Σε παλαιότερο άρθρο εδώ (http://entoytwnika1.blogspot.gr/2018/02/blog-post_50.html) είχαμε παρουσιάσει το τι εστι Αγαθάγγελος. Επαναλαμβάνουμε ότι :


                                                                                         (Θ.Η.Ε. ΤΟΜΟΣ 1, ΣΕΛ. 86-88)

 και Αγαθαγγελισμός:

 Ο «Αγαθαγγελισμός» δεν είναι παρά επανάληψη των φαινομένων τού Αποκαλυπτισμού και του Προφητισμού, που παρατηρούνται παγκοσμίως σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους. Ο λαϊκο-θρησκευτικός Αποκαλυπτισμός, ο οποίος πηγάζει από την επιθυμία εκπλήρωσης εθνικών πόθων που θεωρούνται ηθικώς δίκαιοι, επιδιώκει την ενθάρρυνση των υποδούλων για απελευθέρωση· δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα των αυθεντικών προφητειών, παρά μόνο ως προς τη μίμηση του ύφους τής συγγραφής»(«Αγαθαγγελισμός», Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια, τ. Α’, σ.47).

Θα παρουσιάσουμε κάποιες από αυτές τις «προφητείες» σε σύγκριση των «προφητειών»  από σύγχρονους Γέροντες. Το «προφητείες»  το βλέπετε σε εισαγωγικά διότι κατά βάθος είναι είτε παρερμηνείες αυθεντικών προφητειών τις οποίες πολλοί δεν αντιλαμβάνονται την ερμηνεία τους (δια τούτο και συνεχώς αποτυγχάνουν  όσοι παραθέτουν ημερομηνίες και τα σχετικά), είτε εκπληρώσεις διαφόρων εθνικών πόθων που πέρασαν στο χρόνο ως προφητείες.

Θα πρέπει να προσέχωμεν πολύ οι Ορθόδοξοι «μη ποτέ παραρρύωμεν» (Εβρ. β΄ 1).


ΑγαθαγγέλουΠαισίου


«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…»

(«Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης», 1924 – 1994 σελ. 417-418)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top