Τα Χριστούγεννα γιορτάζουν αύριο (25.12/7.1) οι Αγιορείτες και σήμερα το απόγευμα σε όλα τα Μοναστήρια και τις Σκήτες θα τελεσθεί το Άγιον Ευχέλαιο, θα ακολουθήσει ο Μέγας Εσπερινός με τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και στη συνέχεια, περίπου στις 10.00, θα ξεκινήσει η ολονύκτια Αγρυπνία.
Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα τα Χριστούγεννα προσλαμβάνουν ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα αφού το Καθολικό της Μονής τιμάται στην Γέννηση του Σωτήρος.




3 comments:


  1. Τι να το κάνεις? Μόνο που θα ακουστεί το όνομα του Αιρεσιάρχη στη Θεία Λειτουργία φτάνει !

    Το μόνο που έχω να ευχηθώ στους Σιμωνοπετρίτες και τους λοιπούς μνημονευτές, είναι καλό ΕΣΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιά απο της 17 παλαιοημερολογίτικες συναγωγές υπάρχη η χάρις του αγίου Πνεύματος; Για να ξέρω που να κάνω Χριστούγεννα...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, γνωρίζεις πολύ καλά τις απαντήσεις......άφησε τις ''κουτο-πονηριές''.

      Σου θυμίζω:

      «Ο πονη­ρός στερείται την αληθινή σοφία· και, όταν στερείται την πραγματική σοφία, είναι από όλους ο πιο ανόη­τος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που θαυμάζουν τους πονηρούς, επειδή είναι επιτήδειοι στο να αδικούν και να βλάπτουν δεν γνωρί­ζουν όμως, ότι αυτούς περισσότερο από όλους πρέπει να τους ελεεινολογούν, γιατί, ενώ νομίζουν ότι βλάπτουν άλλους, στρέφουν το ξί­φος εναντίον του εαυτού τους. Αυτό βέβαια είναι απόδειξη της πιο μεγά­λης ανοησίας, το να χτυπάει δηλαδή κανείς τον εαυτό του και να μην είναι σε θέση να το καταλάβει, αλλά να νομίζει, ότι αδικεί τους άλλους, τη στιγμή που κατασφάζει τον εαυτό του. Εκείνος που η ψυχή του κυριεύθηκε από την πονηριά, γίνεται ανοητότερος από όλους».

      Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

      Διαγραφή

 
Top