Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πατριαρχείο Γεωργίας: ''Επιμένουμε στην άρνησή μας και οι λόγοι ειναι δογματικοί''



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εμμένει το Πατριαρχείο Γεωργίας στην απόφασή του να μην παρευρεθεί στην Κρήτη, ούτε καν στο συλλείτουργο των Προκαθημένων.
Στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr, το Πατριαρχείο αναφέρεται στους λόγους της άρνησης οι οποίοι οπως υπογραμμίζουν ειναι καθαρά δογματικοί και δεν εξυπηρετούν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Τονίζουν μάλιστα πως η Εκκλησία της Γεωργίας είχε μεν ψηφίσει πως θα μετέχει ελπίζοντας ωστόσο πως μέχρι τότε θα είχαν γίνει δεκτές οι ενστάσεις της πάνω στα κείμενα.
Εφόσον αυτά δεν έγιναν δεκτά γι΄ αυτό και επιμένει στην άρνηση να μετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:






ΠΗΓΗ: ROMFAIA.GR

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ!


Στο άρθρο μας  εγράψαμε ότι: ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΤ1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ! ΠΟΘΕΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΙΔΩΜΕΝ!

Στο εν λόγω βίντεο (στο τέλος), βλέπουμε τον Πατριάρχη να δηλώνει ότι θα επακολουθήσει παρόμοια σύνοδος όπου θα είναι όλες οι Εκκλησίες μαζί!

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ



Επειδή την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με την απουσία της Αντιόχειας από την Κρήτη θα ζήλευε ακόμη και ο Γκέμπελς, ας δούμε την άποψη του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, μέλους της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την Κρήτη για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. 
Αναφέρεται στην εισπήδηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων  στα εδάφη δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και χαρακτήρισε το ζήτημα του Κατάρ εκκλησιαστικό και όχι γεωπολιτικό όπως το αποκαλούν κάποιοι. 
Εξιστορεί τον ρου τον γεγονότων όπως είναι και όχι όπως σκοπίμως τον εμφανίζουν οι κατ΄επάγγελμα διαστρεβλωτές της πραγματικότητας και τεκμηριώνει πως η απόφαση του Πατριαρχείου δεν ήταν της τελευταίας στιγμής ούτε υπήρχε ομοφωνία τα τελευταία δύο χρόνια. 






ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ