Υπάρχουν μερικοί οι οποίοι φωνάσκουν συχνά πυκνά, να καταδικασθεί ο Οικουμενισμός επίσημα και Συνοδικά από τους Γ.Ο.Χ!

Ας υποθέσουμε όμως ότι κατεδίκαζαν τον Οικουμενισμό. Και; Θα διακοπτόταν η παγίωσις της αιρέσεως επειδή οι Γ.Ο.Χ την κατεδίκασαν; Φωνάζουν με πάθος: ''Επίσημα και Συνοδικά''! Πως επίσημα και ποιά Σύνοδος; Του Καλλινίκου; Διηρημένης της Εκκλησίας (είτε αυτοί είναι απλώς αποτειχισμένοι, είτε Γ.Ο.Χ, και οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ενωθεί), δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ούτε τους εαυτούς μας! 

Δημοσιεύονται διάφορες επικρίσεις καθιστώντας έτσι τούς πιστούς διαιτητάς και κριτάς των ποιμένων και της διοικήσεως της Εκκλησίας. Οφείλουν οι πιστοί να κρίνουν μεταξύ επισκόπου και επισκόπου και να αποφανθούν ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Ποιός τα λέει σωστά και ποιός  λάθος. Ομιλούμε περί δημαγωγίας και επαίσχυντου λαϊκισμού όπου ο καθένας προσπαθεί να κάνει όχι πιστούς αλλά να θηρεύσει και να προσεταιρισθεί οπαδούς προς όφελος τού εγωκεντρισμού του.

Ιερείς αμφισβητούν τούς επισκόπους τους, αποφασίζουν οι ίδιοι περί της αρμοδιότητός των, αρνούνται κυρώσεις, αυθαδιάζουν, στασιάζουν, και τελικά "υπακούουν" μόνον στους επισκόπους όταν … συμφωνούν μαζί τους.

Λαϊκοί δέν διστάζουν να αυθαδιάζουν προς τους Αρχιερείς, να παρουσιάζουν τα μέλη της τάδε Συνόδου, ως ''προδότες'' κ.λπ. άλλα επίθετα,, αυτοαναιρούμενοι έτσι, καταφρονούντες τήν ιδία των κεφαλήν και πριονίζοντας το κλωνάρι πάνω στο οποίο κάθονται!

Άλλοι ζητούν να τούς αναγνωριστούν οι υπηρεσίες τους επί της γης πού τυχόν προσέφεραν στην Εκκλησία, και ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών αυτών να τούς αναγνωριστεί δικαίωμα επιρροής και επεμβάσεως, αν μη και βέτο, επί των εκκλησιαστικών πραγμάτων. Καλά δεν λέει το Ευαγγέλιο ότι όταν εκπληρώσουμε όλες τις εντολές τού Θεού δεν είμαστε τίποτε άλλο, παρά "αχρείοι δούλοι"; Εμείς ούτε "αχρείοι δούλοι" δεν είμαστε, παρεκτός και ισχυριζόμαστε ότι εκπληρώσαμε "πάντα ταύτα"! Δεν λέει ο Απόστολος ότι τα καλά έργα πού τυχόν κάνουμε ο Θεός τα έχει προετοιμάσει, και ότι τίποτε δεν είναι δικό μας εκτός από τις αμαρτίες μας;

Και μετά απ΄ όλα αυτά τα χάλια εκλιπαρούν (πολλές φορές είναι και τα ίδια πρόσωπα που έχουν ''καταδικάσει'' την Σύνοδο), η Σύνοδος να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ!!!

Ας διορθωθούν πρώτα οι εαυτοί μας, έπειτα όλα αυτά τα ενδεικτικά παραπάνω, και βλέπουμε και για τα υπόλοιπα.....

Αυτό μας έλειπε τώρα με αυτά τα χάλια που έχουμε, να αρχίσουμε και διαιρεμένοι τις επίσημες καταδίκες!



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




2 comments:

  1. http://entoytwnika1.blogspot.gr/2018/02/blog-post_86.html

    (Σελίδα 4 από 7 )

    Σας παρακαλώ, αν είναι δυνατόν, να απαντήσετε με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ στις παρακάτω ερωτήσεις :

    1) Η Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος, με Αρχιεπίσκοπο τον Σεβ. κ.κ.Καλλίνικο είναι η Τοπική Εκκλησία του Χριστού στην Ελλάδα ?

    2) Η Ελλάδα αυτή την στιγμή πλήτεται θανάσιμα από την αίρεση του Οικουμενισμού ?

    3) Η Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος, με Αρχιεπίσκοπο τον Σεβ. κ.κ.Καλλίνικο έχει ΚΑΘΗΚΟΝ ως τοπική Εκκλησία να βεβαιώσει ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ότι η αίρεση του Οικουμενισμού αντιλέγει στην Αλήθεια του Χριστού ?

    Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) ΟΧΙ (διότι γνωστοί σου άνθρωποι προδότες τους ανεβάζουν προδότες τους κατεβάζουν και απομακρύνονται από αυτούς.... Ο Νοών νοείτω.....)

      2) ΝΑΙ (Μόνον αυτήν τη στιγμή; 100 σχεδόν χρόνια)

      3) ΝΑΙ (ήδη έχει βεβαιώσει πάμπολλες φορές)

      Υ.Γ. Στις επόμενες ερωτήσεις σημείωσε από τώρα την απάντηση:

      «Τι γαρ δεί αποκρίνεσθαι τώ μή ερωτώντι διά τό μαθείν; Μάλλον μέν ούν φιλανθρωπίας εστί τό σιγάν εν τοίς τοιούτοις. Ο γάρ ρηθείς λόγος πρός τό μηδέν ωφελήσαι, έτι καί κατακρίσεως πρόξενός εστι μείζονος τοίς μή προσχούσι» (Αγ. θεοφυλάκτου Βουλγαρίας).

      Παρακαλώ!

      Διαγραφή

 
Top