Προ μερικών ημερών στις ειδήσεις (δεν θυμόμαστε το κανάλι), είδαμε να ομιλούν για τον ''Άγιο της τεχνολογίας'', όπως τον αποκάλεσαν. Ανέφεραν ότι κανένας Άγιος από τα γνωστά Συναξάρια δεν έχει κάνει τέτοια θαύματα και έτσι ο π. Πορφύριος είναι μοναδικός!
Ανέφεραν διάφορα αποσπάσματα από τα κάτωθι και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιος Ορθόδοξος να διαμαρτυρηθεί για τα όσα λέγονται και γράφονται! 
Θα επαναλάβουμε ότι είχαμε γράψει και παλαιότερα (βλ. 1ο μέρος), δηλαδή ότι αυτά τα λεχθέντα και γραφόμενα πρέπει να εξετασθούν από τους αρμόδιους! Δηλαδή το κατά πόσο είναι Ορθόδοξες αυτές οι πρακτικές, αν όντως τις έκανε, αν όντως είπε αυτά που γράφονται κ.λπ. κ.λπ.
Επίσης και πάλιν είδαμε μερικούς τελευταία να λέγουν ότι υβρίζουν οι Παλ/τες τον π. Παίσιο και Πορφύριο. Έχουμε απαντήσει πολλάκις.... Αν κάποιοι υβρίζουν, αλλά όντως υβρίζουν, τότε θα υπενθυμίσουμε σε μερικούς ότι ακραίοι υπάρχουν σε όλους τους χώρους! Να τους διώξουμε μήπως; Οι Ορθόδοξοι δεν είναι διώκτες! Απλά τους υπομένουμε....
Αν μερικοί θεωρούν ότι και εμείς ''υβρίζουμε'' με αυτά τα άρθρα, τότε ας κάνουν σύγκριση των άρθρων που δημοσιεύσαμε με τα άρθρα εδώ και εδώ και τότε θα αντιληφθούν το τι εστί αληθής υβρισμός!

Οι υπογραμμίσεις δικές μας:

«Αστρονόμοι πήγαιναν να του πουν ότι ανακάλυψαν πλανήτες με ισχυρά αστρονομικά τηλεσκόπια και τους καθοδηγούσε να ανακαλύψουν άλλους μεγαλύτερης σημασίας διπλανούς με αυτούς που ανακάλυψαν. Καθηγητές της Ιατρικής πήγαιναν με χαρά και ενθουσιασμό να του αναφέρουν για μια εξειδικευμένη και καινοτόμο ιατρική μέθοδο θεραπείας μιας ασθένειας και προσγειώνονταν μένοντας άφωνοι όταν με υψηλούς ιατρικούς όρους και άλλη επιστημονική ορολογία διόρθωνε την έρευνα τους....
Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.
Ο Άγιος λίγο πριν την κοίμησή του, αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε προβλέψει την επανάσταση που θα έφερνε σε όλη την ανθρωπότητα το ιντερνέτ. Έλεγε τότε: «Τι ωραία που θα είναι όταν τα κομπιούτερ θα μιλούν μεταξύ τους!» και πράγματι το μεγαλείο του ιντερνέτ στηρίζεται σε αυτή τη δυνατότητα και ιδιότητα που έχουν τα κομπιούτερ και μιλούν μεταξύ τους στο ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο του ιντερνέτ.
Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα. Η μόνη αναφορά στην Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη παρόμοιου θαύματος για την επέμβαση στο χρόνο βρίσκεται στην Παλαιά διαθήκη όταν ο Ιησούς του Ναυΐ ύψωσε τα χέρια του σε σημείο του σταυρού για να «σταθεί ο ήλιος» και να παραταθεί η ημέρα για να νικήσουν οι Ισραηλίτες στο λόφο της Γαβαών. Η διαφορά όμως στην περίπτωση του θαύματος του Αγίου Πορφυρίου, ήταν ότι η μεταβολή του χρόνου πραγματοποιήθηκε μόνο για μια ομάδα μοναχών και όχι για ολόκληρο τον κόσμο. Μια τέτοια συστολή του χρόνου μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα με βάση τη θεωρία της σχετικότητας για κάποιο αντικείμενο που κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή της ταχύτητας του φωτός και πραγματικά ως τεχνολόγο επιστήμονα με αφήνει άφωνο διότι ακόμα δεν πραγματοποιήθηκε παρά σε κάποια σωματίδια που δεν έχουν μάζα.
Το πιο πάνω θαύμα μαρτυρείται από τις Μοναχές και τη σημερινή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού Μεγάρων σε ένα από τα πολλά βιβλία των θαυμάτων του Αγίου....».





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top