Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Πατρών Χρυσόστομος απαγόρευσαν την συμμετοχή των κληρικών τους Άγγελου Αγγελακόπουλου και Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, σε ημερίδα εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα είχε τίτλο: «Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση». 
Σε πρόσφατο κείμενό μας είχαμε πάρει σαφέστατη θέση στο θέμα: 
«Η ημερίδα είναι μία σύναξη αποτειχισμένων, αργών, ακοινώνητων και υπό καθαίρεσιν κληρικών, με τη συμμετοχή και δύο που …φλερτάρουν με τα κανονικά επιτίμια που επιτάσσει η Εκκλησία για την περίπτωσή τους: Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος. Για την συμμετοχή των δύο αυτών μη «αποτειχισμένων» (που δεν έχουν παύσει δηλ. την μνημόνευση του Επισκόπου τους), φέρουν ακεραία την ευθύνη οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ.» 
Φαίνεται πως οι δύο ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος συναισθάνθηκαν κάπως την ευθύνη τους και προέβησαν στην απαγόρευση της συμμετοχής των κληρικών τους στην ημερίδα, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο εκ των διοργανωτών της, ο ακοινώνητος, αργός και υπό καθαίρεσιν κληρικός Θεόδωρος Ζήσης. 
Βέβαια δεν γνωρίζουμε ακριβώς το είδος της απαγόρευσης, η οποία είχε κάποιες …παρενέργειες. 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος παρέστη (sic) στην ημερίδα, αλλά την ομιλία του διάβασε ένας λαϊκός και βέβαια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δεν παρέστη, αλλά διαβάστηκε η ομιλία του, την οποία ο ίδιος φρόντισε να αναρτήσει στο διαδίκτυο. 
Φυσικά, το γεγονός της «μη ευλογίας», δεν απαλλάσσει τους δύο μητροπολίτες από τις βαρύτατες ευθύνες τους, καθώς με την σιωπή τους ή την συγκατάθεσή τους έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Εκκλησία. 
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο κληρικός του Πειραιά Άγγελος Αγγελακόπουλος μόνο την εβδομάδα αυτή, ανήρτησε στο διαδίκτυο «πύρινα» άρθρα κατά πάντων και κυρίως κατά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα, εναντίον: 
- του Διεθνούς Συνεδρίου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη 
- του διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου, που διοργάνωσε στην Αθήνα και τον Αργοσαρωνικό το Οικουμενικό Πατριαρχείο 
- του Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου 
- του Επισκόπου Χριστουπόλεως Μακαρίου 
- του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Γκρατς της Αυστρίας, Γρηγορίου Λαρεντζάκη 
- του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Στυλιανού Τσομπανίδη. 
Από την άλλη, στην Μητρόπολη Πατρών η περίπτωση του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου – που έως τώρα δρα ανεξέλεγκτος - φαίνεται πως αποτέλεσε την θρυαλλίδα για να αρχίσουν να τοποθετούνται δημοσίως κατά πάντων (εκκλησιαστικών και πολιτικών ηγετών) και εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και άλλοι κληρικοί, όπως ο Αρχιμ. Τιμόθεος Παπασταύρου και ένας διάκονος (sic) του Ι. Ναού Παντανάσσης. 
Από τα παραπάνω – άκρως ενδεικτικά – γίνεται φανερό ότι οι μητροπολίτες Πειραιώς και Πατρών έκαναν απλώς ένα πρώτο, δειλό βήμα με την απαγόρευση της συμμετοχής των κληρικών τους στην ημερίδα των «αποτειχισμένων». Αν δεν πάρουν δραστικά μέτρα, η κατάσταση θα γυρίσει εναντίον τους. Αργά ή γρήγορα…



ΠΗΓΗ: http://fanarion.blogspot.com/2018/06/blog-post_73.html

1 comments:

  1. Κατά την γνώμη μου, το περιληπτικό συμπέρασμα της Ημερίδας ήταν ότι ο προτεινόμενος αγώνας είναι η Αντίσταση διαρκείας με οποιοδήποτε μέσο προσφέρεται, έως ότου Ο Κύριος εμπνεύσει κάποιους από τους Επισκόπους να δημιουργήσουν ουσιαστικό ανάχωμα στους Φιλοοικουμενιστές, ώστε να ανατρέψουν την φιλαιρετική πορεία της Εκκλησίας. Φαίνεται λογικό το προτεινόμενο σχέδιο, αλλά είναι μάλλον εξωπραγματικό, καθώς η σταδιακά αναπτυσσόμενη και αποκαλυπτόμενη Αίρεση έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερα από 100 χρόνια. Εδώ χρειάζεται αληθινή και κατά μέτωπο ΜΑΧΗ και Πνευματικό Ηγέτη αληθινά Άγιο όχι απλά ευσεβή και Μορφωμένο. Εδώ χρειάζεται θεμελιακός αγώνας, καθώς το "καρκίνωμα" έχει προχωρήσει πολύ βαθειά στη ζωή Της Εκκλησίας. Όσοι κληρικοί μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο Ομολογιακό Αγώνα ας είναι έτοιμοι για μία τέτοια ΘΥΣΙΑ, για τους υπολοίπους ισχύει το πρωτοχριστιανικό ΕΞΩ ΚΛΗΡΟΝ ΝΕΟΝ ΚΛΗΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top