katholikos 2

Κάτι πολύ ευχάριστο συνέβη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019 στον Καθολικό Ναό Αγίου Παύλου της Καβάλας προεξάρχοντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη.
Κατα το τέλος της Θεία Λειτουργίας για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής, τον ναό και τους πιστούς επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος μαζί με τον οδηγό του (έπειτα απο πρόσκληση της Καθολικής Εκκλησίας).
Ανταλλάχθηκαν χαιρετισμοί και ευχές μεταξύ των δυο θρησκευτικών ηγετών και μεταξύ των παρευρισκόμενων. Τέλος, αμφότεροι ο Μητροπολίτης και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξαν δώρα και βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος.
H επίσκεψη του Μητροπολίτου κ. Στέφανου καθώς και των υπολοίπων προσκεκλημένων ήταν αναμφίβολα το κυριότερο αντικείμενο σχολιασμού μεταξύ των πιστών που βρέθηκαν στην Καθολική Εκκλησία Αγίου Παύλου, με όλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια και να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις.







katholikos 1
katholikos 1


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top