Με νέο άρθρο, οι αποτειχισμένοι του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διότι ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος σε άρθρο του είχε αναφέρει την ανάγκη ενότητος μεταξύ Παλαιοημερολογιτών και Νεοημερολογιτών. Ο ο π. Παΐσιος δεν έγραψε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ΄ όσα έχουν αναφέρει και γράψει κατά καιρούς οι πνευματικοί του πατέρες οι οποίοι αντιλαμβάνονταν την ανάγκη της ενότητος αυτής.

O Aυγουστίνος Καντιώτης ανέφερε: 

«Αντί να ζητούν να ενωθούμε, αδέρφια μου, με τους παπικούς, ας ενωθούμε εμείς οι ορθόδοξοι μεταξύ μας. Να ενωθούμε εμείς μεταξύ μας, και τότε ασφαλώς θα έχουμε ανάμεσά μας το Χριστό. Να ενωθούμε εδω στην Ελλάδα νεοημερολογίται και παλαιοημερολογίται....» (ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ''ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ'' ΣΕΛ. 37)


Επίσης ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος:


"Ὅσοι ἀκολουθοῦν τὸ Γρηγοριανὸν παπικὸν ἡμερολόγιον, τὸ ἀντικανονικῶς καὶ παρανόμως εἱσαχθέν εἰς τὴν Ὀρθόδοξον Ἑλλαδικὴν Ἐκκλησίαν ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Μεταξάκη ἀρχιμασσώνου, καὶ λέγουν καὶ καυχῶνται ὅτι εἶναι Ὁρθόδοξοι, πλανῶνται, εἶναι ἐστερημένοι τῆς  χάριτος τοῦ νέου Ἰσραήλ. (http://entoytwnika1.blogspot.com/2013/12/blog-post_7.html)

Επίσης στο ίδιο άρθρο οι Τρικαμηνικοί σχολιάζουν γράφοντας:

[σ.σ.: Ἀποκρύπτετε πάτερ, ὅτι ὁ π. Φιλόθεος, ἐφ' ὅσον ἡ Ἐκκλησία δὲν δέχτηκε τὴν παράκλησή του, ὑποτάχτηκε στὴν Ἐκκλησία καὶ δὲν ἄλλαξε Ἡμερολόγιο!].

Ο π. Φιλόθεος διατήρησε έως το τέλος του επίγειου βίου του το Π.Η. αλλά δεν εντάχθηκε σε Σύνοδο των Γ.Ο.Χ. Δηλαδή όπως ακριβώς είχε πράξει και ο π. Χρυσόστομος των Σπετσών. Μήπως όμως και εμείς δεν είχαμε προτείνει στους Τρικαμηνικούς:

«Ακολουθήστε μαζί μας το Π.Η. και μην ενταχθείτε σε καμία Σύνοδο των Γ.Ο.Χ.» (http://entoytwnika1.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html)


Οι Τρικαμηνικοί στρουθοκαμηλίζουν κάνοντας ότι δεν βλέπουν το ξεσκέπασμα του ημερολογιακού ζητήματος. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Και μόνον από την μαρτυρία του πολύ Κοσμά Φλαμιάτου, θα έπρεπε να είχαν απορρίψει την καινοτομία εδώ και πολλά έτη  (http://entoytwnika1.blogspot.com/2017/09/blog-post_63.html) αλλά προτιμούν τις σοφιστείες! Δικαίωμά τους λοιπόν! Αν αισθάνονται τόση τιμή να υπερασπίζονται ένα επιβληθέν μέτρο, δημιούργημα της μασωνίας, τότε εμείς τι άλλο να πούμε......! 

1 comments:

  1. Πατέρα Παϊσιε διάβασα με προσοχή το άρθρο σας καθώς και την στρατηγική του αγώνα που προτείνετε. Η γνώμη μου είναι ότι θεωρητικά έχετε δίκιο ανεξάρτητα από την άδικη κριτική που υφίστασθε από την ιστοσελίδα Π.Π. Εσείς προτείνετε μεν την μελλοντική ένωση των Αποτειχισμένων από το Νέο Ημερολόγιο με τους Ορθοδόξους του Πατρίου Εορτολογίου, αλλά βάζετε ως προϋπόθεση τις ορθές ΒΑΣΕΙΣ, όχι δηλαδή απροϋπόθετα, όπως στην ουσία αφήνουν να διαφανεί οι κατηγοροί σας. Ωραία επίσης τους βάζετε στη θέση τους και στις ευθύνες τους για την τακτική τους που δημιουργεί προβλήματα και έριδες μεταξύ των Ορθοδόξων αντί Ενότητα και καταλλαγή. Ο δρόμος που προτείνετε είναι ορθός αλλά δύσκολος για μεν τους Αποτειχισμένους να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις δεκαετιών εναντίον των ΓΟΧ και την συστηματική προπαγάνδα προβολής και μεγιστοποίησης των σφαλμάτων τους εκ μέρους της επίσημης Εκκλησίας. Επίσης εκ μέρους αρκετών εκ των ΓΟΧ στο να καταννοήσουν ότι δεν αποτελούν σήμερα μόνοι τους την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά το τμήμα εκείνο που είναι ελεύθερο από την σχέση με την Αίρεση του Οικουμενισμού, ενώ πλήθος κληρικών , μοναχών και λαϊκών που ακολουθούν για διάφορους λόγους την επίσημη Εκκλησία, αλλά δεν έχουν ψυχικά αποδεχθεί τον φιλοοικουμενισμό, αποτελούν το Αιχμάλωτο μέρος της Εκκλησίας στην σύγχρονη Παναίρεση. Όσο πιο γρήγορα καταννοήσουν και οι μεν και οι δε, δηλαδή Αποτειχισμένοι και ΓΟΧ, την ουσία του θανάσιμου, για μεγάλο μέρος της Εκκλησίας, κινδύνου που προέρχεται από την φιλοοικουμενιστική πορεία, καθώς και το καθήκον και την υποχρέωσή τους να διαλεχθούν, να ομονοήσουν, να συνεργαστούν και να ενωθούν Εκκλησιαστικά μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας όπου χρειάζεται την Εκκλησιαστική Οικονομία, χάριν του Μείζονος καλού της Ενότητος των Ορθοδόξων, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας σε Παγκόσμιο επίπεδο. Επιτέλους μέσα από το άρθρο σας διατυπώθηκε μία θέση και ιδέα που μπορεί πράγματι να βοηθήσει, με την Χάρι και την Ευλογία του Θεού, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top