Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Από αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια



Την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για Ορθόδοξους και για Ρ/Καθολικούς, ο Πατριάρχης θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου!!!


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!!!!



Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια στην Ιταλία, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το διάστημα από 13 – 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην σχετική είδηση στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής της Μπολόνια, αναφέρεται ότι αποτελεί γεγονός χαράς η επίσκεψη του Πατριάρχου και ότι οι σχέσεις Ορθοδόξων και Καθολικών στην Μπολόνια είναι σχέσεις αγάπης και φιλίας.

Την 1η Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Μπολόνια και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  αύριο Τετάρτη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, θα συμμετάσχει σε σύνοδο κληρικών της τοπικής Αρχιεπισκοπής, ενώ ο Πατριάρχης θα παραχωρήσει και συνέντευξη στους ιερείς και στους διακόνους στην Μπολόνια για το μυστήριο του Αγίου Πνεύματος στην ευχαριστιακή γιορτή και θα παρακαθήσει σε γεύμα μαζί τους.

Το βράδυ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (Via de «Griffoni, 3) και θα συναντηθεί με τους Ορθόδοξους πιστούς της Μπολόνια.

Την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για Ορθόδοξους και για Ρ/Καθολικούς, ο Πατριάρχης θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μονσινιόρ Ματθαίου Ζούπι και ιερεών της μητρόπολης. Το βράδυ στην Ενορία του Corpus Christi (Via Enriques 56) ο Πατριάρχης θα συναντηθεί πιστούς από την Μπολόνια. Τέλος την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους στην Ιταλία, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Liceo Malpighi και θα έχει συνάντηση με τους καθηγητές και τους μαθητές.


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ''


Μετά από πολυχρόνια διακοπή της έντυπης εκδόσεως του περιοδικού, είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε την επανέκδοση αυτού σε νέα μορφή και επαυξημένη. 

Θα κυκλοφορεί και σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική έκδοση. Είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενούμε στο περιοδικό μας αρθρογράφους oι οποίοι μπορούν να μας αποστέλλουν τα κείμενά τους προς δημοσίευση στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο το οποίο είναι: johncriket@gmail.com

Αυτονόητον είναι ότι το περιοδικό θα έχει ως πρωτεύων θεματολογία τα όσα αφορούν την αντίδραση - αντίσταση κατά της Παναιρέσεως του αιώνα μας η οποία ονομάζεται ''Οικουμενισμός'', αλλά και τις σχετικές πληροφορίες (ενημέρωση) για την ορθή αντιμετώπισή του, διότι κατά τον πολύ και σοφότατο Ιωσήφ Βρυέννιο:

«Οὐκ ἀρνησόμεθά Σε φίλη Ὀρθοδοξία, οὐ ψευσόμεθά Σε πατροπαράδοτον σέβας, οὐκ ἀφιστάμεθά Σου Μῆτερ εὐσέβεια
Ἐν Σοί ἐγεννήθημεν, ἐν Σοί ζῶμεν, καί ἐν Σοί  κοιμηθησόμεθα.  
Εἰδέ καλέση καιρός, μυριάκις ὑπέρ Σοῦ τεθνηξόμεθα». 




Η Μνημόνευση του Πάπα Φραγκίσκου στο «Φανάρι» (30-11-14)



«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός, τον ἁγιώτατον και μακαριώτατον Πάπαν Ρώμης κύριον κύριον Φραγκίσκον. Κύριε φύλατε αὐτὸν εἰς πολλά ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη»

Προσέξτε: Ἐνω ψάλλουν τὸ πολυχρόνιο τοῦ Πάπα ὁ Πατριάρχης κάνει νόημα νὰ εὐλογήση τὸ ὀρθόδοξο ποίμνιο, στὸν ὀρθόδοξο ναό!!!




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ