Του Αθανάσιου Βαμβίνη

Στις 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί μία μεγαλειώδης συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών. Μακεδόνες και Αθηναίοι, Κρήτες και Δωδεκανήσιοι, Στερεοελλαδίτες και Πελοποννήσιοι, Επτανήσιοι και Αιγαιοπελαγίτες, Ηπειρώτες και Θρακιώτες θα ενωθούμε μαζί για να διαδηλώσουμε ειρηνικά για την ιστορία της πατρίδας μας.
Πολλοί αναρωτιούνται ποιοι είναι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, ενώ άλλοι προχωρούν παρακάτω και τους προσδίδουν χαρακτηριστικά ακραίων προσωπικοτήτων, σκοτεινών ανθρώπων που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση του συλλαλητηρίου ΔΕΝ είναι ούτε ακραίοι, ούτε φασίστες, ούτε κωθώνια. Είναι άνθρωποι όλων των ιδεολογικών πεποιθήσεων, μορφωτικών περγαμηνών και δεξιοτήτων.

Κοινά τους χαρακτηριστικά είναι η γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα μας, ο σεβασμός της Ιστορίας μας και των συμβόλων μας, η βαθιά τους πεποίθηση ότι η πολιτιστική μας παράδοση ενώνει και δε χωρίζει, η έγνοιά τους για τη διασφάλιση της συνέχειας στην ελληνική Ιστορία. Είναι οικογενειάρχες με υποχρεώσεις, που θυσιάζουν πολύτιμο χρόνο καθημερινά για την οργάνωση του συλλαλητηρίου. Γιατί πατρίδα και οικογένεια πάνε μαζί.
Είμαι, λοιπόν, κι εγώ ένας απ’ αυτούς. Με όνομα και επίθετο, με πρόσωπο και όχι προσωπείο. Και είμαι μάρτυρας όλων αυτών που λέω.
Γι’ αυτό προτού κάποιοι επίσημοι ή απλοί σχολιαστές, διάσημοι ή άσημοι μας χαρακτηρίσουν, είναι καλό να ψάξουν ποιοι είμαστε. Και θα τους συμβούλευα αντί να κάθονται στον καναπέ τους και να υποδαυλίζουν το συλλαλητήριο της Κυριακής, να πράξουν το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για την πατρίδα τους. Να σωπάσουν…
Την Κυριακή, λοιπόν, όλοι μαζί ενωμένοι θα διαδηλώσουμε ότι η Μακεδονία μας σημαίνει Ελλάδα, και την Ελλάδα μας θα την υπερασπιστούμε μέχρι «τελευταίας ρανίδας του αίματός μας». Τον όρκο τον δώσαμε άπαξ στην πατρίδα και θα τον τηρήσουμε.

* Ο Αθανάσιος Βαμβίνης είναι Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
και ΑΒΕΡΩΦ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top