ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΓΛΥΠΤΟΥ» ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ


Βλέποντας τις διάφορες αντιδράσεις πιστών αλλά και τα σχόλια των ιθυνόντων δια την τοποθέτηση του εν λόγω γλυπτού, μας ήλθαν στο νου διάφορες σκέψεις. Μήπως όντως είναι ακραίοι όσοι διαμαρτύρονται μη αναγνωρίζοντας ένα «έργο τέχνης»; Μήπως έχουν δίκιο όσοι λέγουν περί ενός απλού γλυπτού κ.λπ.;

Με όλα αυτά θυμηθήκαμε το 3ο τεύχος του περιοδικού μας. Τότε (2006), είχαμε δημοσιεύσει ένα σχόλιο εκ του Ορθοδόξου Τύπου, δια το τότε γλυπτό του εκπεσόντος αγγέλου στην πλ. Καραισκάκη! Το ποιός είναι ο εκπεσών άγγελος αυτός πιστεύουμε ότι όλοι γνωρίζουν! 



Τι είχαν αναφέρει τότε οι διάφοροι φιλοπροοδευτικοί; μα και πάλι τα ίδια! Δήθεν είναι έργο τέχνης, δήθεν δεν συμβολίζει κανένα σατανά κ.λπ. κ.λπ......

Οι εικόνες όμως ομιλούν από μόνες τους!

Θα ασχοληθούμε και πάλι  συντόμως με το θέμα........


''Για τον Άγιο Σπυρίδωνα και Θαύματα υπέρ του Πατρίου Ημερολογίου'' + ''Σύγχρονοι διωγμοί Γ.Ο.Χ.''






ΔΙΩΓΜΟΣ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ (ΓΕΩΡΓΙΑ 2004)

ΣΧΟΛΙΟ ''ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ'':

Όσοι έχουμε διαβάσει για τις παλιές διώξεις των Παλαιοημερολογιτών στην Ελλάδα και τους ξυλοδαρμούς από την Αστυνομία, η οποία εισέβαλε μέχρι και σε ναούς μας, μόνο με την φαντασία μας μπορούμε να οπτικοποιήσουμε τα γεγονότα εκείνα. Το παρακάτω βίντεο όμως μας βοηθά στο να έχουμε μια εικόνα από τότε. Είναι βίντεο από την εισβολή της Αστυνομίας στο ναό Παναγία Πορταΐτισσα των Γνησίων Ορθοδόξων αδελφών μας στην Γεωργία το 2004, κατά την οποία ξυλοκοπήθηκαν ανελέητα πολλοί αδελφοί μας και συνελήφθη ο ιερέας μας π. Βασίλειος Μκαλαβισβίλι (βλ. και εδώ: http://www.hsir.org/Annals_el/2b1012GeorgiaAK320.pdf).




ΠΗΓΗ: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2017/12/2004.html

ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛ/ΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ; (6ο ΜΕΡΟΣ)


Στις 6/6/1935 και μετά την απομάκρυνσιν των παραιτηθέντων Συνοδικών, οι Χρυσοστομικοί αποφασίζουν εκ νέου συνεδρίαση δια το ζήτημα.

Διαβάζουμε:


(AΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ, 6/6/1935)

Την επομένην (7/6) ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος πιέζει την Κυβέρνηση Τσαλδάρη,  δια μέσω διαφόρων δικαιολογιών, να εκδώση αναγκαστικόν νόμον!

Διαβάζουμε:


                                                          (AΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ, 7/6/1935)

Στις 10/6 ο Μητροπολίτης Δράμας γράφει ένα βαρυσήμαντο άρθρο το οποίο φιλοξένησε η εφημερίδα ''Βραδυνή'':



 (''BΡΑΔΥΝΗ'', 10/6/1935)

Επίσης, στην ίδια εφημερίδα, ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Ειρηναίος στέλνει επιστολή, συγχαίροντας τον Μητροπολίτη Δράμας δια το εξαίσιο άρθρο του:




                                                                 (''BΡΑΔΥΝΗ'', 14/6/1935)



 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 



ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ