1 comments:

  1. Πάτερ μου, όπως είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό, ακαδημαϊκής υφής πανεπιστημιακά μαθήματα να διδάσκονται σε μαθητές δημοτικού, έτσι και αυτά τα πολύ υψηλά νοήματα, κατάκαρπος υψηλής ακαδημαϊκής Θεολογίας, των παλαιών πατέρων Καθηγητών της ερήμου, να διδάσκονται στα σημερινά πλήθη που ούτε στα προνήπια δεν έχουμε αξιωθεί να είμαστε.
    Πάτερ μου, η ουσία της ζωντανής σχέσης με Τον Χριστόν, η απόρροια μίας αληθούς πνευματικής ζωής, είναι να γευόμαστε γεννηματα του Αγίου Πνεύματος στην καρδιά μας.
    Το Πανάγιο Πνεύμα μάς μορφώνει, μας εκπαιδεύει, και ανάλογα με την πρόοδό μας, να φυτεύει τους ανάλογους Πνευματικους σπόρους και διδαχές στην καρδιά μας.
    Εάν δεν υπάρχει αυτή η ζωντανή σχέση με τον Χριστόν, όσα να πείτε εσείς και όσα βιβλία να διαβαστούν, πολύ σύντομα φεύγουν στη λήθη αυτοί οι μαργαρίτες.
    Και εαν πλημμυρίζει η ζωντανή σχέση με τον Χριστόν, δεν χρειάζονται αυτής της υφής τα πανύψηλα Θεολογικά νοήματα. Και οι Άγιοι τα έγραψαν, για να βλέπουμε στην πνευματική μας πρόοδο τα σημεία μεταξύ της πλάνης και της Αλήθειας.
    Εάν πράγματι θα θέλατε να κάνετε ένα κήρυγμα, και να μείνει αποτυπωμένο για πάντα στο ποίμνιό σας, πάρτε ένα μαστίγιο δίπλα σας, και αρχίστε να το βαράτε στο πάτωμα δυνατά, χωρίς να μιλάτε.
    Μετά από μερικά σβαγκανιατά ανατριχιαστικά χτυπήματα στο πάτωμα, πείτε στον κόσμο πως στις μέρες μας έτσι χτυπιέται η Αγία Εκκλησία και η Ελλάδα από τα τσιράκια του Σατανά.
    Έτσι θα χτυπιούνται και οι Χριστιανοί σε αυτή την πρόσκαιρη ζωή, που θέλουν να κρατήσουν τις Άγιες Παραδόσεις.
    Έτσι θα χτυπιούνται και οι ασεβείς και οι προδότες στην αιώνια ζωή, από το διάβολο.
    Και δώστε 10 δευτερόλεπτα, να αφομοιώσει ο κόσμος το σοκ, και πείτε τους, τέρμα η προθεσμία της χλιαροτητας στην πνευματική ζωή. Από εδώ και πέρα τέρμα η αποχαύνωση.
    Και βάλτε τελεία και παύλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top