Προ καιρού, σε συνομιλία που είχαμε με τον π. Ευθύμιο δια μέσω του ιστολογίου ''Πατερική Παράδοση'', ο π. Ευθύμιος μας έγραφε ότι το εν λόγω ιστολόγιο είναι υπό την επίβλεψή του και ότι είναι το μόνο που τον εκφράζει. Να όμως που σήμερα διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά από την κ. Λωρίτου:

«Για όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουν δημιουργήσει λέγοντας τόσα ψέματα απευθύνθηκα στον πνευματικό τους και έχοντα την πνευματική ευθύνη του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση”. Ο π. Ευθύμιος μου είπε ότι αποδοκιμάζει την κακοήθειά τους να δημοσιεύουν ψέματα, να προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του άλλου με ψέματα και εικασίες, ώστε να δικαιώσουν τον γέροντά τους, δηλαδή τον ίδιο τον π. Ευθύμιο, ότι ο ίδιος δεν χρειάζεται τοιούτους ψεύτες και συκοφάντες υποστηρικτές. Καταδικάζει, επίσης, τις αμετροέπειές των ότι αυτοί ομολογούν, υποφέρουν και κοπιάζουν ενώ οι άλλοι “βολεύονται εν πάση πονηρία”, ότι δηλαδή φέρουν επάνω τους τα στίγματα του μαρτυρίου, ως αντιβαίνοντα στον πνευματικό νόμο».   

Μετά από αυτήν την μαρτυρία αρχίζουμε και αμφισβητούμε δια το αν συνομιλούσαμε όντως με τον π. Ευθύμιο και όχι με κάποιον άλλο! Ο λόγος είναι και η μαρτυρία της κ. Λωρίτου αλλά και η τότε περίεργη άρνηση του π. Ευθυμίου να συνδιαλεχθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. 


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

2 comments:

  1. Σε άλλη ανάρτηση σας, γράψαμε σχόλιο, δημοσιοποιώντας την θέση του π.Ευθυμίου:

    Δεν ελέγχει ούτε το 5% από όσα αναρτώνται στο Π.Π. (ο ίδιος μας το είπε, επί λέξη, εμείς αμφιβάλουμε αν ελέγχει ακόμη και το 1%).
    Πως να ελέγξει αφού ζει στην καλύβα του και δεν έχει ούτε κινητό ούτε φυσικά υπολογιστή ή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με τις 2-3 φορές τη βδομάδα που κατεβαίνει στη Λάρισα για να εξομολογήσει τι να προλάβει να κάνει, να δει κλπ;

    Ο π.Ευθύμιος απαντάει σε ότι -επιλεκτικά- τον ενημερώνουν και όπως τον ενημερώνουν. Συνεπώς όσα βλέπετε στο Π.Π δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με το ύφος και κυρίως το ήθος του π.Ευθυμίου.

    Το ότι ο διαχειριστής του Π.Π χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές είναι δεδομένο:
    όπως το να διαγράφει σωρηδόν μη αρεστά σχόλια,
    ή να μην δημοσιεύει σχόλια που απαντάνε στις κατηγορίες του (ενδεικτικά δεν δημοσίευε σχόλια-απαντήσεις μας σε ανάρτηση του με την οποία κατηγορούσε μοναχό),
    ή να αναρτά σχόλια τα οποία δεν αντιλαμβάνετεαι ότι έχουν σκοπό να διχάσουν το αντιοικουμενιστικό μέτωπο, κατηγορώντας εσκεμμένα πατέρες (αντί να διαγράφει τα προβοκατόρικα σχόλια διέγραφε τις επισημάνσεις μας σε αυτά).
    Αρκετοί αποτειχισμένοι αδερφοί δεν καταλαβαίνουν ότι η ιστορία "ανώνυμα σχόλια" είναι ο πιο εύκολος τρόπος να σπέρνουν οι οικουμενιστές "ζιζάνια" και "έριδες".

    Ο διαχειριστής του Π.Π. έχει δώσει επί σειρά ετών έναν μακροχρόνιο αγώνα, τον τιμά αυτό, αλλά δυστυχώς η εμπάθεια του σε αρκετές περιπτώσεις φανερά δεν βοηθούν τον αγώνα. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα πρόσωπα -αποτειχισμένοι- που έχουν την καλή διάθεση να προσφέρουν. Κολάνε σε πρόσωπα και αντί να ασχολούνται με τις ιδέες, παθιάζονται και πέφτουν πολύ χαμηλά.

    Αντίστοιχα βέβαια έχει ξεφύγει και η κ.Λωρίτου σε κάποιες εκφράσεις της σε πρόσωπα που βρίσκονται στον χώρο της αποτείχισης. Οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη για αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top