ορθόδοξη'' τότε να εκτυπώσετε και να του δώσετε τις κάτωθι φωτογραφίες δια να τις κρεμάσει ως πορτραίτα στο  γραφείο του, την μια αριστερά και την άλλη στα δεξιά, διότι σίγουρα θα θεωρεί και ως κανονικούς και τον Χρυσόστομο Παπαδόπουλο (εφ΄ όσον προέδρευε της Συνόδου), αλλά και τον αδελφό του (εις το φρόνημα) Μελέτιο Μεταξάκη!


Ο ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΡΑΒΒΙΝΟ


1 comments:

 
Top