Με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και άλλων χριστιανών προκαθημένων της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, η ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή. 
Ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε το Μπάρι διότι στην Ιταλία θεωρείται πύλη της Ανατολής, με πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο. Και για τον λόγο αυτό, οι θρησκευτικοί ηγέτες ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους προσευχόμενοι στην εκκλησία όπου βρίσκονται τα λείψανα του αγίου. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί, που έχουν σπεύσει από νωρίς στους δρόμους, επευφημούν τους χριστιανούς ηγέτες. 
Οι προσευχές έγιναν στα ιταλικά, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αρμένικα και στην ασσυριακή γλώσσα. Κύρια βάση και ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής, είναι ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται με τον διάλογο και όχι με την βία, ιδίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μητέρα όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας και των χριστιανών της Μ. Ανατολής (στο Μπάρι είναι παρόντες, επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος Β΄, όπως και ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων από το Πατριαρχείο της Μόσχας) θα προσπαθήσουν, ακριβώς, να βρουν νέους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής χρήσιμων ιδεών και σκέψεων, για την ουσιαστική στήριξη της ειρήνης.

 


ΠΗΓΗ: http://fanarion.blogspot.com/2018/07/video.html

1 comments:

  1. Στο κείμενο του ο π ευθυμιος γράφει ότι αν είναι μασονοι αιρετικοι οι πατριαρχες ότι δεν δικαιολογεί την αποτειχιση τους και πάλι , πλήρης πλάνη! Αρκει λέει να μην πάρουν αποφάσεις που δεν χτυπούν το δόγμα!!
    Δηλαδή όλη η παράδοση που λέει ότι αν το φρονημα του Επισκοπου είναι διεστραμμενο τότε πρέπει να αποτειχιζομαστε ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

    Επίσημη διδασκαλία πλέον λοιπόν :Μασονοι μπορούν να πάρουν αποφάσεις στην Εκκλησία αρκεί να μην υπάρχει πρόσκρουση στο δόγμα!!! (όταν ήδη είναι πρόσκρουση το να αποδεχομαστε ότι μασονοι αιρετικοι μπορούν να πάρουν αποφάσεις στη εκκλησία)

    Χρησιμοποιεί κ ένα παράδειγμα στο οποίο
    Πραγματικά ορθοδοξοι πήραν έναν κανόνα από αιρετικους κ τον έβαλαν στη ορθοδοξια αφού το διαμορφωσαν και έγινε κ οικουμενικη σύνοδος που αποφάσισε ότι δεν υπάρχει δογματικο ζήτημα στο να έχουμε αυτό το κανόνα.

    Στη περίπτωση του ημερολογίου δεν ήταν ορθοδοξοι όμως αυτοί που άλλαξαν το ημερολόγιο αλλά μασονοι οικουμενιστες κ ούτε πρώτη λοιπόν διαστρεβλωση
    Δεύτερον δεν έγινε οικουμενικη σύνοδος που να λέει ότι δεν πειράζει που άλλαξε το ημερολόγιο δεν πειράζει που πήραν μασονοι οικουμενιστες την απόφαση.

    Πουθενά λοιπόν δεν υπάρχει το ότι μπορούν να πάρουν αιρετικοι αποφάσεις στην Εκκλησία.

    Μόνο πραγματικά ορθοδοξοι και σύμφωνα με τους κανόνες μπορούν να πάρουν αποφάσεις στην Εκκλησία.


    Παρακαλώ να το δημοσιεύεται να το εμπλουτισετε και εσείς γιατί οι άνθρωποι που τον ακολουθούν τυφλα νομίζουν ότι δήθεν με αυτά που έγραψε μίλησε Ορθοδοξα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top