Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Προ ημερών μεταβήκαμε στην συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη. Εκεί αναμέναμε να δούμε διαφόρους που κηρύττουν παρρησία την μη αποδοχή της Κάρτας αυτής. Δυστυχώς όμως άφαντοι! Σε κάποιο άρθρο μας παλαιότερο, είχαμε γράψει ότι όλοι αυτοί οι «ομολογητές» όταν έλθει η ώρα, τότε θα τους ψάχνετε διότι θα είναι άφαντοι ή θα ομολογούν από τον καναπέ της οικίας τους! Άλλος θα επικαλεσθεί λόγους δυσκολίας μετακινήσεως. Άλλος λόγους αποστάσεως κ.λπ. κ.λπ.!Λοιπόν τώρα φαντασθείτε να έλθουν όντως τα δύσκολα και εσχατολογικά χρόνια που έχουν προφητέψει οι Άγιοι της Εκκλησίας μας! Φαντασθείτε τότε που θα είναι πολύ δύσκολα πόσους λόγους θα επικαλεσθούν! Εμείς; Ακόμα τους ψάχνουμε......


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ''ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''


Προ καιρού, σε συνομιλία που είχαμε με τον π. Ευθύμιο δια μέσω του ιστολογίου ''Πατερική Παράδοση'', ο π. Ευθύμιος μας έγραφε ότι το εν λόγω ιστολόγιο είναι υπό την επίβλεψή του και ότι είναι το μόνο που τον εκφράζει. Να όμως που σήμερα διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά από την κ. Λωρίτου:

«Για όλα αυτά τα σκάνδαλα που έχουν δημιουργήσει λέγοντας τόσα ψέματα απευθύνθηκα στον πνευματικό τους και έχοντα την πνευματική ευθύνη του κίτρινου ιστολογίου “Πατερική Παράδοση”. Ο π. Ευθύμιος μου είπε ότι αποδοκιμάζει την κακοήθειά τους να δημοσιεύουν ψέματα, να προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του άλλου με ψέματα και εικασίες, ώστε να δικαιώσουν τον γέροντά τους, δηλαδή τον ίδιο τον π. Ευθύμιο, ότι ο ίδιος δεν χρειάζεται τοιούτους ψεύτες και συκοφάντες υποστηρικτές. Καταδικάζει, επίσης, τις αμετροέπειές των ότι αυτοί ομολογούν, υποφέρουν και κοπιάζουν ενώ οι άλλοι “βολεύονται εν πάση πονηρία”, ότι δηλαδή φέρουν επάνω τους τα στίγματα του μαρτυρίου, ως αντιβαίνοντα στον πνευματικό νόμο».   

Μετά από αυτήν την μαρτυρία αρχίζουμε και αμφισβητούμε δια το αν συνομιλούσαμε όντως με τον π. Ευθύμιο και όχι με κάποιον άλλο! Ο λόγος είναι και η μαρτυρία της κ. Λωρίτου αλλά και η τότε περίεργη άρνηση του π. Ευθυμίου να συνδιαλεχθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. 


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ''ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''


Και πάλι για άλλη μία φορά το ιστολόγιο ''ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ'' πιστή στο διασπαστικό της έργο το οποίο δημιουργεί συγχύσεις, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: ''Κάποιοι ΓΟΧ, άλλα μας έλεγαν...''

Φαίνεται ότι το εν λόγω ιστολόγιο προτιμά την συμπόρευση με κάποιους πρώην ομοϊδεάτες μας (άρρωστα μέλη κατ΄ εμάς), πάρα με τα υγιή. Οπότε; Μήπως θα είναι βαρύ αν γράψουμε ότι το όμοιο εις το όμοιο αναπαύεται; Είχαν την ευκαιρία να συνδιαλεχθούν με τα υγιή μέλη της Εκκλησίας μας αλλά....... 

Η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους για την αναδοχή τέκνων από τα «ομόφυλα ζεύγη»



Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους μετά πολλής και βαθείας θλίψεως επληροφορήθη την, παρά τας πολλαπλάς και τεκμηριωμένας αντιδράσεις υπό πολλών και ποικίλων φορέων της πατρίδος μας, ψήφισιν του νόμου «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας». Είναι πλέον φανερόν ότι με την ψήφισιν τελευταίως νόμων όπως η θεσμοθέτησις του «συμφώνου συμβιώσεως», η «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» ακόμη και ανηλίκων, και προσφάτως η δυνατότης αναδοχής τέκνων και εις «ομόφυλα ζεύγη», βάλλεται ευθέως ο θεόσδοτος θεσμός της οικογενείας.
Η οικογένεια είναι «κατ οίκον Εκκλησία», κατά τον απόστολον Παύλον. Ο θεσμός της οικογενείας απετέλεσε μίαν από τας θεμελειώδεις αξίας της Ορθοδόξου Παραδόσεως της πατρίδος μας και ενώ η Ελλάς βιώνει εις τας ημέρας μας την μεγαλυτέραν δημογραφικήν κρίσιν της ιστορίας της, η Ελληνική Πολιτεία καταφέρει συνεχώς βαρέα νομοθετικά πλήγματα κατά του ιερού αυτού θεσμού.Είναι ακόμη θλιβερώτεραι αι θέσεις μερίδος εκπροσώπων των Ελλήνων εις το Κοινοβούλιον κατά την ψήφισιν του προσφάτου νομοθετήματος, οι οποίοι το προέβαλον ως «προοδευτικό νομοσχέδιο», «μεγάλη κοινωνική τομή», «πράξη μέγιστης κοινωνικής αλληλεγγύης», «αυτονόητη προοδευτική κατάκτηση» κ.λπ.
Διερωτώμεθα εάν λαμβάνωνται υπ΄ όψιν τα δικαιώματα των ανηλίκων παιδιών, όταν νομοθετήται «η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», κατά την αρμοδίαν υπουργόν, μιας μικρής μερίδος συνανθρώπων μας.
Είναι δυνατόν, η οποιαδήποτε στήριξις εις τον θεσμόν της οικογενείας, όπως έχει καθιερωθεί εις την ελληνορθόδοξον παράδοσιν του λαού μας, να χαρακτηρίζεται «αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα», η ακόμη «φοβικά σύνδρομα, στο όνομα μιας θρησκείας που είναι δομημένη στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο», όπως εδήλωσεν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός;
Απευθυνθήκαμε, ως Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, εκφράζοντες τον προβληματισμόν και ανησυχίαν, αλλά και τας ελπίδας και προσδοκίας τόσον ημών των Αγιορειτών μοναχών, όσον και των πολυπληθών προσκυνητών του Αγίου Όρους, εις πάντας τους αρμοδίους Υπουργούς και τους Βουλευτάς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς αποτροπήν όλων των ανωτέρω νομοθετημάτων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Άνευ καμίας διαθέσεως πολιτικής αναμείξεως, θεωρούμεν ότι είναι ίσως καιρός, να αναλάβουν όλοι οι πολίται τας ευθύνας των και να εξετάζουν επιμελώς τας επιλογάς των δια την εκπροσώπησίν των εις την Βουλήν των Ελλήνων, όταν πλέον συστηματικώς ψηφίζωνται νόμοι αντικείμενοι εις βασικάς αρχάς της χριστιανικής διδασκαλίας.

Απευθυνόμενοι πλέον εις τον Ορθόδοξον πιστόν λαόν, παρακαλούμεν θερμώς να μείνωμεν στερροί εις τας Ορθοδόξους Παραδόσεις μας. Ο ιερός θεσμός της οικογενείας, όπως τον βιώνομεν κοντά εις τον Χριστόν και την Εκκλησίαν, δεν είναι «αναχρονισμός» και «συντήρησις», αλλά πρόοδος και ελπίδα. Τηρούντες τας Παραδόσεις μας, ουσιαστικώς μένουν ανενεργά και άκυρα όλα τα άνομα νομοθετήματα.
Ευχόμεθα ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Παναγία Μητέρα Του, η Έφορος του ιερού ημών τόπου και Προστάτις του Γένους ημών, να στηρίζουν την Ορθόδοξον Πατρίδα μας εις τους δυσκόλους καιρούς που διέρχεται και να φωτίζουν τους άρχοντας ημών, ώστε να αφουγκράζωνται την θέλησιν του πιστού λαού μας και να νομοθετούν αναλόγως.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

ΚΑΡΥΑΙ τη 1η/14η Μαΐου 2018




ΠΗΓΗ: http://agiabarbarapatras.blogspot.gr/2018/05/blog-post_18.html

Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές επιστήμονες σε συνέδριο που διοργανώνει το Οικ. Πατριαρχείο



Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει διεθνές οικολογικό συμπόσιο με τίτλο «ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού από 5 έως 8 Ιουνίου 2018. 
Τις εργασίες του συνεδρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρία του συμποσίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικολογίας και της θρησκείας. 
Τις εργασίες του συμποσίου θα παρακολουθήσουν θεολόγοι και κληρικοί, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ΜΚΟ, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και φοιτητές, επιχειρηματίες και ακτιβιστές, οικονομολόγοι αλλά και πρόσφυγες. Επί πλέον, στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές επιστήμονες, ενώ οι σύνεδροι προέρχονται από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, της Βρετανίας και άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, καθώς και από την Ινδία και την Αφρική. 
Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναγνωρίζεται διεθνώς ως «ο Πράσινος Πατριάρχης», επειδή ανέδειξε τις θρησκευτικές και πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσης, ενώ σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας, μεταξύ όλων των κοινωνικών παραγόντων και των επιστημονικών κλάδων, για την επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής μόλυνσης. Διαδραμάτισε επίσης, ενεργό και σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της Συμφωνίας των Παρισίων, ενώ του έχουν απονεμηθεί ποικίλα βραβεία για το διεθνές οικολογικό όραμα του και τη σημαντική περιβαλλοντική δράση του. 
Ως εκ τούτου, λοιπόν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει αυτό το συμπόσιο για να διερευνήσει τα επείγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ελλάδας, εξετάζοντας συνάμα τις σχέσεις μεταξύ οικολογίας και οικονομίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των πιεστικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας. Το συμπόσιο θα εξετάσει επίσης τις συνέπειες της αναγκαστικής μετανάστευσης υπό το πρίσμα της φιλοξενίας, που η Κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας επεκτείνουν και στους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και αλλού. 
Η εναρκτήρια συνεδρία θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, ενώ η καταληκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί εν πλώ, σε σκάφος που αναχωρεί από τις Σπέτσες για την Αθήνα, το πρωί της 8ης Ιουνίου.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ