syria dilosi
Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Έκκληση για την επίτευξη ειρήνης στην Συρία συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας ο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Να αναφερθεί ότι το κείμενο της έκκλησης ειρήνης εκτός από τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο και τον Πάπα Φραγκίσκο υποστηρίζουν, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β', ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο Κόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος Β' και ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραιμ Β'.
Διαβάστε παρακάτω το κείμενο:
«Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται» (Ματθ. 5, 9)
Παρακινούμενοι από την αίσθηση ευθύνης για τα εκατομμύρια των Χριστιανών που ο Θεός μας έχει εμπιστευτεί την πνευματική φροντίδα και για την ευημερία ολόκληρης της ανθρώπινης οικογένειας, η οποία μοιράζεται ένα κοινό πεπρωμένο, ενώνουμε τη φωνή μας αυτή τη στιγμή της αυξημένης διεθνής εντάσης.
Οι εχθροπραξίες που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει τεράστιο πόνο, αφαιρώντας τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων και προκαλώντας την φυγή εκατομμυρίων προσφύγων, τώρα απειλούν να μετατραπούν σε μία παγκόσμια σύγκρουση.
Ο κόσμος μας έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να διακοπούν οι Διεθνείς Σχέσεις και η συνεργασία για το κοινό καλό της παγκόσμιας οικογένειας.
Ξεκάθαρα ο τρόμος των παγκοσμίων πολέμων του περασμένου αιώνα δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με τις φρικτές συνέπειες ενός Παγκοσμίου Πολέμου σήμερα.
Μπροστά σε αυτή την τρομερή απειλή καλούμε τους ηγέτες του κόσμου να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους απέναντι στα κράτη τους, στην ανθρωπότητα και στον Θεό.
Επίσης κάνουμε έκκληση στις χώρες των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, να θυμηθούν τα καθήκοντά τους προς την οικογένεια των εθνών και τους ικετεύουμε, στο όνομα του Θεού, να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να συνεργαστούν για την ειρήνη στον κόσμο.
Καλούμε τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις και να ενστερνιστούν τον διάλογο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top