ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΧΑΑΒ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ (Γ΄ ΒΑΣΙΛ. ΚΕΦ.22)


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ: Αν παραθέσουμε τα όσα γράφονται παρουσιάζοντας διάφορες «προφητείες» ανά έτος, δεν θα μας έφτανε ολόκληρη η σελίδα! Αναφέρουμε μόνον μερικά ενδεικτικά αυτής της πλάνης!

1) Τα τελευταία χρόνια διάφοροι θρησκευτικοί άνθρωποι μάς έχουν πρήξει, στην κυριολεξία, με προφητείες περί επικείμενου πολέμου με την Τουρκία και ελληνικού θριάμβου ο οποίος θα οδηγήσει στο πάρσιμο τής Πόλης.
 Περίμεναν πόλεμο το Σεπτέμβρη του 2007 ,επειδή έτσι είπε ο τάδε γέροντας κι επειδή συμπληρώνονταν 555 χρόνια από την άλωση τής Κωνσταντινούπολης.
Αφού διαψεύστηκαν το γύρισαν προς Απρίλιο του 2008 και αφού ξαναδιαψε'υστηκαν άρχισαν νέο τροπάριο...
Από Μάρτη σε Σεπτέμβρη κι από Οκτώβριο σε Απρίλιο πηγαίνουμε με τις ψευδοπροφητείες.....
Δημοσίευσαν κείμενο που λέει ότι ο, νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γράψας θα ....καταλάβει,κατά τη διάρκεια τής αρχηγίας του, την Πόλη,επειδή έτσι είπε ,δήθεν, ο γέροντας Παϊσιος.!!!!!
Πριν τις πρόσφατες αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου, διέδιδαν με σιγουριά προρρήσεις γηραιού κυπρίου μοναχού πως  νέος αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα εκλεγεί ο,προερχόμενος από την Μ.Βατοπεδίου,  επίσκοπος Λεμεσού Αθανάσιος.
ο ίδιος μοναχός έχει πει στο παρελθόν οτι ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος (ο...εξαδάκτυλος) θα απελευθερώσει την Βασιλεύουσα!

Υπάρχουν μήπως γνωστές προφητείες που προειδοποιούσαν για την καταστροφή τού 1922 όταν, πηγαίνοντας προς την Κόκκινη Μηλιά, πάθαμε, ως έθνος,την μεγαλύτερη καταστροφή της γνωστής ιστορίας μας; η μήπως τότε όλοι ήταν ενθουσιασμένοι περιμένοντας το ξεμαρμάρωμα του μαρμαρωμένου βασιλιά και έβαλαν την ουρά στα σκέλια μετά την τραγωδία; 

(σ.σ. αφού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν κατέλαβε ποτέ την Πόλη αλλά αντικαταστάθηκε από άλλον, συνεχίζουμε).
2) Ξέχασαν οι νοσταλγοί της Κόκκινης Μηλιάς να μας  πουν ότι η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά έγινε από τον ουνίτη πατριαρχεύοντα Ισίδωρο, ο οποίος γλύτωσε τη σφαγή και έγινε μετά ταύτα καρδινάλιος του Πάπα....
Και στη λειτουργία αυτή μνημονεύθηκε το όνομα του αιρετικού Πάπα Ρώμης...
Αυτή τη λειτουργία προλέγουν πως θα συνεχίσει ο νυν επικεφαλής του Φαναρίου;
Δε νομίζω ότι θα  έχει καμμία αντίρρηση ο κ.Βαρθολομαίος  να την τελειώσει με το ουνιτικό  τυπικό που άρχισε!
Γάντι τού έρχεται!
Εκτός.....
Εκτός αν τον προλάβει κι αυτόν το επιμύθιο της αλώσεως του 1453,του 1922, του 1955, του 1974.....

3) Με αφορμή την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, (σ.σ. 2015) φούντωσαν πάλι οι προφητείες και οι μύθοι που θέλουν τους Έλληνες να παίρνουν την Κωνσταντινούπολη, αφού θα ξεμαρμαρώσει ο άγγελος τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και αυτός θα μπει στην Πόλη και θα πάει καροτσάκι 15 εκατομμύρια Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.



Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρουν οι Έλληνες την Πόλη.

Όποιος θέλει να πάρει την Πόλη, να πάει να την πάρει.

Αναρωτιέμαι, όμως, αν θα μπορούσαμε, πριν πάρουμε την Πόλη, να πάρουμε πρώτα την Ελλάδα.
Η χώρα μας δεν είναι στα χέρια μας και κάποιοι θέλουν να πάρουν την Πόλη.
Αναρωτιέμαι τι μυαλά κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι.


Δεν είναι δυνατόν η χώρα σου να ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι, οι πολίτες της να την εγκαταλείπουν και εσύ να ονειρεύεσαι να πάρεις την Πόλη.

Πού να τρέχεις τώρα στην Κωνσταντινούπολη;



Μια και είμαστε εδώ, ας πάρουμε την Ελλάδα που είναι μέσα στα πόδια μας.
Ας πάρουμε πρώτα την Ελλάδα και βλέπουμε μετά.
Υπάρχει τρόπος να πάρουμε την Ελλάδα.
Αρκεί να ξεμαρμαρώσουν οι Έλληνες.


4) Μία ακόμη προφητεία, σε ορθόδοξο ιστολόγιο! 


Σύμφωνα με την ανάρτησητο 2012 θα συμπληρωνόταν τα 555 χρόνια από την πτώση της Πόλης και οι τούρκοι θα έχαναν την Πόλη. Μάλιστα η ανάρτηση επικαλείται και τον Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο για την εγκυρότητα της εξήγησης του οράματος του Μωάμεθ .. 


Τελικά, το 2012 πέρασε αλλά την Πόλη δεν την πήραμε! 

Από το 2011 το ιστολόγιο διαφήμιζε ότι το 2012, οι τούρκοι θα έχουν "ραντεβού με το πεπρωμένο τους" (επειδή το 2012, συμπληρώνονται "555 χρόνια, οι τελευταίες μέρες της Τουρκίας"), η "προφητεία" ... φυσικά ΔΕΝ  επαληθεύθηκε.. 



Όλη αυτή η προφητολαγνεία θυμίζει περισσότερο τους Γιεχωβάδες (που μόνιμα εξαγγέλλουν πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία αλλά ποτέ δεν έρχεται!)



Και επειδή γεμίσαμε φαντασιόπληκτους που ονειρεύονται τον Βαρθολομαίο να λειτουργεί στην Αγια Σοφιά: προτιμούμε την Αγιά Σοφιά μουσείο, παρά διαθρησκευτικό κέντρο με συλλείτουργα με παπικούς. Καλύτερα ερείπιο παρά να μαγαρίζεται η Αγία Τράπεζα της από αιρετικούς (άραγε μήπως ήταν αυτή και η αιτία της Άλωσης; θυμόμαστε τι είχε προηγηθεί με τα συλλείτουργα με τους λατίνους;).

Πάντως, με τόση προφητολαγνεία, ας αφήσουμε τους θρύλους για τον "μαρμαρωμένο Βασιλιά", ας "ξεμαρμαρώσουμε" οι ίδιοι και ας μετανοήσουμε, ας ανέβουμε ξανά στις επάλξεις της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας να αγωνιστούμε, γιατί πολύ φοβόμαστε ότι θα χάσουμε και τις πόλεις που έχουμε ήδη.

5) Μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εις την Τουρκία (σ.σ. 2016) είδαμε διάφορα ιστολόγια να δημοσιεύουν διάφορες ''προφητείες'' γερόντων (το τραγικό είναι ότι δημοσιεύουν και ''προφητείες'' κοσμικών-λαϊκών γερόντων και γεροντισσών!!!). Το λυπηρό είναι ότι στο τέλος οι ''προφητείες'' αυτές αστοχούν, με συνέπεια και τα ιστολόγια αυτά να εκθέτονται  αλλά και οι γέροντες αυτοί  να φαίνονται ως λανθασμένοι και οι προφητείες ως μη αληθείς!


Και φτάνουμε γρήγορα γρήγορα στο 2018!

6) Με μία προφητεία του ο γέροντας Παΐσιος μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι είναι καθρέπτης της κοινωνίας, για τον αφανισμό της Τουρκίας καθώς και για την ύπαρξη του ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα ο οποίος μάλιστα δεν είναι πολιτικός.
Διαβάστε ένα μέρος της προφητείας:
«Ο Ηγέτης που θα λυτρώσει τους Ελληνες και την Χώρα υπάρχει… είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στην ψυχή, Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός.
Οι συνθήκες θα επιτρέψουν στον κόσμο να τον αναδείξει πολύ γρήγορα… και επειδή θα θέσει σαν κορώνα της πολιτικής του τον Χριστιανικό πολιτισμό θα ενώσει όλους τους Ελληνες και θα αναδείξει με τις πράξεις του τη αναγέννηση του Ορθόδοξου Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο».

7) ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
Από το νέο βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες – Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων – Άγιον Όρος»
-Μια φορά επισκέφτηκα τον Άγιο Πορφύριο και μιλήσαμε για την Ελλάδα και τους πολιτικούς της. Τότε μου είπε το εξής, που μου έκανε μεγάλη εντύπωση: «Θα έρθει μετά από χρόνια ένα παλικάρι που θα είναι πάρα πολύ πιστό στον Θεό και θα μας κυβερνήσει. Θα έρθει ένα παλικάρι και θα φέρει όλη τη νεολαία κοντά στον Χριστό».
Ευτυχώς που υπάρχουν Χριστιανοί έως και σήμερον που στιγματίζουν τις πλάνες αυτές και την εκμετάλλευση διαφόρων Γερόντων! Αν δεν παρουσιαστεί κάποια νέα παραλλαγή των ιδίων «προφητειών» θα ασχοληθούμε και πάλι με το θέμα το 2019 (πρώτα ο Θεός), και φυσικά αν δεν πάρουμε την Πόλη διότι και πάλι του χρόνου παρόμοια θα γραφτούν!


 ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_4.html
http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_56.html
http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=69&cal_offset=0n

2 comments:

  1. Εξαιρετική ανάρτηση ! Συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν συμφωνώ στην ανωτέρω τοποθέτηση.

    Οι προφητείες, με εφέστεια την Αγία Αποκάλυψη δόθηκαν εκ Πνεύματος Αγίου για λόγους που εμείς ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε.
    Επίσης ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας άφησε αρκετές, πάλι εκ Αγίου Πνεύματος.
    Τώρα εάν υπάρχουν συγγραφείς που εκμεταλλεύονται τις προφητείες για να βγάζουν χρήμα είναι θέμα που έτσι ακριβώς θα πρέπει να αποδοθεί.

    Εγώ πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι πώς πολλοί άνθρωποι όταν έρθουν αντιμετωποι με μια προφητεία, γίνεται μέσα τους μια επανάσταση, ένα ξεσήκωμα φόβου και συνείδησης και ένας προβληματισμός.

    Ίσως τελικά μία μικρή σπίθα στο βάθος του μυαλού, έτσι ώστε στο μέλλον αυτής τής ψυχής το σχέδιο του Θεού να εργάζεται τη μετάνοια αυτής και όλων μας.
    Καταλήγω πώς η κάθε προφητεία ας είναι και πλάνη, εσωτερικά στον καθένα κανει μία μικρή έκρηξη.
    Το πώς ο Άγιος Θεός κατευθύνει αυτές τις μικρές εσωτερικές αναμπουμπούλες είναι μυστήριο και δεν θα πρέπει να μην το λαμβάνουμε υποψην.
    .
    Ας μην ξεχνάμε πως ο φόβος φυλάει τα έρμα.
    .
    Ας μην είμαστε αφοριστικοί, διότι και μέσα από την πλάνη δύναται ο Θεός να μάς κατευθύνει στη μετσνοια.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top