Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΙΣΙΟΣ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΖΗΛΩΤΕΣ



Αναγνώσαμε άρθρο του Ιερομονάχου Γεωργίου Καυσοκαλυβίτου που αφορά τον π. Παϊσιο και Πορφύριο αλλά και τους ''ζηλωτές''. Όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας: :

«Θα πρέπει να εξετασθούν οι μαρτυρίες οι οποίες είναι πολλαπλής μορφής, πολλαπλής εκμετάλλευσης, πολλαπλής ή μάλλον διττής συμπεριφοράς του Παισίου (η μάλλον όχι του Παισίου, αλλά αυτών που γράφουν.....) Θα πρέπει να εξετασθεί τι είναι αληθές τι δεν είναι κ.λπ. Τι είναι προιόν εκμετάλλευσης, τι όντως είπε και τι δεν είπε....» 

ειδάλλως δεν θα είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός που έχουμε αποδώσει σε μερικούς ως άνωθεν!

Μερικοί δια να κατηγορήσουν τους παλ/τες γράφουν μόνο ''κατά το δοκούν'' όσα τους συμφέρουν και όσα όχι τα αποκρύπτουν!

Ας προσέχουν λοιπόν μερικοί, διότι σκοπός μας εδώ είναι να δημοσιεύουμε όσα αποκρύπτουν......... Θα επανέλθουμε συντόμως εις το θέμα δημοσιεύοντας ως απάντηση μερικά απ΄ όσα αποκρύπτουν!

Στην εκκλησία της Ρουμανίας επιβλήθηκε η πρώτη καθαίρεση κληρικού



Χτες έγινε στην Ρουμανία, το εκκλησιαστικό δικαστήριο εναντίον του πατρός Κυπριανός Στάϊκου, που διέκοψε το μνημοσύνου του Επισκόπου του Κοβάσνα κ. Ανδρέα.
Επειδή η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, δήλωσε επίσημα ότι δέχεται την "Σύνοδο" της Κρήτης και θα διώκει τους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, που δεν την δέχονται, ο επίσκοπος Ανδρέας άρχισε να εφαρμόζει τον άρθρο 22 της ψευδο-Συνόδου στην επαρχία του. 
Ο πρώτος διωκόμενος είναι ο πατήρ Κυπριανός Στάϊκου, διδάκτορας θεολογίας, χειροτονία του μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, και πολύ σεβαστός κληρικός, πνευματικός πολλών λαϊκών. Είναι ο πρώτος κληρικός ορθόδοξος που έπεσε θύμα τον οικουμενιστών.
Η μόνη κατηγορία που τον βάρυνε, ήταν ότι δεν κάνει υπακοή στην "πανορθόδοξη Σύνοδο" και βεβαίως στις Εκκλησιαστικές Αρχές.
Ο μοναχός Σάββας Λαυριώτης ήρθε για να υπερασπιστεί τον διωκόμενο κληρικό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο την περιγραφή της παρωδίας του εκκλησιαστικού δικαστηρίου, καθώς και μια εξήγηση του πατρός Σάββα των γεγονότων.






ΠΗΓΗ: ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ

O MEΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.......


 Γραφείο Ειδήσεων ΑΜΕΝ

Την προσοχή του πληρώματος της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του έναντι ψευδο-παπάδων χαρισματικών που εξαπατούν τους πιστούς αλλά και αποτειχισμένων ψευδο-Ορθοδόξων που καλούν τον λαό να στραφεί εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας εφιστά ο Μήτροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με εγκύκλιο σημείωμά του προς τον Ιερό Κλήρο και τον Πιστό Λαό.

«Μὲ ὅλους αὐτοὺς Ἀγαπητοί μου, τοὺς ψευδοπροφῆτες καὶ τοὺς δῆθεν χαρισματούχους, πλανεμένους καὶ ἀποτειχισμένους ψευδο-ορθοδόξους, κάθε συζήτηση μαζί τους ἀποβαίνει μάταιη, ἐπειδὴ ὅλοι τους εἶναι ἀμετανόητοι ἐνῷ ἐξυπηρετοῦν σκοποὺς ἄλλων ἀλλὰ κυρίως τὴν ἰδιοτέλεια καὶ τὸν ἐγωϊσμό τους» αναφέρει στην Εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Γι᾿  αὐτὸ καὶ Σᾶς, παρακαλῶ ὅλους, κληρικοὺς καὶ λαϊκούς, νὰ μὴν παρασύρεσθε ἀπὸ κάθε πλανεμένο καὶ χριστοκάπηλο, καὶ νὰ δείχνετε ἐμπιστοσύνη στὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ στὸν Ἐπίσκοπό σας, νὰ συμβουλεύεσθε αὐτὸν καὶ τοὺς κληρικοὺς ἐφημερίους τῶν ἐνοριῶν σας, καὶ νὰ μὴν ἐνθουσιάζεσθε ἀπὸ κάθε τὶ τὸ διαφορετικό, μυστικιστικὸ καὶ δῆθεν μαχητικὸ ὑπὲρ τῆς ἀμωμήτου πίστης, ἀλλὰ νὰ ἔχετε κρίση καὶ διάκριση».
 Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου: Continue Reading....




ΠΗΓΗ: https://panorthodoxcemes.blogspot.gr/2017/01/blog-post_47.html

Οικουμενιστική συμπροσευχή στο πλαίσιο του Ε’ Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017- Οικουμενι(στι)κή (συμ)Προσευχή  στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό Notre Dame Παρισίων.


Κατά τις εργασίες του Φόρουμ (9-12 Ιανουαρίου 2017) εισηγήσεις επί των επί μέρους θεματικών ενοτήτων ανέγνωσαν οι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνέλευσης των εν Γαλλία Ορθόδοξων Επισκόπων, Βελγίου Αθηναγόρας, Βολοκολάμσκ Ιλαρίων(Πατριαρχείο Μόσχας), Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας), Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος (Εκκλησία της Κύπρου) και Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος).
Τις Ορθόδοξες Εκκλησίες εκπροσώπησαν οι Μητροπολίτες Σασίμων Καθ. Δρ. Γεννάδιος, Ορθόδοξος Συμπρόεδρος, και Γαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Συνέλευσης των εν Γαλλία Ορθοδόξων Επισκόπων, και ο Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Δρ. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Ορθόδοξος Γραμματέας του Φόρουμ (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο εν Παρισίοις και Δυτική Ευρώπη Μητροπολίτης Ιγνάτιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Δρ. Ιλαρίων (Πατριαρχείο Μόσχας), συνοδευόμενος υπό του Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Bulekov, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας Πορφύριος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο εν Δυτική και Νοτίω Ευρώπη Μητροπολίτης Δρ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Πρωτοπρεσβύτερος Καθ. Δρ. Γεώργιος Zviadadze (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Καθ. Δρ. Βασίλειος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Kαθ. Δρ. Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος (Εκκλησία της Αλβανίας) και ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως Δρ. Γεώργιος (Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας). Υπό την ιδιότητα του Συμβούλου συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και οι Καθηγητές Jean-François Colosimo, Καθηγητής του Ορθόδοξου Θεολογικού Ινστιτούτου «Ὰγιος Σέργιος» στό Παρίσι, (Πατριαρχική Εξαρχία Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Χρήστος Τσιρώνης, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εκ μέρους των Ρωμαιοκαθολικών παρευρέθησαν οι εξής: Αρχιεπίσκοπος Γένοβας Καρδινάλιος Angelo Bagnasco, νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών, Καρδινάλιος Péter Erdö, Αρχιεπίσκοπος Esztergom – Βουδαπέστης, απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών (Ρωμαιοκαθολικός Συμπρόεδρος), Καρδινάλιος André Vingt-Trois, Αρχιεπίσκοπος των Παρισίων, μετά του Αιδεσιμ. Jerôme Bascoul, εκ της Επισκοπής των Παρισίων, οι Αρχιεπίσκοποι Ντιζόν Ronald Minnerath, εκ Γαλλίας, Μινσκ Tadeusz Kondrusiewicz, εκ Λευκορωσίας, και Paolo Pezzi, εκ Ρωσίας, οι Επίσκοποι Krysztof Nitkiewicz, εκ Πολωνίας, Boghos Lévon Zékiyan, Ὲπαρχος της Αρμενοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Κωνσταντινούπολης, και Florentin Crihӑlmeanu εκ Κλουζ Ρουμανίας, και ο Αιδεσιμ. Duarte da Cunha, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών (Ρωμαιοκαθολικός Γραμματέας του Φόρουμ). Ως εκπρόσωποι του Βατικανού συμμετείχαν ο Αποστολικός Νούντσιος στο Παρίσι Αρχιεπίσκοπος Luigi Ventura και oι Αιδεσιμ. Hyacinthe Destivelle, εκ του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Olivier Poquillon, Γεν. Γραμματέας των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων παρα τη Ευρωπαϊκή Ενώσει, Mark Woodruff, εκ της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνέλευσης της Αγγλίας και της Ουαλίας, και ο Martin Kugler, Παρατηρητής επί των διακρίσεων και της μη ανεκτικότητας εναντίον των Χριστιανών στην Ευρώπη.



ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ