Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ιωάννου του Χρυσοστόμου - «οὐδὲν γᾶρ χεῖρον τοῦ τοῖς λογισμοῖς τὰ πνευματικὰ ἐπιτρέπειν».

Ο Ιησούς Χριστός συνομιλεί με τον Νικόδημο



Είπεν ο Κύριος:

 «ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ». (Ιω. 3,5)

αλλά ο Νικόδημος δεν μπόρεσε να εννοήσει τους λόγους αυτούς:

«ἀπεκρίθη Νικόδημος καὶ εἶπεν αὐτῷ· πῶς δύναται ταῦτα γενέσθαι;» (Ιω. 3,9)  

Δεν μπόρεσε να εννοήσει διότι εμπιστεύτηκε τον λογισμό του. Έτσι και σήμερα μερικοί κάνουν ερωτήματα τα οποία δεν εξηγούνται με ανθρώπινους συλλογισμούς, και έτσι πέφτουν στο ίδιο σφάλμα με τον Νικόδημο!

Δια τούτο ο ιερός Χρυσόστομος μας λέγει:


ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ....

Τίτλος από παλαιά «προφητεία» για την Πεντηκοστή του 2012 όπου και προειδοποιεί να μαζέψουμε τρόφιμα για ένα εξάμηνο από τον Ιούνιο του 2012 και μετά.


Αφού απέτυχαν οι προφητολόγοι, μελλοντολόγοι κ.λπ. να δικαιωθούν δια τον επερχόμενο πόλεμο που ανέμεναν τον προηγούμενο μήνα, σήμερα διαβάζουμε:

«Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν θα δημιουργήσει νέα επεισόδια με την Ελλάδα και μέσα στον επόμενο μήνα»

Που θα πάει.... κάποια στιγμή θα δικαιωθούν! Έως να δικαιωθούν, καλό θα είναι να θυμηθούν ότι υπάρχει και κάποιος ΑΛΛΟΣ που κάνει κουμάντο! Άραγε Τον γνωρίζουν; 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





O Μητροπολίτης Φιλίππων παρακολούθησε Λειτουργία Παπικών

Δεκτή έκανε την πρόσκληση της Καθολικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου της Καβάλας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος να παραβρεθεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής η οποία τελέστηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στην εν λόγω Καθολική Εκκλησία.
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ, χωρίς να κρύψει τη χαρά του για την ανέλπιστη -για πολλούς- παρουσία του σε Θεία Λειτουργία Καθολικών, λέγοντας ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο κήρυγμά του περί αγάπης, το οποίο προηγήθηκε της Θείας Λειτουργίας, ενώ η παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου απέσπασε θετικά σχόλια, έως και… συγκίνηση από τους παρευρισκόμενους Καθολικούς, καθώς, αν μη τι άλλο, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο Ορθόδοξος Ποιμενάρχης να παρίστατο σε Λειτουργία Καθολικών.
Το «παρών» στη Θεία Λειτουργία έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.


Πηγή: Kavalapost.gr